Kaj je način urejanja v programu Word in kako ga uporabljati?

Če pogosto naletite na preverjanje dokumentov WORD, morate vedeti, kako omogočiti urejanje v Wordu in kako ga uporabljati. To programsko orodje je nepogrešljivo, če želite osebi povedati o svojih napakah, ne da bi pri tem prilagodili besedilo.

V tem članku bomo govorili o načinu delovanja urejevalnika v Wordu. O vseh njegovih značilnostih vam bomo povedali, na koncu pa boste lahko samostojno uporabljali imenovani način, ne da bi sledili navodilom.


Prvi korak: vstopite v način za urejanje

Najprej morate vstopiti v način za urejanje v programu Word. To se izvaja v različnih različicah programa na različne načine. Na primer, v "Vordi" v letu 2003 boste morali odpreti zavihek "Orodja" in v njem poiskati element "Popravek" in ga klikniti. V poznejših različicah se vse to izvede prek zavihka »Pregled«. V njej poiščite skupino orodne vrstice »Snemalni bug« in kliknite gumb »Popravek«. Priporočljivo je tudi, da na spustnem seznamu, ki se nahaja ob njem, izberete »Vsi popravki«.
Mimogrede, ta način se lahko vklopi veliko hitreje z uporabo vročih tipk Ctrl + Shift + E za to. Po vseh opravljenih manipulacijah bo omogočen način urejanja v Wordu in lahko varno začnete urejati besedilo, ne da bi se bali, da bo vir utrpel.

Drugi korak: popravljanje

Pravzaprav bi lahko to točko preskočili, kervse se nanaša na dejstvo, da popravljate dokument in namesto njegovega popolnega urejanja preprosto uredite, ne da bi spremenili izvirnik. Vendar je treba še vedno povedati, kako se to dogaja.


Recimo, da ste videli, da je neka beseda v besedilu odveč. V tem primeru je pametno izbrisati. In to storite, toda ne bo izginilo, ampak bo samo uničeno, zaradi česar boste razumeli drugo osebo, kaj ste mislili. Tudi obliž je označen z rdečo barvo, da pritegne pozornost. Enako se bo zgodilo, če vnesete drugo besedo - izstopa, da lahko avtor besedila razume, kaj je zamudil. Način Urejanje v programu Word je zelo koristen, če delate z osebo na oddaljeni razdalji. V tem primeru namesto, da bi zahtevali besede, morate le poslati popravljen dokument.

Tretji korak: dodajanje opomb

Včasih dodelitev popravkov ni dovolj, da bi drug uporabnik ugotovil, kaj je njegova napaka. V tem primeru bi bilo dobro napisati razlog. Program ima orodje »Ustvari opombo«, ki ga lahko uporabite le, če je omogočen način za urejanje. Je zelo enostaven za uporabo. Najprej morate klikniti na popravek in nato na gumb "Ustvari opombo", ki se nahaja na orodni vrstici, poleg gumba "Popravek". Točno lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
Po tem se na desni strani dokumenta pojavi dodatno območje, kjer lahko vnesete razlago. Torej lahko to storite z vsemi spremembami,Vendar pa ne morete ustvariti beležke, ki jim ni priložena. Če govorite o tem, kako odstraniti način urejanja v programu Word, je to enostavno. Ponovno morate klikniti na gumb "Popravek".

Sorodne publikacije