Kako očistiti miško: izbira čistejših in praktičnih nasvetov

Verjetno je skoraj vsak lastnik računalnika naletel na takšen problem, ko je miška umazana. Možno je, da upravljanje in uporaba manipulatorja ne vpliva veliko, toda z vidika estetike in higiene tukaj ni prijetno. Seveda obstaja povsem logično vprašanje, kako očistiti miško? In tukaj ni tako preprosto, ker so v vsakem primeru njene razlik in trikov, tudi v tako običajni, kot čiščenje računalniške preproge. V nadaljevanju bomo podrobno preučili vse nianse za čiščenje, izbrali ustrezen detergent in podali nekaj koristnih nasvetov. Zanimivo bo!

Določanje podloge mat

\ t
Preden nam poveš, kako očistiti podlogo za miško, moramo pogledati nekaj pomembnih točk, prva pa je, da nastavimo vrsto materiala iz tkanine. Torej, kot se morda sliši čudno, toda preproge so narejene iz različnih materialov in vsaka je očiščena na različne načine. Najpogostejši predpražniki so narejeni iz posebnega penastega materiala, katerega površina je lahko bodica ali plastika. Obstajajo tudi različice iz usnja, stekla in celo aluminija.


Izbira detergenta

Druga točka, ki bo pomagala pri vprašanju, kako očistiti blazinico za miško, je izbira detergenta. Ko je material, iz katerega je izdelana podloga, potrebno pobrati čistilno sredstvo. Na primer, lahko uporabite navadno milo in šampon za preproge s krpoali tekoči pralni prašek.
Za plastično površino se bo enak šampon, tekoče milo, detergenti za pomivanje posode ali preprosto vlažni alkoholni robčki popolnoma prilegali, če kontaminacija ni previsoka. Kar zadeva usnjene preproge, je treba za čiščenje usnjenih izdelkov uporabiti posebna orodja. Enako velja za steklo in aluminijaste preproge. Prvič, čistilo za okna, ki vsebuje amoniak, je idealno primerno, tako da ni ločevanja. Za druge je najbolj optimalna možnost poliranje ali poliranje.


Navadna odeja

Zdaj lahko greste neposredno na dejanski primer. Prva metoda je primerna za preproge, v katerih je površina iz tkanine. Kot primer vam bomo povedali, kako očistite podlogo za miško na miški x7 od A4Tech. Torej, kaj je potrebno za to:
 • Majhen bazen (ali kopel) z vodo pri sobni temperaturi.
 • Čistilo (šampon, milo ali tekoči prah).
 • Trda krpica, mehka krtača ali grmičevje, če ni ostalo nič drugega.
 • Za začetek je treba preprogo namočiti. Če želite to narediti, ga samo 20-30 minut postavite v skledo. To bo dovolj, da bo puščala vlago in jo lažje očistila.
  Po preteku predpisanega časa se preproga ekstrahira in temeljito spere pod toplo vodo. Po pranju nanesite sredstvo na površino preproge in s pomočjo gobice /krtače ali čiščenja začnemo "rjavkati".Ne delajte preveč napora, da ne poškodujete površine. Takoj, ko bo preproga "prepojena", jo pustite stati 5 minut, nato pa dobro sperite in temeljito sperite.
  Takoj ko je vse narejeno, je treba preprogo postaviti na ravno površino za sušenje.

  Plastične podloge

  Na naslednji način lahko očistite podlogo za miško, izračunano na plastični površini. Takšne preproge so tudi zelo priljubljene in umazane ne slabše od krpe. Arsenal za čiščenje, in sicer:
 • skledo z vodo ali kopeljo.
 • Sponge.
 • Detergent (detergent za pomivanje posode).
 • Postopek za preproge s plastično površino se precej razlikuje od prejšnjega. Nobene potrebe ni, da namakate karkoli, lahko pa greste naravnost do točke.
  Za začetek ga vtrite z vlažno gobo. Nato nanesite malo detergenta na gobo in na površino, nato pa nadaljujte s čiščenjem. Občasno je priporočljivo sprati pod vodo in opazovati preostale ostanke kontaminacije. Če je tako, potem je treba čiščenje nadaljevati, če je umazanija popolnoma izginila, nato temeljito oprati detergent in po suhem obrisku z mehko krpo ali prtičkom.

  Druge vrste preprog

  \ t
  Glede čiščenja odeje za miško iz stekla, usnja ali aluminija, je tukaj vse približno enako kot v prejšnji različici, samo čistilno sredstvo mora za to vzeti ustrezen material, gobo pa lahko zamenja m kakšen prtiček, na primer iz mikrovlaken.

  Igralne preproge

  Kocke za igre izstopajo od navadnih preprog, saj imajo značilno in posebno površino, iz katere se morajo zelo skrbno obnašati. Zato so pravila čiščenja v tem primeru nekoliko drugačna.
  Na primer, kako očistiti krvavo blazinico iz istega podjetja A4. Če želite to narediti, uporabite zgoraj opisano prvo pot za običajno miško, z nekaj razlikami. Kot "orodje" za čiščenje morate uporabiti običajno gobico, naravno novo. Namesto detergenta je odlična kuhinja. Pomembno je, ljubko, očitno, ne gospodarsko. Mat mora nositi v kopeli, po možnosti pod prho. Prvi korak je predhodno omočenje s toplo vodo. Nato je platišče dobro namočeno in očiščeno z gobo. Na koncu je potrebno sprati peno in ostanke mila ter nositi preprogo, da se posuši.

  Čiščenje igralnih odej drugih proizvajalcev

  Ampak tukaj je nekaj načinov, s katerimi lahko igralno ploščo očistite za miško. Prvi je uporaba posebnih čistilnih sredstev proizvajalca, ki se prodajajo v igralnih salonih. Niso vsaka blagovna znamka, vendar jih na primer izdelujejo tako resne družbe Razer ali Steel Series.
  Druga možnost je pranje v pralnem stroju. Da, to je tudi možno, vendar ta možnost še zdaleč ni primerna za vse preproge, zato morate biti zelo previdni in tovrstne informacije prebrati na spletni strani proizvajalca.

  Koristni nasveti

  No, in v zaključku, nekaj koristnih nasvetov:
 • Potrebna so čistilapobrati skrbno in s pogledom na material mat.
 • Če je površina močno umazana in je preproga dovolj obrabljena, je bolje, da je ne poskušate očistiti, ampak preprosto kupite novo.
 • RGB-osvetljene preproge zahtevajo večjo pozornost pri čiščenju, saj lahko poškodujejo in zasvetijo.
 • V nobenem primeru ne smete uporabiti za sušenje neposredne sončne svetlobe, ogrevalne baterije in gospodinjskih aparatov, kot je sušilnik za lase ali likanje z likalnikom skozi časopis.
 • In zadnji tip - čiščenje je treba izvajati redno, vsaj enkrat v 1-2 mesecih, potem bo preproga trajala dolgo in ne bo imela časa, da postane zelo umazana.
 • Sorodne publikacije