"Priory" motor: značilnosti, struktura in specifikacije

"Lada Priora" je resnično priljubljen avtomobil z nizkimi stroški, vendar je zelo dobro opremljen s tehničnim. Posebno pozornost zasluži motor avtomobila, ki je izdan z 8 in 16 ventili. Za več informacij o novem motorju Priori, njegovih tehničnih specifikacijah in pregledih lastnikov avtomobilov si lahko preberete v tem članku.

"Lada Priora"

"Lada Priora" je zamenjala 10. serijo "VAZ". Razlike med njimi so vidne s prostim očesom. Oblikovalci so naredili veliko sprememb v zunanji in notranji strukturi. Vse spremembe so bile najprej preizkušene na "Ladi Kaliny", zato je Priora izšla zelo kakovostno. Prvi model je bil uveden leta 2003, vendar je masovna prodaja avtomobila prišla leta 2007, ko je bila končno preoblikovana. Navzven, nova "Lada" podoben nekaj med starimi "ducat" in zahodnih tujih avtomobilov. Na primer, zadnji del Priorija je bil vzet iz Opelovih avtomobilov.


Gradbeništvo

Avtomobil je opremljen z zračno blazino, dvigalom za dviganje krmilnega mehanizma in dvigalom za okna. "Lada Priora" ima visoko stopnjo varnosti: telo je narejeno iz trdne kovine in ob udarcu vzglavnika. Zaradi nizkih stroškov in dobrih tehničnih lastnosti je avtomobil hitro postal priljubljen. Čeprav je na prvi pogled malce grd, je Lada zasnovana za ruske ceste in ima številne prednosti. To je visoka razdalja in prostorni salon. Nesreče na avtomobilu so relativno poceni, tako v primeru popravilalastnik avtomobila ne bo moral znižati vseh pogojev za nakup delov.

Notranji "nadev"

V primerjavi z VAZ-2110, Priora izgleda veliko lažje in mobilnejše. Celotna stvar je popolnoma obnovljena odbijači in zadnjo os strojev, ki so prejeli novo zasnovo. Posodobljeni so bili tudi notranji podatki. Višina zračnosti je 165 cm, kar je najbolj primerno za lahke terenske in ruske ceste. Inženirji so poskrbeli tudi za gospodarstvo: poraba goriva na 100 km je le 5-8 litrov, odvisno od načina vožnje. Najvišja hitrost pri VAZ-2170 je precej visoka - 183 km /h, na cesti pa lahko potuje z udobno hitrostjo do 110 km /h, pospešek do 100 km Priore pa traja 12 sekund, kar je standardno za avtomobile te kategorije.

Toda novi model "Lady" ni dober samo znotraj. Pozornost je bila namenjena tudi notranjosti avtomobila, katerega zasnovo je razvilo mlado italijansko podjetje. Materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi stroja, so le visoke kakovosti, med šivi ni razlik, na splošno pa model izgleda zelo evropsko. Ponudba ima več možnosti za telo in barvne rešitve, ki vsakemu kupcu omogočajo, da izbere tistega, ki mu najbolj ustreza. Toda glavna stvar v avtu je motor, in on je tisti, ki določa njegovo moč in značaj. Kaj naj rečem o motorju Lada Priory?

8-ventilni motor

"Lada Priora" je med svojo proizvodnjo prejel več posodobitev. To je logično, ker industrija ne stoji mirno in v svetu nenehnoobstaja več naprednih tehnologij. Prvi modeli so bili opremljeni z 8-ventilnim motorjem, ki je prejel veliko kritik. Štiri-taktni motor je opremljen z vbrizgalno šobo za vbrizgavanje goriva, ki omogoča vožnjo avtomobila tudi pri minus temperaturi. Štirje valji so na isti liniji, ustrezajo 8 ventilom. Teža limuzine ni toliko, zato je njena smer lahka in gladka. V takem avtomobilu ni potreben močan motor, zato so ustvarjalci "Priori" odločili, da bo takšen motor dovolj. Priori motor (VAZ-2170) z 8 ventili ima naslednje značilnosti:
 • Volumen je skoraj 16 litrov.
 • Število vrtljajev motorne gredi: 860 obratov na minuto.
 • Največja hitrost, ki jo lahko doseže Lada Priora z 8-ventilnim motorjem: 160 km /h.
 • Delovni hod bata je 73 mm.
 • Največja moč motorja je 90 konjskih moči.
 • VAZ-2170 z motorjem z 8 ventili je najbolj dostopen med serijo. Na splošno je ta enota dobra in proračunska ter se spopada z njenim delom. Toda mnogi vozniki so bili še vedno nezadovoljni s šibkim motorjem, tako da je avtokontsern kmalu izdal nov, izboljšan motor.

  16-ventilni motor

  Kmalu po začetku proizvodnje Lada Priory, so se nekateri avtomobili začeli opremljati s 16-ventilnimi motorji modela 21126. Tehnično se modeli z 8 in 16 ventili močno razlikujejo. Konstrukcija motorja s 16 ventili se razlikuje glede na to, da na njem ni nobene gredi, ampak dve. Skladno s tem je število ventilovdvakrat poveča. Štiri ventila na gred zagotavljajo večjo moč motorja. Dva ventila sesata gorivo in dva izpušna plina. Tako lahko motor z notranjim zgorevanjem hkrati vnese veliko več goriva. Učinkovitost stroja narašča, porabi manj bencina in potrebuje manj časa za razpršitev. Tovrstne rezultate dosežemo tudi zato, ker ima 16-ventilni motor hidro-kompenzatorje, ki tesno pritiskajo ventile na pogonsko gred.
  Motor Priori s 16 ventili ima še eno funkcijo - več konjskih moči. S prostornino 16 litrov lahko moč motorja doseže 100 konjskih moči, kar seveda pozitivno vpliva na dinamiko avtomobila. Navedeni vir je zelo majhen. Proizvajalec DVS jamči le, če število ne presega 150 tisoč kilometrov. Toda v praksi pregledi motoristov pravijo, da je 250 tisoč avtomobilov mimo brez večjih popravil. Med drugimi značilnostmi novega motorja "Priory" je mogoče opaziti navor, ki doseže 230 nM. Zaprti sistem hlajenja s tekočino učinkovito odstrani toploto iz motorja in ščiti stroj pred pregrevanjem v vročini do +50 stopinj.

  Značilnosti motorja

  Motor "Lada Priori" je razporejen preprosto in zanesljivo, zato ga pogosto ni treba popraviti. Osnova gradnje je močan lite železni blok valjev in hladilna tekočina, ki poteka med njimi. Glava valjev je izdelana iz aluminija, na njej so ventili. Batni motorji so izdelani tudi iz aluminija. Njihovo dno je okrašeno s posebnimutori, ki ščitijo motor pred resnimi poškodbami v primeru preloma ali nesreče. Poliklinika REMEMBER je zavarovana in zaščitena pred zdrsom. Za to je na eni strani trak omejen z jermenom, na drugi pa je posebna podložka. Na motorju Prioryja so 126. seriji dobavili povsem nove bate, ki jih je razvil Federal Mogul. Njihova teža je 30% manjša od teže VAZ-2110. Vsak bat ima tri obroče, katerih površine so zaščitene s kositrnim pršilom. Vse te inovacije omogočajo podaljšanje življenjske dobe delov in zmanjšanje stroškov za njihovo popravilo. Lito železo ima povečan hod bata - v novem modelu je 94 mm. Ventili motorja "Priory" so izdelani iz toplotno odpornega materiala in se med obratovanjem lahko obrnejo, zato so manj obrabljeni.

  Posodobitev

  Novi motor ima vrsto izboljšav, ki so bistveno izboljšale njegovo učinkovitost. Kaj je novega v seriji motorjev, ki so se začeli izdajati leta 2007?
 • Povečan hod bata. Obseg motorja se je povečal s 16 na 23 litrov.
 • Novi sesalni kolektor, ki je izboljšal zmogljivost pri nizkih in srednjih hitrostih.
 • Avtomatsko krmiljenje ventilov s hidravličnimi kompenzatorji.
 • Posodobitev prezračevanja ohišja ročične gredi omogoča izpuščanje manj izpušnih plinov v ozračje. Zmanjšanje mase bata je poraba goriva za motor.
 • Večina podrobnosti o uvoženi proizvodnji.
 • Motor ima podaljšano življenjsko dobo - 200 tisoč kilometrov.
 • Pros

  Lada Priora je nedvomno osvojila mnoge njegoveznačilnosti in cene. Vendar pa ima njegov motor številne prednosti in slabosti, saj ve, kaj se je mogoče izogniti številnim težavam. Med ugodnostmi so naslednje:
 • Zanesljivost. Torej, motor "Lada" je daleč od "BMW", toda z zastavljenimi nalogami, joka za ura. Enostavno in trdno, lahko izrablja vir do 200 tisoč kilometrov in po opravljenem kapitalskem popravilu deluje enako.
 • Poceni dobave. Podrobnosti za motor se po definiciji težko imenujejo poceni, vendar bo Priori veliko cenejši za popravilo kot avtomobili tujih proizvajalcev.
 • Moč svetlobe "Lada 2170" je dovolj velika, da se pospeši z zadostno hitrostjo. Motor 21126 s 16 ventili ima moč do 100 konjskih moči in razvija hitrosti do 180 km /h.
 • Ekologija. Motor Priori v celoti ustreza evropskim standardom kakovosti in oddaja manj izpušnih plinov kot njegovi predhodniki.
 • Po vgradnji izpušnega kolektorja se je pojavil dober oprijem pri visokih in majhnih hitrostih.
 • Učinkovitost motorja s 16 ventili je zaradi svoje zasnove precej višja kot pri prejšnjih generacijah Lade. Zaradi tega porabi manj goriva.
 • Kot lahko vidite, je veliko prednosti. Razumljivo je, zakaj je "Lada Priora" postala tako priljubljena v Rusiji. Avto ruske proizvodnje je bil ustvarjen za naše ceste, v njegovi zasnovi pa so upoštevane vse "pasti". Ampak nihče ne more biti popoln, tako da lahko najdete minuse v VAZ-2170.

  Slabosti

  V bistvu so minusi povezani z 8-ventilnim agregatom, ki ima nižje stroške:
 • Hrup, ki proizvaja motor pri visokih hitrostih, ni privlačen za številne voznike. Od tega sploh ne shrani zvočne izolacije kabine.
 • Pri nezadostnem gorivu lahko stroj preprosto zavrne.
 • Razčlenitev RMB ostaja najbolj pereč problem za lastnike "Priori". Zato lastniki priporočajo, da del zamenjate vsakih 50 tisoč kilometrov.
 • Plavajoča hitrost prostega teka.
 • Pogosto odpoved dušilnega ventila injektorja.
 • Pregledi lastnikov

  Kakšno vrsto motorja "Priori" bi bilo treba še izbrati? Pregledi lastnikov avtomobilov so različni. Nekateri zagovarjajo 8 ventilov, ki so po njegovem mnenju enostavnejši in cenejši. Drugi imajo raje močnostno enoto s 16 ventili, kar avtomobilu dodaja več moči in dinamičnosti. Vsakdo ima prav na svoj način. Na primer, strokovne povratne informacije kažejo, da ko se GPM pokvari na 16-ventilnem motorju, pride do več škode kot 8-ventil, popravila pa so dražja. Toda izkušeni vozniki priporočajo, da ne čakate na lom in zamenjajte trak že za 50-75 tisoč kilometrov. V drugem pa so kupci zelo pozitivni glede motorja "Priori". Dobra moč označujejo tako na tretji kot na peti hitrosti, redke lomlje in kvalitativne podrobnosti. Olje v motorju "Priory" se priporoča, da pour le visoko kakovostne, boljše sintetične. To bo pomagalo podaljšati življenjsko dobo stroja.

  Rezultati

  Motor "Priori" iz 16. stoletjaventili - odličen mehanizem, ki združuje moč in zanesljivost. Motor z 8 ventili je tudi dober, zanesljiv in nekoliko cenejši. Torej, če iščete poceni avtomobil, ki ste lahko prepričani, bodite pozorni na Lada Priory. Po poskusni vožnji morda ne boste želeli preizkusiti drugih modelov.

  Sorodne publikacije