Miška DPI Kako nastaviti in kaj to pomeni?

Računalniška miška je najpogosteje uporabljeno delovno orodje. Če je delo z dokumenti ali internetom dovolj za najbolj moteče miško, potem za manipulacije z grafičnimi slikami v "Photoshopu" ali dinamičnih strelskih igralcih to ne bo dovolj. Zavrnjen DPI. Kaj je miška DPI? Kako jo prilagodim? Tu bomo poskušali razumeti ta material. Začnimo z zasedami in malo "liinupu". Ker je pomembno razumeti bistvo problema, preden se povzpnemo v nastavitve.


Kaj je DPI in kaj vpliva?

Torej je DPI Dots Per Inchs. Z drugimi besedami, to je število točk, ki premakne kazalec miške, ko je minimalno premaknjen. To pomeni, da DPI meri občutljivost miške. In to je zelo pomemben parameter v igralnih in grafičnih urejevalnikih. Morate poznati miško DPI in kako jo prilagoditi, saj je učinkovitost igre in zmogljivosti v delu neposredno odvisna od nje. S to miško, ki se plazi kot želva, ne stori ničesar v online strelcih in akcijskih igrah. Občutljivost manipulatorja je zelo pomemben parameter.
V najpogostejših pisarniških miših je samo ena stopnja občutljivosti približno 1000 DPI. Naprednejši modeli imajo lahko 35006000 in celo 12000 DPI. Ampak vse to so specializirane igralne miške z visoko ločljivostjo in veliko količino DPI. Kako ga prilagoditi na teh miših? Za mnoge obstaja poseben gumb za to. Drugi nudijo to priložnost le, če uporabljajo posebno programsko opremo. V vsakem primeru, ustanoviteDPI je na voljo samo na miški, ki podpira to funkcijo. Na drugačen način.


Prilagajanje standardnim orodjem Windows

Kako konfigurirati miško DPI z operacijskim sistemom Windows? Da, obstaja tudi takšna možnost. Toda, strogo gledano, občutljivost je nastavljiva le v določenih mejah. Nad glavo ne more skočiti miška. Torej, za nastavitev moramo iti na "Control Panel", nato "Mouse" in tam najti "Speed ​​pointer". Če nastavite ta parameter s poskusi in napakami, lahko povečate občutljivost miške. Ampak glavna stvar - ne pretiravajte. V nasprotnem primeru bo kazalec preletel zaslon, kot da bi bil gnus.
Strogo gledano, ta način namestitve ne spreminja podatkov strojne opreme miške, temveč sistemske parametre. Miška ostane enaka, kot je bila. Toda tako "placebo učinek" lahko pomaga na prvi (pred nakupom običajne igralne miške). "Nadzorna plošča" je eno od tistih mest, kjer lahko nastavite miško DPI brez težav. Čeprav je občutljivost miške na strojni opremi popolnoma nič s tem.

Nastavitev miške A4Tech X7

Kako konfigurirati miško X7 Xp? Mnogi začetni uporabniki postavljajo to vprašanje, ker v uradni programski opremi proizvajalca ne morejo najti ničesar podobnega. Tukaj je vse preprosto. Na telesu miške X7 je neprozoren črni črni gumb. Nahaja se na zgornjem delu telesa. Ta gumb je odgovoren za spreminjanje občutljivosti naprave. S klikom na ta gumb lahko DPI povečate na 6000. To je povsem drugačnoravni
X7 je igralna miška. Zato razpoložljivost takšne možnosti ni presenetljiva. Toda celo nekateri proračunski miši lahko imajo tak čip. Nekateri modeli igralcev, ki niso igralni, imajo tudi tak gumb. To je zelo priročno, saj je mogoče delati z dokumenti na eni stopnji občutljivosti, in takoj, ko se igra izvaja, lahko takoj vključite zvišano raven. Zdaj vemo vse o tem, kako konfigurirati miško DPI X7. Težave pri iskanju "čarobnega gumba" se ne bi smele pojaviti nikomur.

Nastavitev miške A4Tech Bloody

Series Bloody se nanaša na vrhunske igralne naprave. To pomeni, da že ima precej spodoben parameter občutljivosti. Vendar pa ne ustreza vsem. Kako konfigurirati krvavo miško DPI? Samo s pomočjo specializirane programske opreme, ki prihaja z miško. V možnostih miške morate poiskati zavihek "Občutljivost". Ko ga kliknete, se odpre okno z veliko nastavitvami. Vendar pa nas skrbi le za DPI. Tukaj je in bomo pogledali.
V zahtevanem oknu morate v tem trenutku nastaviti količino DPI, ki jo potrebujemo. Po tem kliknite na gumb "V redu" ali "Uporabi". Priporočamo, da po spremembah znova zaženete računalnik. Po tem bo občutljivost miške spremenjena. Kot lahko vidite, je zelo enostavno spremeniti miško DPI. Kako prilagoditi miško za serijo Bloody, smo jo že razstavili.

Če pretiravate z DPI

Seveda je povečanje občutljivosti miške dobra stvar. Toda ne prenaša brezskrbnega odnosa. Fanatizem tukaj ni sprejemljiv, ker to ne velja, če to pomeni boljše. Morate se osredotočiti nasvoje občutke. Če DPI "potegnete" na nedosegljive višine, potem ne boste mogli uporabljati miške. Pri najmanjšem premiku bo kazalec manipulatorja skočil iz enega vogala zaslona v drugega. Zato morate občutljivost malo dodati. Če vidite, da se kurzor obnaša neustrezno, zmanjšajte občutljivost. Samo način poskusov in napak lahko doseže idealen rezultat.
Najlažji način za prilagoditev količine DPI s pomočjo posebne programske opreme, ki jo dobite z miško. Obstaja posebno okno za preverjanje ločljivosti senzorja, ki ga želite uporabiti. Tako lahko preizkusite to občutljivost. Odklon z občutljivostjo lahko negativno vpliva tudi na delovanje samega senzorja. In to je popolnoma drugačna stopnja nevarnosti. Zato bodite previdni s svojimi poskusi.

Zaključek

Torej smo ugotovili, kaj je miška DPI in kaj ogroža neupoštevanje osnovnih varnostnih pravil za igre z občutljivostjo za miško. Ne pozabite, da spremembe DPI podpirajo samo tiste miške, ki imajo to možnost nameščeno v strojni opremi. Vseeno brez tega.

Sorodne publikacije