Regulator zavorne sile: pregled, naprava, regulacija, cena

Ta naprava, ki se običajno imenuje "čarovnik", je eden od pomembnih elementov v zavornem sistemu katerega koli avtomobila. Glavna naloga regulatorja zavorne sile je oviranje nege avtomobila v drsniku. Ni več sodobnih domačih in tujih modelov avtomobilov tradicionalnega mehanskega regulatorja. Njegovo mesto so prevzeli elektronski pomočniki. Zlasti funkcijo "čarovnik" izvaja sistem EBD. Toda v osnovnih kompletih proizvajalci varčujejo z vsem, zato se včasih mehanski regulatorji nahajajo tudi v novih tujih avtomobilih. Poglejmo, kaj je element, za kaj potrebujemo v avtu, kako ga namestiti.

Funkcije in namen

Regulator zavorne sile se uporablja za samodejno spreminjanje tlaka tekočine v zadnjih zavornih cilindrih vozila. V tem primeru se regulacija izvede, saj obremenitev avtomobila zmanjša hitrost. Takšni regulatorji se uporabljajo v sistemih s pnevmatskim ali hidravličnim pogonom. Sprememba tlaka jeklenke je potrebna, da se prepreči popolno blokiranje zadnjega kolesa. Če so zaklenjeni, bo avtomobil prešel, voznik lahko izgubi nadzor.


Pri nekaterih modelih avtomobila se za ohranjanje obvladljivosti in stabilnosti dodatno uporabljajo dodatni kontrolni mehanizmi in zavorni diski sprednjih koles. Poleg tega se regulator zavorne sile uporablja za povečanje učinkovitosti ustavljanja praznega vozila. Kdaj?avtomobil ni naložen, njegov oprijem s cesto pa se bo razlikoval od oprijema natovorjenega stroja. Zato je zelo pomembno nujno spremeniti zavorni učinek na različnih osi. V osebnih avtomobilih se kot regulatorji uporabljajo statične naprave. V tovornjakih so nameščene avtomatske rešitve. V avtomobilih, ustvarjenih za šport, uporabite še eno vrsto "čarovnikov". To je regulator vijaka. Kaj je to? To je v kabini, in z njim lahko nastavite ravnovesje zavornega sistema neposredno v dirki. Instalacije so odvisne od vremena, pot bo, pa tudi gume.

Kako je organiziran mehanizem?

Treba je opozoriti, da regulator zavorne sile ni nameščen na avtomobile, kjer je ABS, čeprav je "čarovnik" prednik sistema. Prav tako ščiti kolesa pred blokiranjem med zaviranjem. V avtomobilih ima "čarovnik" dokaj preprosto napravo. Sestavljen je iz treh elementov - ohišja, bata in ventilov. Telo notranjosti naprave je razdeljeno na dve votlini. Prva votlina regulatorja je povezana z glavnim cilindrom (GTZ). Drugi je povezan z zadnjimi zavornimi mehanizmi. Ko je nujno potrebno zaviranje, je sprednji del stroja nagnjen. S pomočjo batov in ventilov zaradi tega nagiba se bo dostop delovne tekočine do zavornega valja blokiral. Tako regulator VAZ zavornih sil samodejno nadzoruje in razporedi sile na kolesa zadnje osi. Stroj v tem primeru ne gre v drsenjepritisnite na pedal.

Če se regulator

"Chaklun" nahaja na osebnem vozilu predvsem v zadnjem delu telesa. Lahko je levo ali desno na dnu.
Regulator je v kombinaciji z zadnjo osjo ali snopom s pomočjo vleke in posebne torzijske ročice. Prav ta vzvod vpliva na bat znotraj regulatorja. Vhodni del regulatorja zavorne sile je priključen na GTZ, izhod pa je povezan z delovnimi zavornimi valji zadnjih mehanizmov.

Načelo ukrepanja

Ko voznik ostro pritisne na pedal, mora avto "peckati" sprednji del telesa. Posledično se bo zadnji del rahlo dvignil. Trenutno se zažene čarovnik.
Če se zadnji par koles zavira skupaj s sprednjo stranjo, se v tem primeru znatno poveča verjetnost drsenja stroja. Če bodo kolesa na zadnji osi ustavila kasneje kot spredaj, potem je v tem primeru tveganje, da bo avto šel na drsenje, minimalno. Ko se postopek zaviranja izvede, se razdalja med dnom in zadnjo osjo stroja poveča. Zaradi tega se sprosti bat zavornega regulatorja VAZ-2110. Posledično se prtljažnik s tekočino v notranjosti prekriva. Kolesa ne bodo blokirana, ampak se bodo še naprej vrtela.

Kako preveriti regulator?

"Čarovnik" ne imenuje te naprave. Čeprav mnogi novinci v resnici ne vedo, kako deluje. Poglejmo, kako preveriti delovanje regulatorja in ugotoviti, ali deluje.

Za testo boste potrebovali vsaj dve osebi - eden bo vozil avto, drugi pa bo pazil na avto. Voznik bo med pregledom moral prazen avto razpršiti v enaki površini s hitrostjo približno 60 kilometrov na uro. Nato naredite ostro zaviranje. Nato mora v tem trenutku opazovanja spremljati delovanje zadnjih koles. Pomembno je opozoriti, ali so zaklenjeni ali vrtljivi, ko kliknete na zavorni pedal. Če se zadnja kolesa takoj zaklenejo ali se še naprej vrtijo in se ne odzovejo na stopalko, je zavora 2110 v okvari.

Kaj se bo zgodilo, če ne boste imeli regulatorja?

Če pregled pokaže, da čarovnik ne deluje, potem ima lastnik avtomobila dve možnosti. Prvi in ​​najbolj pravilen je nakup in namestitev novega regulatorja. Druga možnost je odstraniti "čarovnika" iz sistema. Poglejmo, kaj ogroža delovanje avtomobila brez te naprave. Nekateri lastniki in popolnoma namerno očistijo regulator, da zmanjšajo zavorno razdaljo.
Vendar pa strokovnjaki ne priporočajo čiščenja mehanizma - to je napačno. Brez regulatorja bodo sprednje in zadnje zavore delovale istočasno. Tveganje za morebitno nesrečo se povečuje - voznik, ki se premika v ozadju, morda nima časa, da bi se pravilno odzval na postopek zaviranja. Prisotnost ustreznega regulatorja zavornega napora na 2114. Vazyju je zelo pomembna. Prepovedano ga je odstraniti iz sistema - to je navedeno v ADR. Če mehanizem ne deluje pravilno, ga lahko poskusite nareditiuredbo.

Kako urediti distributerja VAZ?

Da bi se delovna obremenitev sprednjih in zadnjih zavornih pogonov čim bolj porazdelila, je treba občasno prilagoditi nastavitve. Njegovo načelo je naslednje. Med končnim delom bata in ploščo je razmik. Lahko se giblje od dveh do treh milimetrov. Vendar pa je zapletenost v tem, da je velikost vrzeli netočna. Določimo ga eksperimentalno. Za natančnejši nadzor krmiljenja zavore premaknite regulator vzdolž nosilca. Parametre reže je treba izbrati glede na to, kako se bodo obnašala zadnja kolesa. Če Yuza med zaviranjem ne opazuje zaviranja zadnje osi, se lahko ta razdalja zmanjša. Če se zadnje zavore sprožijo prej kot spredaj, je treba zračnost povečati.

Vzdrževanje

Ta del se ne popravlja. Da pa bi lahko deloval normalno, ga je treba servisirati. To se običajno opravi, preden se izvedejo prilagoditve. Enota je nameščena na prikrajšanem mestu - pri delu na njej pride voda, sneg, umazanija, reagenti s ceste. Vse to slabša delo. Postopoma voda in sneg postaneta vir korozije.
Splošni vzdrževalni ukrepi so čiščenje "čarovnika" iz rje, odstranjevanje starega gumijastega prahu in namestitev novega, ki nadomešča mazanje, čiščenje vseh elementov regulatorja pred onesnaženjem. Predhodna odstranitev starega maziva iz zbiralnika prahu.

Prilagajanje "čarovnika" na Loganu

Poiščite regulator zavorLoganov trud ni problem. Nahaja se na spodnjem delu med sprednjo in zadnjo osjo. Mnogi zagotovijo, da je do strokovnjakov, da ustrezno prilagodijo delo trgovca na avtomobil, vendar to sploh ni tako. Uporablja se proizvajalec primarne regulacije - uporablja se posebna instalacija, matico pa sega s strogo določenim trenutkom. Dovoljena je le navojna navojna matico. Za samoregulacijo morate očistiti "čarovnika" in ga zamenjati. Nato nastavite polovični zavoj z nastavitveno matico. Potem lahko greš na test. Če zadnje kolo ne zavira, znova privijte matico.
Če preizkušeni avto nima ABS-ja, potem tudi, če potegnete matico do konca, ne morete doseči rezultata. Včasih lahko zamenjava čarovnice pomaga, vendar to ne rešuje vedno situacije. Dejstvo je, da v 9 od 10 "Logana" brez ABS regulator ne deluje načeloma. Razlogi so v šibki pomladi. In lastnik spet ima dve možnosti - lahko spremeni vzmeti za bolj togo ali namestite gumijasto tesnilo za povečanje pritiska na mehanizem "čarovnika".

Zamenjava regulatorja na tee

Avto navdušenci včasih opravljajo zamenjavo standardnega "čarovnika" na tee. Med razlogi je začetno nepravilno delo na mestu, oviranje in zavračanje, različne druge težave. Teever omogoča hkratno blokiranje in enakomerno porazdelitev zavornega napora med vsa kolesa.
Med pomanjkljivostmi je mogoče prepoznati nevarno zaviranje (zlasti pozimi v ledu), nevarnost drsenja. Med njimiPrednosti - oster in občutljiv zavorni pedal.

Cena

Proizvajalci avtomobilov ne priporočajo izključitve "čarovnika" iz zavornega sistema avtomobila. Še posebej, ker je cena regulatorja zavornega napora za modele VAZ od enega in pol tisoč rubljev. To je nizka cena, saj je "čarovnik" odvisen od varnosti.

Zaključek

Torej smo ugotovili, da je ta element prisoten. Kot lahko vidite, je njegova prisotnost zelo pomembna v zavornem sistemu katerega koli avtomobila. Zahvaljujoč "čarovnici" avto ni vključen v zdrs z zasilnim zaviranjem. Zato se ni treba namerno znebiti takega predmeta.

Sorodne publikacije