Načini, kako narediti odstavek v Vardo 2007

Kaj je odstavek ali, kot se imenuje, "rdeča črta", absolutno vse ve. Navsezadnje še vedno študirajo v nižjih srednjih šolah. Toda časi se spreminjajo: listi prenosnika so zamenjani z urejevalniki besedil, kot je "Ward", in kemičnimi svinčniki - računalniškimi tipkovnicami. Zato bomo v članku govorili o tem, kako narediti odstavek v "Vordi" leta 2007. Seveda bo večina zgoraj navedenih metod primerna za druge različice programa, vendar bodo v tej različici podani primeri.

Vključno z ravnilom

Zdaj bomo govorili o tem, kako narediti odstavek v "Vardo" 2007 z ravnilom. To orodje je standardno za programsko opremo MS Word, zato ni potrebe po prenosu in namestitvi, ki seveda govori v prid tej metodi.


Toda pred vstavitvijo odstavka v "Vardo" 2007 z uporabo ravnila mora biti vključen. To lahko storite na dva načina. Kaj uporabiti - odločiti se samo za vas. Prva metoda vključuje naslednje:
 • V programu pojdite na zavihek "Pogled".
 • Poiščite območje z oznako "Prikaži".
 • Potrdite polje poleg "Ravnilo".
 • Drugi je drugačen:
 • Poiščite želeno ikono, ki bo vključevala ravnilo (je nad navpično drsno vrstico).
 • Kliknite na to ikono.
 • Zdaj veste, kako v program vključiti ravnilo. Ko je na svojem mestu, lahko varno greste na glavno. In sicer pred umikom v Vordiju 2007.

  S pomočjo ravnila naredimo odstavek

  Z ravnilom je odstavek v "Vardo" zelo preprost. Najprej morate pojasniti, kaj potrebujemo in kaj je zanj odgovorno. Uporabili bomo samo enega vladarja. Tu, ki je na vrhu.
  Na njem lahko vidite štiri drsnike (enega na desni in tri na levi). Zanima nas ena leva, natančneje tista, ki je na vrhu.
  On je tisti, ki je odgovoren za alineo prve vrstice odstavka od levega roba. Vse kar morate storiti je, da povlečete drsnik na desno. Kolikor si vzamete drsnik, je na takšni razdalji od levega roba in naredite zamik prve vrstice.


  Ta način je dober, ker ga je enostavno in hitro izvesti, vendar obstajajo tudi minusi. Razdalje ne boste mogli nastaviti natančno na milimeter, ker je vdolbina v skladu z merilom ravnila.

  Za alineo uporabljamo zamik odstavkov

  Drugi način, da v odstavku "Vordi" leta 2007 naredimo odstavek, je, da uporabimo okno z nastavitvami "Odstavek". Prav ta je odgovoren za ta element oblikovanja besedila. Za začetek si poglejmo, kako priti do njega. Če ste na drugem, morate odpreti kartico Domov. Tam, v območju "Odstavek", morate najti in klikniti ikono na spodnji desni strani. Točno lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
  V pogovornem oknu "Odstavek" v stolpcu "Zamik" morate odpreti spustni seznam "Prva vrstica". V njej izberete "zamik"po tem v polju na desni nastavite natančno razdaljo, do katere bo potekala alinea prve vrstice odstavka. Po izvedenih manipulacijah lahko varno pritisnete gumb »OK« in opazujete odstavek v izbranem delu besedila.

  Interval med odstavki

  spreminjamo, nazadnje pa bi vam rad povedal, kako spremenite interval med odstavki v "Vardo" 2007. To se izvede v istem oknu odstavka, tako da, če želite povečati ali zmanjšati razdaljo med odstavki, se ne mudi, da ga pustite.
  Ta namestitev je že v drugem grafu - "Interval". V njej, na levi, sta pred dvema poljima napis "Pred" in "Po". Z nastavitvijo parametra v teh poljih spremenite razdaljo med odstavki. Če v "Pred", potem pred odstavkom, če v "Po", potem pa po odstavku. Ko naredite popravke, spremenite spremembe tako, da kliknete gumb »V redu«. Če želite hitro odstraniti vse intervale med odstavki, lahko uporabite gumb v orodni vrstici. Nahaja se v območju "Odstavek", v zavihku "Domov" in se imenuje "Interval".
  Označite odstavke, med katerimi morate počistiti razmik, in kliknite na ta gumb. Nato izberite "Izbriši odstavek za odstavkom".

  Sorodne publikacije