Barva za avtomobil: pregled, izbor, pregledi

Veliko voznikov želi svoj avto razporediti iz množice. Nekdo zlepi vinilni film, ki kupi stilske diske. Vendar pa obstaja še en način, da se malo avtomobila doda šala. To je slikanje koledarjev. Toda, da rezultat ni razočaranje, morate biti sposobni pravilno pobrati barvo za zavorne čeljusti. Kakšne vrste je in kaj izbrati? Poglejmo v naš današnji članek.

Vrste emajlov

Obstajata dve vrsti visokotemperaturnih barv za koledarje:
 • akril. Najbolj priljubljena možnost. Organska topila in akrilne smole se uporabljajo za ustvarjanje sklenine. To vam omogoča, da dobite sijajno barvo, ki se bo držala na površini varno, ob upoštevanju ostrih temperaturnih nihanj.
 • Prašek. Njihova struktura omogoča, da prenese ne samo ogrevanje, ampak tudi vrtenje. Zato se barva s prahom pogosto uporablja na kolesnih kolutih.
 • Katera vrsta je najboljša?

  Če je prvo mesto vprašanje proračuna, potem morate izbrati akrilne možnosti v kartušah. Praškasta barva je sama po sebi draga, poleg tega jo je treba uporabiti s pomočjo posebne opreme. Potrebujete barvni sprej, kompresor in množico drugih orodij. Kot je navedeno v pregledih, akrilni emajl v aerosolih daje impresiven rezultat - ne slabši od praška. Glavna stvar je, da sledite navodilom proizvajalca. Kakšne barve barve koledarjev izberete? Spodaj si bomo ogledali najbolj priljubljene možnosti.

  "Foliatek"

  Ta možnost je primerna za teki želi narediti kvalitetno barvanje avtomobila, ne da bi mu zlomil glavo nad nakupom dodatnih orodij.
  Kot veste, je pred nanašanjem sestave površino pripravljeno s smirkovim papirjem in razmaščeno. V nizu barv za koledarje iz "Foliatek" že imajo vse potrebne materiale. Strošek takega sklopa je 1850 rubljev. Komplet vsebuje:
 • eno kovinsko pločevino s lakirnim lakom za čeljusti (150 gramov).
 • Trdilec (50 gramov).
 • Čistilo.
 • Železna krtača.
 • Krtača in palice.
 • Gumijaste rokavice.
 • Proizvajalec meni, da mora biti količina barv dovolj za štiri servore. Najvišji prag temperature je 300 stopinj Celzija. Kaj ocenjujejo pregledi o tem izdelku? Barva za koledarje "Foliatek" je precej draga, tudi ob upoštevanju celotnega dodatnega kompleta. Če menite, da izdelki iz konkurentov, lahko preprosto vlagajo v 800-1000 rubljev, ob upoštevanju vseh potrebnih potrošnega materiala (smirkovim papirjem, ščetke, razmaščevalniki). V zvezi s kakovostjo se emajl enakomerno drži na zavorni čeljusti. Za to ima proizvajalec ločen plus. Kaj je zaključek? Barva "Foliatek" je dobra, a draga. Obstajajo cenejše možnosti.

  "Motip"

  To je precej znan proizvajalec izdelkov za barve in lake. Prav tako se podjetje ukvarja s proizvodnjo toplotno odpornih emajlov za zavorne čeljusti. Barva se prodaja v obliki aerosola volumna 500 mililitrov. Cena - okoli 650 rubljev. Kot je navedeno v pregledih, je en valj z zalogo dovolj za štiri vagone. Tudi emajl se popolnoma ujame na bobnaste zavore. Termična stabilnostIzdelek - 120 stopinj Celzija. Ampak, kot je navedeno s pregledi, tudi v aktivni način vožnje barve ne oddajajo neprijetne vonjave in ne piling. Emajl stalno prenaša vpliv vlage in cestnih reagentov. Vendar pa je za najboljši učinek povratne informacije priporočljivo uporabiti temeljni premaz in pretvornik rje. Le tako bo emajl čim dlje držal na površini.
  Kot navaja pregled, je izdelek Motip odličen za zavore servomotorjev. Kakovost ni slabša od prejšnje "Foliatek". Izbira barv in odtenkov je preprosto ogromna - od klasične rdeče barve za koledarje do nestandardnih solat in kislo-rumenih odtenkov. Emajla ne zahteva nadaljnje obdelave in nege. Po sušenju lahko takoj začnete z delovanjem. To je velik plus, kot pravijo recenzije (in se suši skoraj v trenutku - v 5-10 minutah).

  Bosna

  To podjetje izdeluje barve in emajle že 40 let. Kot za toplotno odporne barve se kupcu ponudi aerosolni produkt 400 mililitrov.
  Povprečni stroški - 300 rubljev. Izbira barvne sheme je preprosto ogromna. Toda kakšna je kakovost? Presenetljivo je, da izdelek z njegovo nalogo dobro deluje. Kot kažejo rezultati preizkusov, barva ne izgubi svojih lastnosti pri temperaturah do +204 stopinj Celzija. Za takšne stroške je zelo dobra pridobitev - pravijo povratne informacije.

  "ABRO"

  In to podjetje je avtomobilskim navdušencem bolj znano, da izdeluje tesnilne mase. Toda podjetje tudi izdaja barve za koledarje. Za 260 lahko kupite 400-milimetrski valjrubljev To je eden od najbolj cenovno emajlov v tej kategoriji - pravijo pričevanja. Proizvajalec proizvajalcu doda keramične polimere. To vam omogoča, da ustvarite trpežen in trajen premaz, ki bo vzdržal visoke temperaturne spremembe. Kot je navedeno v pregledih, barva ne pregreje in ne piling.

  Proizvajalec trdi, da je emajl sposoben prenesti temperaturne obremenitve do + 260 stopinj Celzija. Primerna je ne samo za rokovanje s čeljustmi, ampak tudi za zavorne bobne, kot tudi za diske in vzmeti.
  Kakšen zaključek lahko naredimo o tem izdelku? Emajl je precej poceni, zadovoljni pa so s svojimi tehničnimi lastnostmi. Mnogim lastnikom avtomobilov svetujemo, da kupijo ta izdelek.

  Kako se prijaviti?

  Da bi barva trajala dlje časa, morate vedeti, kako jo pravilno uporabljati. Najprej morate očistiti površino pred prahom, umazanijo in starimi barvami. Proti slednji bo pomagal v boju smirkovim papirjem. Brušenje površine je mogoče ročno ali z brusno šobo in vrtanjem (ali izvijačem). Pri obdelavi je treba paziti, da ne poškodujete gumijastih delov zavornega elementa. Na naslednjem koraku je potrebno nanesti barvni trak na sosednje površine. To je zavorni disk, vodila in cevi. Nato prevleko popolnoma razmaščimo. Nadalje, glede na priporočila proizvajalca, se zemlja ali barva nanese takoj. Prvi sloj mora biti tanek. To bo izboljšalo kakovost oprijema barve s kovino. Nato je treba povečati debelino plasti, vendar ni mogoče močno zapreti gorilnika na površino.V nasprotnem primeru bodo popravki neizogibni.
  Bodite pozorni! Pred uporabo balona naj se pretrese. Dela se izvajajo v zaprtem prostoru z dobro osvetljenostjo in pri temperaturi, ki ni nižja od nič. Strokovnjaki priporočajo, da balon držite na razdalji 20 do 25 centimetrov. Barva se nanese z gladkimi prekrivajočimi se gibi. Ne pozabite: bolje je uporabiti nekaj tankih plasti kot eno maščobo. Pred nanosom vsakega novega sloja počakajte približno 10 minut. V tem obdobju se emajl rahlo posuši. Če prej nanesemo barvo, je plast mastna in neenakomerna.
  Zgodi se, da pršilna pištola umazanijo in gorilnik postane neenakomerna. Kaj storiti v tem primeru? Idealna možnost je zamenjati plastično škropilnico z novo (v resnici so za enkratno uporabo). Toda če take možnosti ni, je treba pokrovček obdelati s sredstvom za razmaščevanje. V nobenem primeru luknje ne prebodite z iglo! V nasprotnem primeru bo barva razpršena ali mastna.

  Kako izračunati potrebno količino barve?

  Poraba takih aerosolov je običajno en liter na dva kvadratna metra. Kot kaže praksa, je za štiri servore dovolj 400-mililitrski vložek. Celotni čas sušenja je ena ura.

  Sorodne publikacije