DJI Osmo: pregledi modelov

DJI je pridobil popularnost, revolucioniral trg za večbarvne odtise s Phantomovo linijo in zdaj uporablja svoje znanje o sredstvih za stabilizacijo podobe kot edinstveno ročno napravo, ki združuje kardanalni vzmet in fotoaparat, imenovan OSMO.

Pregled modela

DJI OSMO je sistem, ki omogoča zajemanje sveta iz osebne perspektive in presega zmožnosti običajnih akcijskih kamer, kot je GoPro Hero 4. Kakovost ni omejena na vizualne lastnosti, kot so ton, barva in podrobnosti, ki jih zagotavlja stabilizacijski sistem, izveden v obliki vgrajenega vzmetenja. Ta mehanizem zagotavlja, da bo kamera 124 MP DJI X3 vedno stabilna in ne bo izpostavljena vibracijam, ki so običajno povezane s kompaktnimi fotoaparati.


Konstruktivna izvedba

Na ročici je več gumbov, ki vam omogočajo popoln nadzor nad delovanjem naprave za zajem videa in povezave na zgib. Stransko nameščen lastnik telefona z vzmetjo in modulom Wi-Fi, ki razširja zmožnosti fotoaparata in služi tudi kot priročen zaslon za ogled posnetkov v realnem času. Edinstvena oblika in skoraj avtonomno gibanje fotoaparata omogočata, da je naprava videti kot izdelek nenavadnega izvora. OSMO obeta start-up kinematografu ali video bloggerju sposobnost, da sprejme profesionalno stabilizirano gradivo, katerega kakovost je še vedno neprimerljiva v sistemih podobne vrednosti, ki so na voljo natrgu.


Vzpostavitev večine majhnih motornih tečajev za GoPro in druge akcijske kamere je pogosto zapletena ali zamudna. OSMO je pripravljen za delo v nekaj sekundah. Njegovi konkurenti vključujejo ročni sistem Yuneec Typhoon ActionCam. Čeprav je uspešen model, je njegova zasnova še vedno precej slabša od izdelkov DJI.

Kakovost gradnje

DJI OSMO, ki temelji na povratnih informacijah lastnikov, združuje futuristični dizajn in funkcionalnost, njegova zasnova je trdna, montaža pa je izključna. Ročaj je odlične velikosti, je ergonomsko in udobno v roki. Gumb za vklop je nameščen ob strani, desno krmilna ročica za premikanje fotoaparata, kot tudi gumbi za zaustavitev videa in gumbi za zajemanje fotografij, so na priročnem mestu in enostavni za upravljanje. Na nasprotni strani stikala je držalo, ki vam omogoča hitro namestitev mobilne naprave. Narejena je iz kovine in jo je mogoče po potrebi razstaviti za priključitev drugih pripomočkov.

Spremembe

OSMO je modularni sistem. V zgornjem delu ročaja je nameščen motoriziran mehanizem in kamera X3. Lahko ga zamenjamo s spremembami X5 in X5R, ki nudita višjo ločljivost 16 MP, senzor Micro Four Thirds in sidro za objektiv. Mnenja o modelih DJI OSMO X5 se imenujejo AF delo kot največja pomanjkljivost, saj je težko nadzorovati ostrino s pametnega telefona, večji senzor in zaslonka pa le težavo. Prav tako uporabniki opozarjajo na nezadostno življenjsko dobo baterijemikrofon in nezmožnost prenosa 4K-videa na telefon.
Sprememba brez video kamere ustvarja pametni telefon. Uporabnik DJI OSMO Mobile ocenjuje pohvale za kakovost izdelave in veliko funkcionalnost, ki ni na voljo pri tekmecih, vendar aplikacija GJI Go uniči izdelek, še posebej za lastnike telefonov Android - počasnejše predvajanje in dolga osvetlitev, nekatere od njih niso podprte. Sistemske omejitve so v veliki meri odvisne od značilnosti pametnega telefona. Model DJI OSMO Plus hvali dolgo življenjsko dobo baterije, prisotnost 35-optičnega zooma in vhod za zunanji mikrofon, vendar kritizira pomanjkanje slušalk, zmožnost izgubljanja brezžične povezave in slabe kakovosti slike v slabih svetlobnih pogojih.

Osnovni model

X3 je vhodna DJI kamera, vendar vam omogoča snemanje impresivnih visokokakovostnih okvirjev s 4K video posnetkom s 25 sličicami na sekundo, kot tudi v številnih drugih resolucijah, vključno s Full HD s frekvenco 120 k /z Leča ima 94-stopinjsko vidno polje (20 mm ekvivalent), vendar za razliko od drugih akcijskih kamer, opremljenih s senzorjem Sony Exmor R CMOS 1 /2,3, zagotavlja dobro nadzorovano popačenje in ima območje ostrenja od 15 m do neskončnosti, kar olajša snemanje avtoportretov in približevanje scene. Dejansko najmanjša goriščna razdalja 15 metrov ni dovolj blizu sefi, čeprav bo le temeljita študija okvirja razkrila mehkobo žarišča in je še vedno veliko boljša od večine večine.akcijske kamere Modeli X5R in X5 so bili zmanjšani na 05 m. Video posnetki so posneti na microSD kartico, ki je vstavljena v režo na strani fotoaparata. Sprednji del ročaja ima standardni 35mm avdio priključek, ki samodejno prilagodi kakovost zvoka na raven, ki bo dražila celo najbolj zmerno zvočno datoteko. Na stranski površini lahko najdete standardno 1/4 "montažno luknjo za pritrditev dodatkov, kot je držalo za mobilni telefon ali stojalo, čeprav je zaradi ročaja ta možnost nemogoča brez dodatnega adapterja.

Nastavitev

Priprava na OSMO DJI se po ocenah lastnikov pripravi precej hitro. Če uporabnik pozna Phantom Quadcopter, je postopek povezave enak. V mobilni napravi morate prenesti in namestiti aplikacijo DJI Go, omogočiti OSMO, izbrati povezavo Wi-Fi, zagnati program in s seznama izbrati zahtevani model. Ko se povežete, boste na zaslonu videli vidnost v realnem času in dostop do vseh nastavitev fotoaparata. Vmesnik programa je dobro razvit, toda ker njegovega koncepta analogov ni treba razumeti in hitro premikati po parametrih in načinih, je potreben nekaj časa. Na dnu vmesnika so možnosti in gumb za snemanje ter nastavitve dovoljenj, sličic in drugih funkcij. Namestitev vzmetenja vam omogoča prilagajanje odziva mehanizma in ne nadzira njegovega gibanja. To je idealno za premikanje in samodejno zajemanje. Še enaLepa lastnost je možnost uporabe zaslonske vidnosti kot sledilne ploščice za spremembo položaja fotoaparata. Smer gibanja prsta bo določila smer vrtenja leče. Nastavitve so precej preproste in, kot bi pričakovali, vključujejo ločljivost, hitrost sličic in občutljivost.

Kako začeti

Začetek snemanja je preprost - samo pritisnite gumb za snemanje. Znova ga pritisnite, da ga zaustavite. Pri snemanju lahko krmilno palčko pod palcem nastavite nagib in vrtenje v navpični in vodoravni osi. Še en nadzor se nahaja na zadnji strani ročaja. To je sprožilec, ki se uporablja za aktiviranje različnih ukazov. V običajnem načinu snemanja se trojni klik odpre fotoaparat za snemanje sefija in ponavlja, da ga bo obrnil nazaj. Če držite sprožilec pritisnjen, bo usmerjenost leče fiksirana tako, da bo naprava, če se naprava ne vrne, usmerjena na isto mesto. Po kratkem času poznavanja različnih funkcij in gumbov, ki uporabljajo DJI OSMO, po mnenju lastnikov postane intuitivna.

Kakovost videa

Fotoaparat X3 ima podobne funkcije kot GoPro Hero 4 Black, zajema 4K video pri 25 fps, v primerjavi s 30 fps v GoPro in Full HD pri 120 fps. Vse nastavitve je treba opraviti prek vmesnika aplikacije DJI Go na mobilni napravi in ​​jih je enostavno najti in spremeniti. Na voljo je ročni način, ki vam omogoča prilagajanje hitrosti zaklopa in občutljivosti, ki jih boste morda potrebovali, ko nisteali preveč svetla osvetlitev. DJI OSMO je v odgovor dobro seznanjen s spremembami v svetlobi. Premikanje objektiva iz sence v svetlobo dokazuje nemoteno kontrolo osvetlitve, brez prevelike izpostavljenosti ali pomanjkanja okvirjev med prehodom. Ker se svetlost svetlobe zmanjša, postane hrup v okvirju opazen, vendar za senzor te velikosti ni čuden, tehnologija za zmanjšanje hrupa pa omogoča nadzor nad ravnjo motenj. Obstaja več možnosti za ročno nastavitev občutljivosti za video od ISO 100 do 3200.
Barva in nasičenost sta fiksna. Ni možnosti, da bi spremenili kateri koli od teh parametrov, od katerih so uporabniki razrešeni. Vendar pa samodejno uravnavanje beline in nasičenost dobro uravnavata barve, toni pa imajo veliko podrobnosti. Visokokakovostni videoposnetki lastnikov DJI OSMO X3 so pripisani visoki hitrosti snemanja posnetkov. Pri 4K-video testu je bila povprečna bitna hitrost 60 MB /s, pri snemanju v formatu Full HD pri 60 k /s pa je hitrost prenosa podatkov padla na 40 Mb /s. Te vrednosti so zelo visoke v primerjavi z drugimi fotoaparati, ki imajo senzor podobne velikosti, zato pri predvajanju izgledajo neverjetno gladko in nasičeno.

Prednosti

Zasnova naprave se morda zdi nenavadna, toda ko se uporablja, vse takoj postane smiselno, in se boji, da sta krogla, mehanizem tečaja in ročaji krhki, takoj izginejo, ko je stabilizacijska suspenzija v rokah. Mehanizem kardanskega tečaja, delo kamere in povezava z mobilno aplikacijo v DJI OSMO, po mnenju lastnikovneverjetno dobro. Kakovost videa je izjemna, in lahka naprava omogoča kinematografom, da zajamejo profesionalne stabilizirane okvire tako, da je zelo težko ali nemogoče ustvariti takšen denar.

Slabosti

Kljub dobro premišljeni postavitvi in ​​zasnovi gumbov uporabniki opazijo tudi nekatere težave. Oblika je trdna, vendar ni naprava, ki jo je mogoče enostavno vstaviti v torbo, zato je najbolje shraniti in nositi v obrabljenem kovčku. To ne pomeni, da je zasnova krhka, vendar je bolje, da se ne usodi v usodo. Edini pritrdilni element na ročaju se uporablja za mobilni telefon in če ga odvijete, oblika peresa ne bo omogočila priključitve stojala brez posebnega adapterja. Enostavna montaža na podlagi tega bi bila idealna rešitev, toda tukaj je dostop do baterije. In čeprav obstaja reža za zunanjo snemalno napravo, je njeno pozicioniranje težko uporabiti.

Sklep

DJI OSMO, po mnenju uporabnikov, vam omogoča, da snemate, kot je bilo prej, le prek profesionalnega kompleta. Postavitev in uporaba naprave je neverjetno preprosta, obešalnik je izjemno dobro oblikovan, ni dodatnih žic ali vijakov, ki jih pogosto najdemo v podobnih akcijskih kamerah. Če ga želite odstraniti iz rok, gladki premiki, ki jih dobite na tem modelu, s to vrednostjo, resnično nimajo analogov. Obstaja še nekaj drugih manjših vprašanj, kot je povezava z avdio režo in občutek, da celoten potencial naprave še ni v celoti realiziran, vendar v primerjavi s konkurentiorodje omogoča hiter zajem neverjetnih okvirjev, ki jih sicer ne moremo dobiti.

Sorodne publikacije