Obnovitev poškodovanih datotek sistema Windows 7: navodila, programi in priporočila po korakih

Razlogi za pojavljanje poškodovanih datotek na osebnem računalniku so računalniška zaustavitev in virusni napad. Ko pride do takšnih težav, uporabnik izgubi dostop do pisarniških dokumentov, slik in monterjev. Če lahko slike in namestitelje ponovno prenesete, kje najdete informacije, ki jih nihče nima? Kako popraviti poškodovane datoteke čim prej? Uporabne rešitve za oživljanje informacij bodo pomagale rešiti problem. Obstaja veliko brezplačnih programov. Če se uporabnik ne spomni, na katerem HDD-ju je bil shranjen oddaljeni objekt, naj se vzdrži namestitve programa točno na ta trdi disk.


Upoštevati je treba, da popravilo poškodovanih datotek, ki so izginile že dolgo pred namestitvijo programa, ne bo uspelo. Čim hitreje uporabnik zazna izgubljeni dokument, tem večja je verjetnost, da se podatki obnovijo. Ko aktivno zapisujete podatke na HDD in SD kartico, ne smete računati na uspeh.

Recuva

To je najbolj priljubljen pripomoček za obnovitev manjkajočih datotek. Ruski jezikovni vmesnik programa je razumljiv celo začetnemu uporabniku. Program omogoča popravilo poškodovanih datotek s trdega diska, SD-kartic in pogonov USB. Lastnik računalnika lahko oživi podatke, ki so izgubljeni zaradi nenamernega brisanja dokumenta v vozičku, napake strojne opreme ali druge napake. Orodje je namenjeno uporabi v vseh različicah operacijskega sistema Windows. Program deluje z datotekamisistemi FAT in NTFS. Med značilnostmi programa je treba omeniti prisotnost funkcije iskanja po imenu. Uporabnik lahko prenese običajno ali prenosno različico pripomočka. Če želite popraviti poškodovane datoteke Windows, ne da bi zamašili vnose v register, preprosto kopirajte samostojno aplikacijo na pogon USB in zaženite program.


Lastniki računalnikov lahko konfigurirajo funkcionalnost. Nastavitev možnosti bo poenostavila delo ljudi z minimalnimi spretnostmi za uporabo takšnih pripomočkov in želijo pospešiti iskanje dokumentov.

Pandora Recovery

S tem prostim programom v ruskem jeziku lahko obnovite poškodovane datoteke sistema Windows 7. Funkcije pripomočka vključujejo možnost predogleda za dokumente in slike. Ta funkcija se uporablja pri ponovnem zapisovanju informacij na istem trdem disku. Glavne prednosti programa vključujejo možnost obnovitve pomembnih podatkov po odstranitvi iz poškodovanega datotečnega sistema in ponovno formatiranje HDD. Program bo omogočal reprodukcijo tistih objektov, katerih MFT zapise je sistem uporabil dvakrat. Uporabnik lahko najde želeni dokument s posebnimi filtri ali izbere datoteko iz tabele. Pripomoček obnavlja ne le besedilne beležke in slike, ampak tudi stisnjene arhive. Aplikacija vam omogoča analizo možnosti obnavljanja pomotoma izbrisanih zapisov ob upoštevanju ponovno uporabljenega sistema grozdov, v katerega so bili vneseni.

Izterjava datoteke PC Inspector

Zgornji pripomoček,za delo z različnimi elektronskimi mediji. Program PC Inspector obnovi objekte izključno HDD, tudi po formatiranju. Aplikacija lahko oživi podatke o poškodovanem zagonskem sektorju in tabeli datotek. Utility se uporablja za delo z različnimi tipi HDD-jev.
Program vam omogoča izmenjavo informacij z omrežnimi pogoni, to je popravilo poškodovanih datotek iz njihovih skupin in shranjevanje tamkajšnjih podatkov. Z edinstvenim programom za to vrsto posebne funkcije obnovitve lahko predvajate oddaljene predmete, ki nimajo aktivnih povezav v imeniku. Utility deluje z različnimi vrstami datotek in dokumentov.

Transcend RecoveRx

To je brezplačna aplikacija v ruskem jeziku za obnovitev podatkov iz pomnilniških naprav USB in trdih diskov. Vmesnik je jasen tudi za začetnike. Transcend RecoveRx - najpreprostejša in najučinkovitejša rešitev za obnovitev datotek s poškodovanega trdega diska, SD kartice in drugih optičnih medijev. Utility samozavestno obvladuje HDD in USB pogone, ki so bili prej formatirani. Če želite začeti postopek obnovitve, podajte nosilec medija in na seznamu izberite želeno datoteko.

Disk Drill

To je priljubljena aplikacija za Mac OS X. Nedavno so ustvarjalci izdali brezplačno različico programa za Windows. Orodje za angleški jezik ima preprost vmesnik. Pri namestitvi programske opreme vam ni treba prenesti dodatnih modulov. Uporabnik lahko ustvari sliko elektronskih medijev informacij, ki jih bodo kasneje uporabiliobnovitev podatkov. Ta dejanja bodo preprečila poškodbe datotek na fizičnem disku.

Word Repair Free

Še ena brezplačna aplikacija za Windows. Pripomoček omogoča popravilo poškodovanih datotek Word. Program ne zahteva namestitve. Če želite začeti postopek obnovitve, morate prenesti in odpreti program. Nato pojdite na razdelek Popravi, kliknite povezavo Odpri in izberite poškodovano datoteko. Po preverjanju in analiziranju bo pripomoček prikazal predmete, ki jih je mogoče obnoviti. Če želite dokument shraniti na disk, kliknite gumb Shrani.

PhotoRec

To je zmogljiv pripomoček za obnovitev poškodovanih datotek JPG. V letu 2016 je bil program posodobljen. Razvijalci so dodali grafični vmesnik. Zdaj lahko z aplikacijo delajo tudi začetniki. Komplet vključuje pripomoček TestDisk, ki vam omogoča, da pridobite izgubljene particije na disku. Z PhotoRec lahko obnovite več kot 200 slik. Aplikacija je združljiva s skoraj vsako napravo.

Pripomoček za popravilo HD video posnetkov

Za poškodovane videoposnetke obstajajo posebni pripomočki. Med temi je poudarjen pripomoček za popravilo videoposnetkov HD. Pomožnega programa ni treba namestiti. Uporabnik mora odpreti program in klikniti na povezavo in izbrati film. Nato morate izbrati poškodovano datoteko in kliknite gumb Scan. Prikaže se sporočilo o napaki. Da bi rešili težavo, morate klikniti na povezavo, izberite referenčni film, izbrati običajen video posnetek in klikniti gumb Scan. Na ta način lahko program "naučite" prepoznati poškodovane datoteke. Obnovljenovideoposnetek se bo premaknil v mapo Odstranjeno. Za oživitev začetnih podatkov potrebuje uporabnik 60-90 sekund za prenos programa in 10 minut za predvajanje zapisov v sistemu.

Orodje za obnovitev CD-jev

Za razliko od drugih zgoraj navedenih pripomočkov je ta aplikacija namenjena izterjavi podatkov iz DVD-jev in CD-jev. Program išče datoteke in mape, ki jih ni mogoče odkriti na noben drug način. Free utility lahko oživijo podatke tudi iz opraskan ali neberljiv disk. To je vredno pozoren na dejstvo, da datoteke same ne bi smele biti poškodovane. V nasprotnem primeru ne boste mogli obnoviti zahtevanih dokumentov.

Sorodne publikacije