Tehnologija RunFlat - kaj je v pnevmatikah?

Domači vozniki ne zaupajo sodobnim "nasvetom". Po eni strani takšne "zaloge" vam omogoča, da prihranite prostor v prtljažniku, na drugi strani - še vedno ne more biti popolna zamenjava kolesa. S prihodom tehnologije RunFlat so zaloge popolnoma izginile. Zahvaljujoč tej inovaciji lahko celo na razbito kolo pridete do delavnice za montažo pnevmatik. Mnogi se sprašujejo, kaj je to - tehnologija RunFlat. Torej, poglejmo.

Kaj je to?

Če prevedete te besede v rusko, boste dobili "vožnjo po spuščenih kolesih". Pnevmatika, izdelana s to tehnologijo, je celo odporna na resne punkcije in poškodbe. Bistvo v ojačanih stranskih stenah, ki ne plačajo pri različnih obremenitvah. Če preluknjate običajno pnevmatiko, se bo njena deska pod vplivom mase avtomobila umaknila z diska. Lupina sama se bo poravnala in zato v takih pogojih ne bo mogoče še naprej voziti. Če je vozilo opremljeno s pnevmatikami RunFlat, lahko zaradi edinstvenih stranskih delov avtomobil vozi tudi pri ničelnem tlaku, vendar obstajajo nekatere omejitve. Tehnologija RunFlat je v pnevmatikah.


Vsa moč v okvirju

Pnevmatike, izdelane po tej patentirani tehnologiji, imajo najbolj razširjene stranske dele. Za razliko od običajne pnevmatike ojačane stranske plošče ne bodo dovolile, da se ta pnevmatika odmakne od pogona. Guma samozavestno drži težo celo težkih dvo-tonskih avtomobilov.
Poleg standardnega Ranfleta obstaja več tehnoloških izdelkov. Poleg ojačanega ogrodja so ob robu kolesa nameščeni dodatni obročiiz poliuretana, vzemite v primeru nepredvidene situacije, vse obremenitve na sebi.

Pnevmatike z ojačanim okvirjem

Ti modeli imajo bolj toga in debelejšega stranskega dela v primerjavi z običajno pnevmatiko. Posebne podporne komponente omogočajo gumi, da prenese težo stroja in se ne umiri brez zračnega tlaka. Gibanje na takšnem kolesu običajno spremlja ogrevanje, in tudi v zimski pnevmatiki s tehnologijo RunFlat obstaja posebna toplotno odporna guma.

Pnevmatike s podpornimi obroči

Ti modeli so opremljeni z notranjim obročem. Zadnji je v krogu kolesnega pogona.
Ko se tlak izgubi zaradi vboda ali druge poškodbe, bo avto vozil na podlagi tega obroča. Za te pnevmatike je značilna zapletena namestitev in demontaža. Ampak za to gumo potrebujete posebne diske.

Samonastavljiva guma

To je najbolj dostopna rešitev za vsakogar. Tukaj ni stranskega ojačevalnika, ni referenčnega obroča, struktura in togost sta enaka kot pri običajni gumi. V notranjosti kolesa je dodatna plast poliamida. Zmogljiva je za tesnjenje majhnih odprtin.

Oznaka

Te pnevmatike je mogoče kupiti v osnovnem kompletu skoraj vseh modelov avtomobilov v premium segmentu. Ti izdelki imajo več kot minuse. Vendar pa obstajajo pomembne pomanjkljivosti. Vsi tisti, ki želijo postati lastniki pnevmatik, ki jih proizvaja ta tehnologija, se bodo morali ukvarjati z označevanjem in to ni vedno jasno in logično. Proizvajalci različno označujejo gumo s tehnologijo RunFlat in vKot rezultat, kupci so samo zmedeni. Tako lahko med oznakami, ki se uporabljajo v tehnologiji RunFlat, izberete ROF, RFT, ZP. Na primer, znameniti avtomobilski velikan iz Bavarske uporablja kratico za tehnologijo - RSC.

Koristi

Prvi plus je varnost. Če pride do vboda pri visoki hitrosti, kolo ne bo eksplodiralo, kot je bilo pri običajni pnevmatiki. Morda ni treba opisati posledic eksplozije kolesa pri hitrosti 150 in več kilometrov na uro.
Tudi ta pnevmatika znatno prihrani prostor - za vozila, opremljena s temi kolesi, zaloga ni potrebna. No, končno, to je samo priročno - če pride do punkcije, vam ni treba trpeti z vijaki in zalogami.

Ne bodite napačni

Da bi natančno razumeli, kaj lastniki modnih, močnih in super dragih avtomobilov plačajo za vožnjo brez nevarnosti preloma, morate prebrati forum za profile. Teža odzivov je omejena na tri vprašanja - prekomerna togost v gibanju, slabo upravljanje, nezanesljivost. Argumentov o visokih stroških ni mogoče upoštevati. Če je oseba kupila avto, katerega cena je 9-10 milijonov rubljev, potem ne bo in se ne bi smel pritoževati glede dokaj "grizne cene za to pnevmatiko." In zato, da bi se premaknili na nizko profilne pnevmatike, kjer je ta "nezlomljiva" tehnologija realizirana, je precej neprijetna. Avto močno trese na velike nepravilnosti. Tudi telo na neprijetnih udarcih neudobno vibrira. Precej grob okost ima šibko adhezijo na površino ceste in ga pogosto izgubi. Vse to istočasno upočasni odziv na obračanje volananaredi kolo težko. Lahko vleče in premaga. Pri zavijanju morate biti previdni.
Ko govorimo v preprostem jeziku, kaj pomeni RunFlat? Varnost je v nasprotju z udobno vožnjo in rokovanjem. Za glajenje ostrih vogalov proizvajalci poskušajo take izdelke dopolniti samo na modelih, pripravljenih za slabe ceste. Poleg tega so te pnevmatike precej glasne. Toda vse to je precej subjektivno. Ali pa morda nekdo celo uživa v rolerju in šasiji.

Omejitve

Opozoriti je treba, da obstaja precejšnja omejitev delovanja. Če je ta pnevmatika nekako poškodovana, je iskanje storitve, kjer bo popravljena, zelo težka naloga. V vseh delavnicah za montažo pnevmatik ni podobne obnove (zlasti tiste, ki so zunaj velemilijonske metropole).
V obrobju Rusije v primeru nesreče lokalni strokovnjaki verjetno ne bodo mogli pomagati. Morda ne vedo, kaj je to - tehnologija RunFlat. To še posebej velja za delavnice za montažo pnevmatik, ki se nahajajo ob cestah. Če je kolo poškodovano, bi bilo dobro imeti rezervno, vendar ni zagotovljeno. Če avto ni v najvišji konfiguraciji, potem pnevmatika ni primerna. Za njihovo pravilno delovanje in popolno delovanje so potrebne dodatne naprave, kot je sistem stabilnosti tečaja, kot tudi standardni nadzor tlaka v pnevmatikah. Potrebno je, da bi razumeli, ali je prišlo do okvare ali ne. No, končno, te pnevmatike je praktično nemogoče popraviti. Spremenite jihpogosteje. In so precej drage.

Tržniki

Ko se je na trgu avtomobilskih pnevmatik pojavila tehnologija RunFlat (kar pomeni, da smo že ugotovili), so se prodajalci veselili. Rešiti lahko oglaševalsko vojno, ki vam ne omogoča vedno prepoznavanja zmagovalcev. S tehnologijo "Ranfleet" je situacija približno enaka - te pnevmatike ponujajo skoraj vse znane proizvajalce. Da, Michelin je lahko sklenil pogodbo s podjetji, kot so BMW, Cadillac, Dodge in Mercedes. V tem primeru je mogoče Michelin ZF pnevmatike popraviti le enkrat, nato pa v profesionalnih pogojih. V primeru nove nesreče pa gume ne bo mogoče pridobiti.
Katera koli pnevmatika iz oznake Goodyear RunOnFlat se spreminja le pri pnevmatikah istega modela, pri čemer mora biti tudi indeks hitrosti in velikosti enak. Za kaj gre? Proizvajalci ne priporočajo namestitve nečesa drugega na avto. Kratica SSR od Continental je Self-Supporting RunFlat. To je posebna tehnologija RunFlat. Kaj je to: tukaj na stranskih stenah pnevmatik so gumijasti ojačevalniki. Značilnosti Dunlopove pnevmatike so, da so pnevmatike lahko nameščene na diske tudi s standardnim platiščem. Pirelli pa je prvi uporabil to tehnologijo za izdelavo pnevmatik za SUV.

Povzamemo

Tukaj je, kaj je tehnologija RunFlat. Kaj je to, lastniki avtomobilov vrhunskega razreda dobro poznajo. Za navadne avtomobilske navdušence, katerih avtomobili so lažji, še ni na voljo. Ja, in na splošno za Rusijo, je precej tvegano, še posebej, če menite, da ste obvladali popravilo tehPnevmatike samo v velikih mestih. Ampak problem je, da Rusija ni samo Moskva in Peter, to je velika država. Tehnologija RunFlat (kar vemo že) nakazuje, da v prtljažniku ne bo rezervnih delov, ampak nekje v stepeh nihče ne bo popravil tega super-tehnološkega avtobusa. Lastniki avtomobilov s kolesi "RunFlat" še vedno nosijo rezervne v prtljažniku. Avtomobilski prodajalci to razumejo in po želji ponujajo tehnologijo RunFlat. Kaj to pomeni? Pnevmatike niso vključene, vendar pa jih boste morali plačati malo višje.
Da bi ta tehnološka pnevmatika lahko prešla iz premium segmenta na povprečno območje kupca, morate ustvariti infrastrukturo pod njo. V vsaki garaži je potrebno popraviti to gumo. Tako kemiki morajo spremeniti sestavo gume - medtem ko je to nezadovoljivo. Če se tehnologija razvije, bo delnica res postala nekaj arhaičnega. Prezgodaj je govoriti o tem.

Sorodne publikacije