Kako ročno barvati črno-belo fotografijo v Photoshopu

Vsaka družina ima svoj arhiv črno-belih fotografij. Ampak včasih bi bilo zaželeno, da bi ugotovili, kaj je čudovita obleka babice iskala v barvah. Seveda, za obnovitev vseh odtenkov je nerealno, vendar je celo mogoče slikati sliko in fantazirati na temo "In kako je bilo". Obstaja veliko načinov za barvanje črno-bele fotografije v Photoshopu, kolikor je mogoče naravno, v članku bo prikazana najhitrejša in najbolj kakovostna možnost obdelave.

Začetna stopnja

Preden začnete ustvarjati, morate pripraviti originalno fotografijo za barvanje. Če želite to narediti, izberite najboljšo kakovostno sliko in jo naložite v program. Če želite narediti črno-belo fotografijo v Photoshopu, morate ustvariti kopijo. Če želite to narediti, z desno miškino tipko kliknite sličico in izberite »Ustvari podvojeni sloj«. To naredite za primerjavo izvirne fotografije z rezultatom. Če fotograf ne drži ničesar, ga lahko izbrišete s krtačo Eraser ali rahlo zmanjšate motnost.


Ločevanje slike v barvne objekte

Naslednji korak je v meniju "Image" in najdemo parameter "Mode", v katerem izbere podpostavko RDB. Kako slikati črno-belo fotografijo v Photoshopu? Ko je fotografija pripravljena za delo, jo je treba razdeliti v pododstavke, za to pa je bil ustvarjen prejšnji korak, zdaj pa morate izbrati različne dele, ki bodo v prihodnosti v isti barvi in ​​jih prenesli v ločeno. plastČe želite izvesti dejanje, kliknite z desno miškino tipko na sliko in izberite »Kopiraj v novo plast«. In dodajte mu "Hitro masko" (vroča tipka), vzemite krtačo zahtevane velikosti in pobarvajte kožo. Izjemno previdni, da pogledate v oči, jih morate pustiti nedotaknjene, za to pa lahko vzamete belo krtačo in hodite tako, da se izbriše. In enako stvar z vsako zaroto, če je bil fotograf napačen. Zato se ne smemo preveč skrbeti, kako skrbno se izvaja linija.


Kako slikati črno-belo fotografijo v Photoshopu

Slikanje prvega dela: Ko je celotno področje kože dodeljeno, brez oblačil, oči in drugih ne spadajo v stvari, morate znova pritisniti gumb Y, da greste na običajni način. Zdaj lahko ta prostor obrnemo (hitro obrnemo Shift + Ctrl + D). Enako je treba storiti z vsemi področji, oblačili, lasmi, dodatnimi elementi in tako naprej. Za risanje črno-bele fotografije v Photoshopu kot resničnega profesionalca je zelo enostavno. Vrnite se na prvo plast barve in poiščite meni "New command", nato izberite podtočko "Ball" in po kliku na "Balance of light". Če želite ustvariti masko za izrezovanje, izberite element »Uporabi plast« na vrhu, nato pa kliknite »V redu«. Odprlo se je novo pogovorno okno, v katerem lahko prilagodite katerokoli barvo, kožo celo podarite modri ali vijolični barvi. Na splošno barve za črno-belo fotografijo v Photoshopusam izbere osebo. Toda fotografska naloga je še vedno narediti naravni posnetek, zato je treba izbrati ustrezne odtenke. Za barvo telesa so primerne naslednje vrednosti:
 • Temna območja: +72 -10 -41.
 • Luton: +21 -6 -26.
 • Svetloba: + 9-5-10.
 • To je način, korak za korakom, barvanje črno-belo fotografijo v Photoshopu.
  Prvotna fotografija je že začela dobivati ​​odtenke, kar je zelo dobro. Zdaj je najpomembnejše, da poudarite vsak predmet in ponovite vse korake na enak način kot s kožo. Tako lahko slikate popolnoma katero koli fotografijo. Torej, vprašanje, kako barvati črno-belo fotografijo v Photoshopu, ni več vredno.

  Popravek svetlobe

  Ko slika postane barvita, jo lahko še bolj naraven. Seveda ta postavka ni obvezna, lahko se ustavite na prejšnjem koraku, vendar obstaja možnost, da se malo obrne in obrne. Svetlo sliko celotne slike je mogoče spremeniti na različne načine, najlažje pa je ta. Če želite začeti, pojdite v meni Filter in izberite možnost »Vizualizacija«, kjer bo na voljo možnost »Lighting Effects«. Kliknite nanjo, odpre se novo okno, kjer lahko sliko po želji prilagodite različnim drsnikom. Poleg tega je zgornji primer primer obdelave, ki jo lahko upravljate. Spomnimo se, da je delo v "Photoshopu" povsem ustvarjalno, zato ni nujno, da vse naredimo s predlogo.

  Sorodne publikacije