Kako voziti zrak iz hladilnega sistema motorja: opis po korakih in povratne informacije

Zaradi prisotnosti zraka v hladilnem sistemu avtomobila hladilno sredstvo ne more normalno krožiti in motor se lahko pregreje in vre. To bo pomenilo resna in draga popravila. Poglejmo, kako določiti prisotnost zračnega zamaška, iz katerih razlogov je oblikovan in kako izločiti zrak iz hladilnega sistema.

Katere znake lahko ugotovimo, če je zračni zamašek?

Ugotovite, da je zrak v nepredušnem hladilnem sistemu, v avtomobilih VAZ pa je zelo preprost. Pri delovanju motorja vključite grobo. Če se ne segreje, potem je zrak v sistemu seveda. Peč se zaradi tega ne segreje. Zaradi kopičenja zraka v določenih delih sistema, sončnično olje ali druga OD ne more iti skozi radiator oglja.
Še en simptom je motor, ki je zelo pregret. Ponovno se zgodi iz istega razloga: zlomljena cirkulacija ne omogoča pravilno hlajenje hladilnika. Pogosto se ti simptomi lahko manifestirajo skupaj in ob prvem sumu morate rešiti problem. Zdaj, ko smo ugotovili, kako ugotoviti, ali obstaja sistem za hlajenje zraka, bomo vedeli vzroke njegovega videza. Brez poznavanja razlogov lahko dobite pravi rezultat. Tudi brez vzornega razumevanja njih bo težko razumeti, kako iz Kalina izpustiti zrak iz hladilnega sistema.


Možni vzroki zračne plute

Zrak v zaprtem sistemu zapiranja se lahko oblikuje zaradi kršitve teganajbolj tesno. Običajno obstajajo vrzeli v različnih spojinah. Zrak se postopoma dviguje in čez nekaj časa se pretvori v pluto. Glavna stvar je, da hitro odpravite težavo. Potrebno je čim hitreje odkriti območja z zlomljenim zrakom in popraviti stanje. V nasprotnem primeru morate razmisliti, kako v 2110. Vazi vrniti zrak iz hladilnega sistema.
Naslednji je še en razlog. Zamašek se lahko oblikuje z raztopino proti zmrzovanju ali pri polni zamenjavi. V postopku nepravilnega izvajanja tega postopka zelo pogosto ostane zrak v hladilnem sistemu motorja, ki tvori vtič. Poleg tega lahko zrak pride zaradi dotrajanega tesnila vodne črpalke, poškodovanega tesnila. Če ekspanzijska posoda ni zatesnjena, če vtič ni zasukan do zaustavitve, če je hladilna tekočina v vreli v ekspanzijski posodi, je tudi vzrok za zračno pluto.
Razlikovati je mogoče dva glavna razloga: turbulenco in obrabo tesnil. Nato se morate naučiti, kako vračati zrak iz hladilnega sistema.

Načini reševanja problema

Za rešitev tega problema obstajajo tri zanesljive možnosti. Prvi je odstranjevanje šobe, pri čemer se uporablja ekspanzijska posoda. Za drugo metodo ni treba razstavljati - samo morate postaviti avto na nagnjeno površino in dodati še nekaj antifriza. In tretja možnost vključuje ogrevanje.

Metoda št. 1

V skladu z zakoni fizike se zrak vedno sreča na najvišjih mestih. V avtomobilih VAZ, kot tudi, in v vseh drugih,Najvišje vozlišče, kjer gre hladilna tekočina, je vozel za plin. Na primer, priljubljeni modeli VAZ-a, da vidimo, kako lahko iz hladilnega sistema 2114 vržete zrak. Ocene pravijo, da je to zelo učinkovit način.
Najprej odstranite plastično okrasno ploščo motorja. To lahko storite tako, da odvijete pokrov vratu za polnjenje olja. Potem se blazinica zlahka odlomi. Nato privijte pokrov nazaj, da umazanija ne pade v okrov ročične gredi. Po tem boste morali poiskati cevi, ki so odgovorne za ogrevanje plina. V teh avtomobilih sta dva avtomobila. Potem morate odstraniti katero koli od teh cevi. Na naslednji stopnji se pokrov pritrdi na ekspanzijsko posodo, vrat pa je prekrit s čistimi krpami. Sedaj ostaja, da piha usta v luknji rezervoarja, dokler antifriz ne ostane iz cevi ogrevanja hladilnika. Ko nalije, morate najhitreje položiti slušalko na svoje mesto in jo priviti. Pomembno je, da to storite čim hitreje, sicer bo zrak ponovno vstopil v sistem.
Izpihovanje zraka iz hladilnega sistema. Mimogrede, antifriz lahko gre ne samo iz cevi, ampak tudi iz šobe, iz katere je bila odstranjena cev.

Metoda številka 2

Druga metoda vključuje nagib telesa. Zato je priporočljivo, da se na rampo, vendar ne do konca, in dal avto na zavore. Če stojala niso na voljo po korakih, se bo normalna vtičnica prilegala sprednjemu delu avtomobila. Lahko se celo strmo vzpenjate. Preučujemo, kako izčrpati zrak iz hladilnega sistema VAZz uporabo nagiba telesa. Najprej odvijte pokrov ekspanzijske posode in pokrov hladilnika, če obstaja. Nato morate zagnati motor in ga segreti na delovno temperaturo. Pri tem je potrebno počakati, da se termostat odpre in tekočina sledi velikemu obrisu. V tem primeru mora peč stati pri maksimalnem ogrevanju.
Ko se motor segreje, je treba upoštevati nivo hladilne tekočine - zmanjša se. Ko se raven zmanjša, je treba dodati antifriz. Morda bo potrebno povečati število vrtljajev motorja, tako da bo tekočina krožila bolj aktivno. Raven se lahko močno zniža, pomembno pa je, da jo takoj spustite na raven. Postopek se nadaljuje, dokler ne pridejo vsi zračni mehurčki. Na koncu avtomobila spustite in napolnite tekočino do nivoja. Tako je možno izpustiti zrak iz hladilnega sistema na Vazy-2110 "Kalina" in celo moderno "Vesta". Konstrukcija hladilnega sistema se praktično ne spreminja od modela do modela.

Metoda št. 3

Na ta način je mogoče tudi učinkovito odstraniti zrak iz sistema. Motor je treba zagnati in stroj ne izklopiti, dokler se ne segreje na delovno temperaturo. Po doseženi temperaturi se motor izklopi. Nato odstranite dekorativno ploščo - za dostop do cevi ogrevanja hladilnika. Nato se cev odstrani - tukaj je potrebno biti previdna, ampak kot zelo vroča tekočina. Ko je cev odklopljena, mora iz nje izstopiti sredstvo proti zmrzovanju. Ko teče, je cev nameščena na svojem mestu in pokrov ekspanzijske posode mora bitiodvijte in zavrtite nazaj. Nato ponovite odstranitev cevi.
V pregledih je razvidno, da lahko na ta način odstranite plutovinasto zamašek za večino modelov prednjega pogona. Toda klasični hladilni sistem je nekoliko drugačen in ta metoda ne ustreza.

VAZ "Classic"

V zvezi s to serijo avtomobilov je tu vse nekoliko drugačno, vendar je tako preprosto. Najbolje je, da avto postavite tako, da bo nad njim. Samo zato, da pride do zastoja v prometu. Ta ureditev vam omogoča, da dobro napolnite radiatorski grelec. Pozorni moramo biti, da je žerjav popolnoma odprt.
Nato vlijte antifriz v posodo do najvišje ravni. Nato zaženite motor in ga po potrebi ogrejte na delovno temperaturo, s pritiskom na pedal za plin, da povečate hitrost. V procesu črpanja je potrebno zagotoviti, da je tosol šel v cev, ki gre v ogrevanje dušilnega vozla. Potem potisnejo dolge cevi, ki gredo do radiatorja. To vam bo omogočilo izmet plute.
Pravzaprav je mogoče odstraniti zrak ne samo iz "klasike". Ta metoda se lahko uporablja tako za avtomobile na prednja kolesa kot tudi za nekatere tuje avtomobile.

Elektronski pedal za plin

Ni hlajenja za plin, kar pomeni, da morate obiti. Avto se postavi na dvigalo, nato pa se vse opravi po zgornji shemi, kako iz zraka iz hladilnega sistema izpustiti Vazi-2114.

Preventivni ukrepi

Da bi še naprej razmišljali o tem, kako hitro rešiti ta problem, moramo imeti v mislih preprosta pravila delovanjaavtomobilov Pomembno je, da se držite predpisov TOE in strogo upoštevate raven OZH - bolje je, da opravite pregled enkrat mesečno. Ne smemo pozabiti, da je ravno na račun uhajanja tekočine oblikovanih zračnih kamer in potem razmišljati, kako izločiti zrak iz hladilnega sistema. Prav tako ne poskušajte shraniti in napolniti avtomobila s poceni tekočinami. Bolje je slediti priporočilom proizvajalca. Pogosto je lahko tudi slaba kakovost LH vzrok za zastoje.

Sorodne publikacije