Asus T100tA tablični računalnik: funkcija, fotografije in pregledi

Asus Transformer Book T100TA je precej poceni 10-palčna tableta z operacijskim sistemom Windows 8, ki lahko zaradi prisotnosti tipkovnice deluje tudi kot prenosni računalnik. To ni prvi na voljo hibrid - tablični računalnik Vivo Tab Smart ME400 je še vedno priljubljen, vendar je najboljši v svojem razredu zaradi praktičnega tečaja v stilu prenosnika. T100TA ne nadomešča slednjega, ker uporablja Atom procesor z nizko porabo, ampak za 349? je prilagodljiva naprava s popolnim razmerjem med ceno in kakovostjo.


Oblikovanje

Čeprav bi bil lahko najbližji sorodnik modela Asus Transformer T100TA ME400, saj sta oba operacijska sistema Windows, je hibridni dizajn veliko bližje Android Transformer Plates, ki ga je proizvajalec izdal v zadnjih letih. Primer je Transformer Pad TF701T. Namesto brezžične tipkovnice Asus T100TA se uporabljajo zanke iz prenosnega računalnika. S priloženo bazo je mogoče hibrid zlahka sprejeti za majhen prenosni računalnik. To ni vse, kar bi vsi želeli imeti, vendar je precej bolj prepričljiv hibrid tablet in prenosnikov kot starejši ME400, ki uporablja brezžično tipkovnico, manj varno povezan z magneti.

Asus T100TA je za razliko od dražjega proizvajalca transformatorjev, izdelanega iz Androida, izdelan iz polikarbonata. Malo kovine se uporablja znotraj tečaja, da se zagotovi potrebna moč, toda glavni material tablete - plastika. Hibrid ima zanimiv zaključek. Zadnja ploščaTableta je izjemno sijoča, območje okrog tipkovnice je stilizirano pod polirano kovino, dno priključne postaje pa je rahlo mehko na dotik in je izdelano iz mat plastike. Tri različne vrste obdelave odvzamejo Asus Transformer T100TA enakega dizajna, toda, kar je čudno, izgleda precej organsko.


Poleg tipk tipkovnice, notranjega tečaja in obsežnega zaslona ima naprava rahlo temno modro barvo. Prav to usklajevanje barv ne omogoča, da T100TA izgleda slabo. Transformer izgleda precej dobro, le malo za briljantno aluminijasto Transformer Pad. Tableta Asus T100TA ne trpi zaradi resnih težav pri montaži, kljub temu, da je model nižje kakovosti. Sijajna zadnja stena ni povsem prijazna do prstov, vendar je zasnova trdna, zaslon Gorilla Glass pa zagotavlja dobro zaščito pred praskami. Vendar pa je, tako kot mnogi transformatorji, okvir zaslona dovolj širok, da daje hibridniku manj sodobnega videza kot iPad Air ali Google Nexus 7. Vendar se to ne zdi veliko pomanjkljivost, saj na splošno obstaja nekaj zelo lepih tablet s sistemom Windows. . In produkt podjetja Asus je v tem smislu precej očiten primer.

Praktična zasnova hibrida je usmerjena k dostopnosti. Modul s tipkovnico in tablico tehta po 550 g in ima debelino 11-12 mm. Ločeni drug od drugega, nista izjemni, da ne izstopata. Obstajajo tanjši in lažji 10-palčni tableti. Tudi zasnova tipkovnice ni zelo opazna. Skupaj pa tvorijo odlično ekipo. Osnovna enota nima drugegabaterija je le tipkovnica, sledilna ploščica in ena polna velikost USB 3.0 na levi. Tipke se zdijo ravne in nizke v slogu netbooka. Desni premik je majhen, razdalja od ključa A do apostrofa je 188 mm v primerjavi s 203 mm v tipkovnici polne velikosti, vendar se lahko tipizira - premik in taktilni občutki sta ustrezni. Uporabniki lahko tiskajo z dobro hitrostjo pol ure po razpakiranju naprave.
Vendar pa je glede na povratne informacije lastnikov zaslon na dotik večkrat zaspal, ne da bi upošteval geste. Za njeno prebujanje jo je morala odločno zagrabiti. Potem je sledilna ploščica delovala gladko, razumela je standardne kretnje navigacije in bolj zapletene, kot je drsenje z dvema prstoma. So bolj udobne za uporabo kot zaslon na dotik. Toda odmori pri delu komisije so zelo depresivni. Miška USB deluje normalno, vendar je potreba, da jo nosite s seboj, zmanjša vse prednosti kompaktnega sverhmobilnega hibrida.

Asus T100TA 64Gb s skupno težo 12 kg tehta le lahek ultrabook. In kot v vsakem običajnem prenosnem računalniku, tipkovnica ščiti zaslon, ko je hibrid priložen. Dejstvo, da Asus že vrsto let sprosti podobne naprave, je razvidno iz tega, kako so narejene zanke. So robustni, elegantni in se ne stresajo - samo pritisnite srebrni gumb na notranji strani, da sprostite zaklepni mehanizem. Ena od omejitev je kot razkritja. Asus Transformer Book T100TA 64Gb se brez težav odpre kot pristen prenosnik, vendar je zaklenjen pri 135 stopinjah, tako da se tableta ne zlahka prevrne.Ker je del zaslona večji od običajnega prenosnika, bo transformator padel, če ga položite na kolena. Vendar pa se je podjetje potrudilo za uravnoteženje, zaradi česar je osnovna enota nekoliko težja od tablete, čeprav nima svoje baterije.
Za razliko od nekaterih drugih hibridov se tipkovnica ne more pohvaliti z množico priključkov. Na voljo je samo en priključek USB 3.0, ki omogoča priključitev miške, zunanjega trdega diska ali druge dodatne opreme. Asus Transformer Book T100TA ima mikro MDMI video izhod, priključek za slušalke, režo za kartice microSD in vrata microUSB. Njegova konfiguracija je preprosta, vendar zagotavlja enostavno uporabo. Po mnenju uporabnikov jim je všeč dejstvo, da je priključek microUSB uporabljen tako za prenos podatkov kot za polnjenje. To pomeni, da lahko polnilnik uporabljate iz telefona Android (čeprav za hitro polnjenje 2A).

Obstaja samo ena božanska oprema. Logotip OS na sprednji plošči ne označuje gumba »Start« ali pa je domača plošča preprosto logotip. Pravi gumb Windows je le kos plastike na strani, skupaj z rockerjem za glasnost. Morda je to Asus Transformer T100TA cenejša tableta, vendar ta postavitev ni tako priročna, kot če bi bil ključ na sprednji strani.

Tipkovnica in trackpad

Asus Transformer Book T100TA Dock je opremljen s polno tipkovnico, ki v primerjavi s polno velikimi vhodnimi napravami nima le ločene platforme za številke. Ključi so manj običajni, kar zahteva od tistih, ki so navajeni na velikevelikosti, nekaj časa, da ga uporabite s polno hitrostjo. Vendar so ji uporabniki všeč. Njegova kakovost je precej višja kot pri večini Bluetooth tipkovnic, ki jih ljudje kupijo za svoje tablice: kliki so jasni in imajo dovolj moči, saj so ključi majhni. Pomanjkanje brezžične povezave odpravlja potrebo po stalnem dražljivem polnjenju baterij. Oba dela hibrida sta združena s pomočjo starih dobrih kovinskih priključkov. Funkcijske tipke tudi omogočajo nadzor nad stvarmi, kot so glasnost in svetlost zaslona, ​​ki jih tipkovnica drugega proizvajalca ne more. Vendar pa vhodni modul T100 ni idealen. Njegova sledilna ploščica zahteva napor. Majhen dotik je posledica velikosti tipkovnice, vendar je zelo tesen, kakovost gumbov pa je precej povprečen. Čeprav je črta, ki označuje njihovo lokacijo, pritrjena na dno plošče, njihovo delovanje dejansko traja skoraj do vrha mesta, kjer je mrtva cona 2-3 cm široka, gumbi so nekoliko nerodni in linija razmejitve desne in leve cone ni povsem jasna. To je eno najšibkejših področij Asus T100TA.

Zaslon

Asus T100TA ima zaslon z ločljivostjo 1366 x 768 slikovnih pik, 101 cm diagonalno. V svetu tablet, je to precej nizek kazalnik - točke tukaj so manj kot bistveno slabše od velikosti Google Nexus 7. Kot rezultat, njihova gostota je 155 t /cm, kar je odkrito šibka vrednost. Kot rezultat, bližnji del besedila izgleda nekoliko nerodno. Seveda ostane ta gostota slikovnih pikstandard v svetu prenosnih računalnikov. Zaenkrat moramo plačati veliko za visoko ločljivost, tablete Windows pa zaostajajo za vsemi smeri. To je preko operacijskega sistema, ki ga je treba prenesti s hibridom za 349? takšne kakovosti. Asus Transformer T100TA 64GB v primerjavi z mnogimi proračunskimi prenosnimi računalniki z zaslonom na dotik ponuja dobre kote gledanja. Ker je plošča tipa IPS, ni videti premika kontrasta, kot pri TN-zaslonu, če jih gledate pod velikim kotom. Ta vrsta zaslona je zelo pogosta pri prenosnih računalnikih, vendar je na srečo skoraj izginila v tabletah. Kakovost slike je med IPS-analogi precej nepomembna. Natančnost barvnega prenosa je popolnoma napačna - skoraj vsak odtenek izgleda nekoliko temnejši, kot je bil.

Programska oprema in zmogljivost

Ena od prednosti priključne postaje Asus T100Ta je, da deluje na polni različici operacijskega sistema Windows 8.1 in ne na okrnjeni RT. Slednje ne dovoljuje namestitve aplikacij, ki niso pridobljene v Trgovini Windows, kar uporabniku nalaga velike omejitve. Razlog za to je, da je večina nizkoproračunskih letal res premalo močna, da bi to svobodo vredno narediti. Kot večina takih računalnikov je Asus Transformer Book T100TA opremljen s procesorjem Intel Atom. Je precej šibkejši od čipov Intel Core, ki se uporabljajo na večini srednje in visoko zmogljivih računalnikov, vendar je vsaka nova generacija tega CPU modela velik korak naprej, kar je pomagalo opozoriti na T100TA. Uporablja 13-GHz quad-core Intel Atom Z3740 generacijo Bay Trail. To je veliko hitrejeenakovreden čip Clover Trail, izdan leto prej. Test PC-ja Mark je pokazal, da lahko procesor tekmuje s prejšnjimi generacijami Intel Core i3. Za prenosni računalnik z nizko porabo je raven moči jedra dober, medtem ko je Asus Transformer Book T100TA Intel Atom Z3740 zelo, zelo močan. V testu PC Mark 07 je prejel 2330 točk. To je zelo blizu Intel Core i3 - procesor "normalnega" prenosnika v vrednosti do 500 funtov. V bolj praktičnem smislu to pomeni, da je T100TA idealna za vsakodnevno uporabo. Ne trpi zaradi razlitja nekaterih proračunskih tabličnih računalnikov Windows in lahko brez odlašanja dela s tako zahtevnimi aplikacijami, kot je Photoshop. Vendar to ni stroj za izvajanje težkih nalog. Skupaj s precej poceni procesorjem ima T100TA samo 2 GB RAM-a - to je za resno večopravilnost. Zato je za prenos programov potrebno nekaj časa. Hibrid je opremljen z vnaprej nameščenim kompletom za dom in študijo Microsoft Officea (ponavadi ni v tabletah). Različica Officea za Windows RT je standardna, toda tukaj kamen spotike je operacijski sistem, zato je ta kombinacija redka.

Življenjska doba baterije

Za razliko od drugih transformatorjev, tipkovnica Asus Book T100TA nima lastne baterije, ki bi lahko povečala čas delovanja hibrida. Polnjenje poteka preko reže microUSB, kar pomeni, da ne morete skrbeti, da bi izgubili polnilnik, ker ga lahko vedno zamenjate s telefonom. Asus trdi, da je baterija sposobna delovati 11 ur. Nizka intenzivnostTest PowerMark je pokazal, da naprava lahko traja 12 ur in 8 minut. To je odlična vzdržljivost za vsako tablico in je še posebej presenetljiva v hibridnem operacijskem sistemu Windows. Ta rezultat je veliko boljši kot kateri koli prenosni računalnik z istim operacijskim sistemom in štiri ure več kot Surface Pro 2.

Sound

. sijajna plastična zadnja stran tablete. To niso edine izhodne lokacije za zvok. Zvočniki niso izolirani, zato pri visoki glasnosti povzročajo vibriranje tabličnega računalnika in uhajanje iz spodnjih priključkov. To ni pomembno, ker stereo učinek ne trpi zaradi tega, in blokiranje lukenj ne povzroča težav z občutljivostjo naprave. Kakovost zvoka je popolnoma spodoben za proračun tablet, vendar ga ne morete imenovati izjemno. To ni preveč oster ali grdo, in prisotnost stereo je idealen za gledanje filmov. Maksimalna glasnost je dostojna, vendar ni dovolj nizkih frekvenc in moči najboljših tabličnih zvočnikov. Izgleda, da je ta akustični sistem rezultat resnega kompromisa.

Kamera

Še bolj očitna žrtev je zadnja kamera - sploh ni. Za video klepet se uporablja samo ena prednja kamera. To je senzor z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik, ki ustvarja nevsiljive slike. Fotografije so polne hrupa in zaradi pomanjkanja podrobnosti, okrog svetlih virov svetlobe pa je halo, kar je znak slabe kakovosti senzorja kamere.

Kaj vedeti

V komunikacijskih zmožnostih hibrida obstajajo tudi manjše pomanjkljivosti. Obstajajo Wi-Fi različice n in Bluetooth 4.0, vendar ne NFC, 3G /4G in infrardeči oddajnik. To je funkcija ravni vnosa. Število uporabnih aplikacij NFC za to napravo pa lahko preštejemo na prste ene roke. In vendar se obremenjuje. Hibrid je sposoben izvajati vse aplikacije Windows, je lahek, poceni, teče 11 ur brez prekinitev, da se napolni prek USB, podpira Wi-Fi na frekvencah 24 in 5 GHz, prihaja prednameščen z MS Office in ima tipkovnico s sledilno ploščico. Po drugi strani pa ima tablični računalnik samo 2 GB sistemskega pomnilnika, ima zelo občutljivo sledilno ploščico, na disku SSD je samo 31 GB prostora, tipkovnica je manjša od standardne, polnjenje pa počasno.

Ali naj kupim T100TA?

Če bi bil to hibridni operacijski sistem Android OS, bi bilo pošteno reči, da je njegova zasnova zastarela. Vendar pa je poceni transformator - to je točno tisto, kar trg za tablete z Windows OS. Zdi se, da je naprava potrebna faza za zbiranje proračunskih hibridov. Je praktičen, dovolj zmogljiv, ima lep zaslon, njegova prilagodljiva zasnova pa kompenzira pomanjkanje iger in aplikacij, ustvarjenih za tablete z operacijskim sistemom Windows 8. Transformator je nerealen - obstajajo očitne pomanjkljivosti, ki jih je treba izboljšati v naslednjih generacijah, kot je tehnologija zaslona, ​​sledilna ploščica, vendar lahko ga uporabite kot prenosni računalnik za preproste naloge. Glede na uporabniške ocene bi raje imeli T100TA kot Surface 2.

Uporabniška presoja

Asus Transformer T100TA je tableta, ki pušča čudne stranida bi transformatorji v orbiti praktično brez povišanja cen. In kar se je zgodilo, se je izkazalo, da je pravi hit. Če je hibrid tabličnega računalnika in prenosnega operacijskega sistema Microsoft točno tisto, kar potrebujete, potem ni vredno iskati boljše ponudbe. T100TA je postal naravni naslednik netbooka, ki je uspel izogniti se težavam s kompatibilnostjo, ki so prizadele tablice, ki jih poganjajo operacijski sistemi, kot so iOS, Android in Windows RT. Videz hibrida je uničil zadnji razlog za nakup tablet v operacijskem sistemu Windows RT: brez cenovne prednosti in izključne zmožnosti za pridobitev MS Officea, kar je smiselno omejiti na desetine aplikacij, kjer imate dostop do milijonov?

Sorodne publikacije