HP ElitePad 900 je poslovna tablica. Pregled, primerjava s konkurenti in pregledi

Tako imenovana era era post-PC brez namiznih računalnikov pridobiva vedno več igralcev. Tableta HP ElitePad 900 3G ni več tablet v klasičnem smislu, temveč poskus, da se naprava za prihodnost uvede v delovanje. Naprava, ustvarjena za delo in poslovanje, je namenjena podjetniškemu trgu. Odporen na padce, vlago in druge zunanje vplive. Naprava, ki lahko priklopi znani pas iPad. HP je poskušal ustvariti poln velikost in hkrati prenosni računalnik ter jim je to uspelo. Poleg tega je podjetje testiralo tableto v skladu z vojaškimi standardi MIL-STD810G, kar pomeni, da ne opraska prahu, vlage, padca z velike višine in znižanih temperatur. Dodatki, ki se prodajajo ločeno od pripomočka, razširjajo zmogljivosti tabličnega računalnika, ki podpira standarde HDMI, USB in celo VGA. Na splošno je popoln računalnik, ki se je z vsemi svojimi koristmi izkazal za precej drag. Osnovna oprema HP ElitePad 900 (32gb) bo stala približno 40.000 rubljev. Razmislite o pripomočku bolj podrobno.


Paket

Ker dodatki resno razširijo zmogljivost naprave, jih v kompletu ne bodo mogli zaznati. V polju lahko najdete samo:
 • Standardni kabel za polnjenje in sinhronizacijo podatkov Micros-USB;
 • HP ElitePad 900;
 • Navodila za uporabo tablete.
 • Ohišje in krmilni elementi

 • Mere: 261 x 177 x 9 milimetrov.
 • Teža: 680 gramov.
 • HP ElitePad 900 je zagotovo ena izmed najlepših tabletali jih je ustvaril HP. Ta pripomoček je bil uporabljen v oglaševalskem podjetju poletnih olimpijskih iger, ki veliko govori o njegovi vizualni komponenti. Inženirji podjetja so veliko pozornosti posvečali zunanjosti naprave, poskušali jo narediti asketsko in nevidno, hkrati pa ji dati edinstven značaj. Anodizirani aluminij deluje kot glavni del telesa, plastika se pojavlja le v obliki majhnega vložka pod anteno in NFC čipom. Ohišje je gladko, gladko, spominja na prvo generacijo iPad-a, hkrati pa je nekoliko lažje in tanjše. Brez dodatnih ovinkov (razen rahlega posnetka na pokrovu, ki zagotavlja udoben oprijem), vstavkov in nepotrebnih vmesnikov, samo minimalna osnova. V zgornjem delu telesa je gumb na tablici in standardna vrata za slušalke. Na levi strani je nihanje glasnosti, na desni strani pa kartica SIM in pomnilniška kartica. Na dnu ohišja je zaprta vrata, izdelana posebej za ekspanzijske jopiče - škatle z dodatno funkcionalnostjo.
  Ohišje je zaščiteno pred različnimi poškodbami, prekomernim hlajenjem, vibracijami, prahom in vlažnim zrakom. Tudi z resnim zunanjim udarcem je aluminijasto pokrivalo prekrito z majhnimi praskami, pripomoček pa bo ostal v delovnem stanju.


  Dodatna oprema

  Pomemben dodatek HP ElitePad 900 je nabor treh blagovnih znamk, ki razširjajo zmožnosti naprave. Za dodatnih $ 79 lahko kupite zaščitno torbico, ki je poleg glavne funkcije opremljena z dvema polnopravnima USB-A priključkoma, priključkom zaHDMI kabli in čitalnik kartic s podporo za kartice SD. V istem ohišju je majhna reža za dodatno baterijo, ki bo napravi omogočala, da traja do 8 ur. Ob sprostitvi še $ 199 lahko kupite tako imenovano "Productivity Jacket". To je zaščitna torbica z vgrajeno tipkovnico, dvema vratoma USB-A in režo za pomnilniško kartico. Tipkovnica je precej udobna, nekoliko boljša od tistih, ki so nameščeni na netbooku. Hkrati zadovoljni z močnimi in zanesljivimi. Na žalost ni vgrajene sledilne ploščice, ki jo bo treba zamenjati z miško, zahvaljujoč podpori Bluetooth in dvema vratoma USB. Za 119 $ lahko kupite zmogljivo pristanišče, opremljeno s priključkom HDMI, VGA (za povezavo zaslonov zadnje generacije) in Ethernetom za povezavo z žičnim internetom.

  Specifikacije

  Zaradi lažjega zaznavanja so informacije predstavljene v naslednji tabeli:

  Procesor  Intel Atom Z27601800 megaherc, 2 jedra
  31)

  RAM (RAM)  2 gigabajti  ROM (vgrajeni pomnilnik)
  )

  10,1 palca, 1280 x 800 slikovnih pik, TFT IPS  32 gigabajti

  Baterija  25 vatov * leto  kamere  ) 8 mp zadaj in 2 mp sprednji

  zaslon

  Brez žaganja na konstrukciji, HP se je odločil porabiti za kakovosten prikaz. Tableta je opremljena z zaslonom velikosti 10,1 in ločljivostjo 1280 x 800 slikovnih pik. Gostota slikovnih pik pri takšnih parametrih znaša le 149 enot na palec, kar je daleč od primerljivega z Apple ali Microsoft. HP razlaga to stanjestvari, ki na korporativnem trgu takšnih parametrov kot ločljivost zaslona ne igrajo velike vloge. Nizka ločljivost kompenzira visokokakovostno barvno upodabljanje, svetle barve (svetlost zaslona doseže 400 nits) in uporabo tehnologije Atmel Digitizer. Zahvaljujoč slednjemu lahko s tabličnim računalnikom uporabite katerokoli pisalo, zaslon prepozna vse dotikane predmete. Rahlo pokvari sliko šibkih kotov gledanja. Ko spremenite položaj naprave, sta prenos barve in svetlost zaslona močno prizadeta.


  Produktivnost, spomin in avtonomija

  HP ElitePad 900 pod pokrovom skriva polnopravni procesor Intel. To je model serije Atom pod modelom Z2760. Z uporabo rešitve Intel je bilo mogoče namestiti polno različico sistema Windows na tablični računalnik namesto poenostavljene kopije, izdelane za mobilne naprave. Procesorska frekvenca doseže 1 800 megahertz, kar je dovolj za reševanje preprostih nalog, kot je delo z dokumenti ali lagodno brskanje po spletu. Pri nalaganju je tudi pomanjkanje računalniške moči. Malo je verjetno, da bo nekdo kupil takšno tablico za igre, toda tudi pri delu z veliko viri (15-20 kartic v brskalniku), se pripomoček začne spotakniti, počasi se odziva na geste in se dotika, ne pride do uporabnika in ko se pripomoček obrne, spremeni usmerjenost slike z zamudo. .
  Procesor dopolnjuje 2 gigabajta RAM-a, grafični sistem pod PowerVR in pogon SSD 32 ali 64 gigabajtov. Zelo skromne komponente za tako drago napravo. Določena količina RAM-ani dovolj, da udobno delate z operacijskim sistemom Windows 8, in tega načina ni mogoče razširiti za razliko od trajnega pomnilnika, ki ga lahko povečate s kartico SD ali izmenljivim trdim diskom. Rezultati preizkusov zmogljivosti v primerjavi s konkurenti (vsi pripomočki imajo enake parametre strojne opreme):

  PCMARK (procesor)  ) 3DMark  Atto (trdi disk)  HP ElitePad 900  1297 Točke  454 točke  82 Mb /s branje 32 Mb /s pri snemanju


  113) Samsung ATIV Smart PC  1267 točk  374 točke  82 mbps med branjem, 36 mb /s pri snemanju  ThinkPad Tablet  1340 točk

 • Lenovo IdeaPad Lynx

  460 točk  83 mbps z branjem 35 Mb /s pri pisanju


  1444 točk  457 točk  81 Mb /s pri branju 35 Mb /s pri snemanju

  Šibko železo in nizka ločljivost zaslona sta pozitivno vplivala na avtonomijo pripomočka. Samostojni rezultati testov v primerjavi s konkurenti:

  HP ElitePad 900  7 ur 15 minut s predvajanjem HD videa, 8 ur z dodatno baterijo  Samsung ATIV Smart PC  7 ur  ThinkPad Tablet


  181) Lenovo IdeaPad Lynx  6 ur  6 ur 9 ur z priklopno postajo

  )

  Kamere

  Oblika tableta računalnika, ki je dovoljena za opremljanje pripomočkanaenkrat dve kameri, ki sta precej kakovostni. Glavna kamera ima ločljivost 8 milijonov slikovnih pik in dobre barvne indekse. Slike so jasne, viri svetlobe na fotografiji niso mazani, majhne predmete lahko vidite s prostim očesom. Vprašanje je, koliko je potrebno v poslovnem okolju? Fotoaparat bo najverjetneje izvajal samo uporabno funkcijo: posnetek vizitke ali skeniranje katerega koli dokumenta. Ampak, tudi v takšnih nepomembnih nalogah ne bo preprečila visoke ločljivosti, zato je kamera z 8 milijoni slikovnih pik še vedno velik plus. Za klepet v Skype konferencah, se uporablja sprednja kamera z ločljivostjo 2 milijona pik. Ko delate v polni visoki ločljivosti, fotoaparat med pogajanji zagotavlja maksimalno jasno in gladko sliko, brez utišanja ali "zrnatosti", tudi v slabih svetlobnih pogojih.

  Funkcije programske opreme

  HP ElitePad 900 ima veliko število vnaprej nameščene programske opreme, ne samo blagovnih znamk in aplikacij, ki izboljšujejo produktivnost, temveč tudi "mehka" za zabavo.
 • HP Client Security je privzeto priključen na sistem, da zaščiti uporabnike HP ElitePad 900;
 • Bios Protection and Settings - pripomoček za upravljanje povezanih perifernih naprav in bootloaderja;
 • Pagelift - pripomoček za delo s skenerji;
 • Skitch je aplikacija, ki jo je Evernote razvil za ustvarjanje zapisov v datotekah PDF in JPG;
 • Kindle je aplikacija knjižnice knjižnice Amazon (ni relevantna zana ruskem trgu);
 • Netflix je priljubljen spletni kino z veliko knjižnico. Kaj potrebujete v poslovnem okolju.
 • Recenzije

  Pri ocenjevanju ocen uporabnikov je velik vzorec lastnikov pripomočkov v rokah potencialnega kupca. Kljub jasnemu pozicioniranju na trgu so napravo kupili navadni ljudje, daleč stran od poslovnega okolja, uporabnikov. Mnogi so izbrali pripomoček za njegovo "preživetje", ljudje cenijo zanesljivost, tako da se niso mogli upreti na odporni na udarce in trajen primer HP ElitePad 900. Pogosto uporabniki kupijo pripomoček za zamenjavo prenosnega ali namiznega računalnika in so všeč zmožnostim takšne kompaktne naprave, ker ni treba del s polnimi pisarniškimi aplikacijami in drugimi funkcijami polno razvitih računalnikov (na primer možnost prenosa iz torrent sledilcev). V primerjavi z istimi prenosnimi računalniki uporabniki opazijo tihi način delovanja in skoraj popolno pomanjkanje ogrevanja. Za vse te vabe je bilo treba plačati slabo železo. Gadget lastniki se soočajo z veliko težav zaradi pomanjkanja spomina na šibko grafično kartico, ki ne more niti ustvariti najpreprostejšo igro. Preostalo nezadovoljstvo z dejstvom, da tabličnega računalnika ni mogoče polniti iz računalnika, kot je isti iPad. Na splošno obstaja več pozitivnih ocen in vsi imajo koristne informacije o izkušnji, medtem ko so negativni bolj podobni muhavosti.

  Povzetek

  HP ElitePad 900 je primer lepega pripomočka, ustvarjenega s ciljem trženja podjetja, varnim,priročno, vendar ne preveč plodno. Pros:
 • Odličen dizajn;
 • Odpornost proti poškodbam;
 • Prikazovalnik svetlih TFT IPS;
 • Edinstveni in praktični dodatki.
 • Proti:
 • Skromna zmogljivost;
 • Majhna kapaciteta baterije;
 • Visoka cena v primerjavi z njenimi najbližjimi konkurenti.
 • Sorodne publikacije