Demonski jezik: zgodovina nastanka, računalniške igre, značilnosti komunikacije

V demonskih igrah ali tam, kjer so prisotni, je seveda tudi njihov materni jezik, katerega domiselni oblikovalci poudarjajo, da imajo liki, ki govorijo o njem, pravzaprav zelo veliko ploščo za svojimi hrbti in celo kulturo.

"Kateri jezik govorijo demoni?" - igralec je zasnovan in dvigne celotno abecedo iz uradnih dokumentov razvijalcev. Če jih leno iščete in želite uživati ​​v "skrivnostnem" znanju o jezikih bitja iz pekla, potem ste dosegli naslov. V nadaljevanju bomo analizirali tri najbolj znane demografske jezike v video igrah in izvedeli, kako se razlikujejo.

Demonska DOTA 2

V igri DOTA 2 ni veliko demonov, v primerjavi s številom znakov, ki so na voljo, ampak imajo celo svoje, posebej oblikovane razvijalce. Predstavniki rase demonov so junaki, kot so ShadowDemon, Doom, ShadowFiend in Terrorblade. Vsi govorijo isti jezik. S tem je jasno, da so enake velikosti in da imajo nekakšne medsebojne odnose, toda njihovi tovariši to težko imenujejo.


Od tega jezika so samo odlomki, kar pomeni nekaj besednih zvez, demonski jezik in abeceda pa sta podobna človeškemu latinščini. Izraz "jaz, jaz, jaz" je dobro izražen v jeziku, ker so demoni nori glede sebičnosti in če nekaj počnejo, potem samo za lastno korist. Običajno slavijo tudi mesto, iz katerega so prišli - brezno. Torej, izraz Ozh Arkosh omoz ima prevod "Jaz sem Gospod teme" in vse v tem duhu. Prav tako je zanimivo dejstvo, da med igro, odvisno od tega, kdo na kateregaDemoni so na strani in so pobegli, njihovi izrazi se spreminjajo, od navijanja do ponižujočih in grozljivih.

Daedrični jezik je jezik demonov iz vesolja Starejši svici

Da bi bolje razumeli to vrsto sporočanja demonov iz sveta starodavnih mečev, je treba kopati v globino let, ko so bile te Dadre načeloma ustvarjene in se predstavljajo same. Vse se je začelo, ko sta se Anu in Padomay, Light in Darkness odločila, da se bosta borila in ugotovila, komu pripada vesolje, in vzpostaviti enega samega vladarja vseh stvari. Med bitko so bili tako ranjeni, da je bila Dadra ustvarjena iz Padomijeve krvi, in iz krvi Anu so nastale zvezde. Ko sta pomešani, sta ti dve krvi ustvarili Aedro - nasprotje demonov.


Kot lahko razumete, bitja temne krvi niso nahranila človeštva in njihova srca so bila polna teme in pohlepa, ko je Ahedra, nasprotno, skrbela za vse in celo ustvarila svet smrtnikov, ki so lahko upravljali in pomagali svojim otrokom, ljudem. Skoraj vsa Ahedra je padla in se odrekla moči ljudem, toda Dadra je postala močnejša. Postali so nekateri bogovi, ki so jih častili Tamriel, in seveda so preučevali njihov poseben demonski jezik.

Knezi med demoni

Med demoni so se takoj pojavila načela. Bili so najbolj kruti, najbolj prebrisani ali nori, kar je pomenilo, da so vredni upravljati svoj načrt, da bi izmerili, kje lahko počnejo, kar hočejo. Ljudje, ki so iskali in razstavljali pisave, so jih krstili kot prepovedane. Samo najtemnejše uroke inprepovedano znanje je bilo napisano v demonskem jeziku, ljudje pa so se začeli ustavljati v svoji družbi.
Čeprav so bili tisti, ki so jih prav tako častili, so prosili za pomoč od njih in jih žrtvovali, zgradili jim oltarje, na katerih so izrezali različne vzklik v svoji slavi. Na oltarju Merunsa Dagona, kneza uničenja, je na primer zapisano: "Slabo bo odpuščeno, plašljivo uničeno, in močni bodo ležali pred mojimi nogami in prosili za milost". Takoj je jasno, zakaj se navadni ljudje poskušajo izogniti temnim knezom in se z njimi ne ukvarjajo.

Daedski jezik - rune ali črke?

Med igralci je vprašanje, zakaj in zakaj so besede v jeziku Daedrich. Ali so te rune ali določena abeceda in pišejo cel stavek? Obstaja več argumentov na to temo, zakaj je ta "jezik", in ne "daedric runes".
Rune, kot take, imajo enakomerne in brez ukrivljenih znakov in nimajo vodoravnih črt, tako da se kamen ali drevo pri pisanju ne razcepi. Nasprotno, črke dāradric jezika imajo zelo lepe zavoje, točke in so podobne črkam kot nekaterim runskim simbolom ali risbam, ki so jih narisali starodavni narodi.

V kakšnem jeziku govorijo demoni in kako so ga razumeli ljudje na celini?

Različni učenjaki so začeli odgovarjati na to vprašanje v vesolju Starodavnih. V času zadnjega dela starejših svitkov V so prebivalci celine prevedli samo eno knjigo, ki jim jo je dal Dadra. Tako so bile najdene in prevedene knjige Mysterium Zarksa, ki daje navodila za izgradnjo oltarja za princa Dagona, in znanstveniki, ki sodešifriral ga je, ustanovil kult "Mythical Dawn", pri čemer je ime knjige dobil za svoje ime. Obstaja tudi druga knjiga, Odma Infinum, ki jo je napisal Charles Xarxes, ki je dala moč znanja Hermesu Mora, princu Dadre, ki je odgovoren za um in skrivnostne sposobnosti, opisane v Odmi Infinum. Vsak, ki bere besedila Daedrich v tej knjigi, bo postal pametnejši in bolj zviti kot prej. V času Skyrimovih dogodkov je ta knjiga izginila in njena lokacija ni znana.

Eredan (Hredik) - jezik iz sveta WorldofWarcrafta

Eredan je demonski jezik bitja goreče legije, ki se trikrat v času obstoja te celine seka na ozemlju Azerotha.
Po njihovih navodilih so bile takšne kataklizme, kot je vdor orkov v zemljo zavezništva, aroganca Arthasa in ustvarjanje kralja-grobov, pa tudi vse vojne na takšen ali drugačen način, vezane na te demone. Prav tako bi rada omenila, da je Azeroth edini svet, ki ne zdrsne pod napadi Legije in mu še vedno daje upor.

Goruča legija in izvor njihovega jezika

Legija je nešteta vojska ras iz višjih v nižja bitja in iz očitnih razlogov potrebuje način komunikacije med racijami. Imajo tako imenovani "Eredan" iz imena rase ereadarjev, ki so žrtvovali svoj jezik v korist goreče legije in se ji pridružili.

Namen vladarjev Legije je, da spremeni vesolje v njegov prvotni videz, v kaos, čeprav v praksi preprosto uniči vse in vse v kongregaciji in absorbira njihovo energijo. Goruča legija je odgovorna za smrt in pozabo tisočih ras in kultur, je branik norosti,sovraštvo in žeja za trpljenjem vseh živih bitij.

Več o Eredanu

Ta jezik živi svoje življenje in celo v Azerothu. Študirajo ga različni okultisti in prevajalci demonskega jezika. Posebnost tega jezika je, da ko se znajde v glavi, ki uči svojega bitja, ga absorbira od znotraj, uniči vse vrednote in vse morale, in ga spremeni v služabnika teme. Zaradi tega je jezik v Azerothu uradno prepovedan, znanje o tem pa je uničeno, da bi se izognili novim vojnam in kataklizmom. Jezik ruskega demona se lahko sliši med srečanjem z demonskimi stvaritvami med takimi dogodki, kot sta Legija ali Gorljiva križarska vojna. Na koncu bi rad povedal, da so razvijalci vseh teh iger dobro delovali, saj so ustvarili svet, v katerem živi veliko znakov. Poleg tega so izumili svoj jezik za vsak lik. Vsak jezik ima svoja pravila in izjeme, svojo abecedo, svoj besednjak in svojo zgodovino ustvarjanja. In vse to je storjeno zaradi nas - igralcev, ki zadovoljijo naše želje.

Sorodne publikacije