Ali lahko telefon polnim?

Kako pogosto mnogi od nas zapustijo polnilnik iz telefona ali drugih pripomočkov v vtičnico po uporabi in mirno sodelujejo v njihovih zadevah. Nedvomno so to storili tako veliko, da tudi sami niso opazili. Ampak lahko obdržite dajatev v vtičnici? Takšno vprašanje včasih utripa v glavi in ​​ne bo odveč razumeti tega, kot bi moralo.

Zakaj prihajajo?

Tako smo se obkolili z različnimi elektronskimi napravami, pa naj gre za mobilne telefone (večinoma pametne telefone), prenosne računalnike in drugo opremo, ki si je ne moremo več predstavljati. Za nas je polnjenje telefona pred spanjem videti kot navadno. In tako ostane do jutra - vendar je baterija popolnoma napolnjena in naprava je pripravljena za delo.


Hkrati odklopite napravo in jo vzemite s seboj na delo ali študij, to je polnilnik, ki je ostal v vtičnici (večinoma gre za brezžične stroške). Kaj prispeva k temu? Obstajajo številni vodi:
 • Elementarna pozabljivost, ki jo veliko ljudi trpi.
 • Pomanjkanje časa.
 • Enostavna lenoba.
 • Če odgovorite na vprašanje, ali je možno pustiti polnjenje v vtičnici brez telefona, morate takoj povedati: v polnilni vtičnici je seveda nekaj nevarnega, seveda ne bo prineslo. Toda ali je vse to brez oblakov, kot se zdi na prvi pogled? Zdaj bomo razumeli

  Dragocene kilovate

  Vsaka električna naprava, priključena na vtičnico, tudi v stanju pripravljenosti, porabi določeneKoličina električne energije in polnilnik za telefon, prenosni računalnik in druge pripomočke ni izjema. Pralni stroj, mikrovalovna pečica, hladilnik, TV - ves ta dan za dnem silijo merilnik na vrtenje, kar odšteje porabljeno volno.


  Hkrati, medtem ko so naprave v stanju pripravljenosti, je dnevna poraba električne energije zanemarljiva - 100 rubljev verjetno ne bo zasluženo na leto. Danes so v prodaji različni tipi napajalnikov - pulzni ali z nižjim transformatorjem. Toda, ali je možno pustiti brezžično polnjenje v vtičnici, in bo zadel veliko v žepu družinskega proračuna?
  Odgovor bo precej razočaral: vsi "jedo" enako, to pomeni, da lahko čez dan jejo do 1-2 vatov. Ta minimum se lahko spremlja z uporabo najbolj natančnega instrumenta ali multimetra. Z drugimi besedami, ne bo mogoče ekonomsko varčevati z električno energijo. Račun se bo povečal le za nekaj centov, zato ni treba preživeti v smislu prihrankov. Mogoče pustite polnilnik v vtičnici in ga pustite vedno tam?!

  Varnostni ukrepi

  Polnilec, ki je stalno v vtičnici, čeprav ne porabi veliko električne energije, vendar lahko hkrati povzroči številne težave. Če kdo prebere navodila za številne telefone in druge elektronske naprave, zelo dobro ve o proizvajalčevih oznakah glede polnilnikov. Zlasti je stvar povprečnih uporabnikov, da jih ne pustijo v vtičnici po telefonu,prenosni računalnik je popolnoma napolnjen.
  Še vedno pa je mogoče pustiti dajatev v vtičnici brez iPhonea iz telefona ali katere koli druge drage naprave? Najpomembneje pa je, kaj če ne upoštevam teh pripomb? Skoraj vsak polnilnik je opremljen z vgrajenim protipožarnim sistemom. Da, in pravzaprav - tam ni ničesar, kar bi lahko zažgalo, zato je kot bi bilo mogoče varno pustiti v vtičnici in nič slabega se ne more zgoditi točno.
  Toda to velja samo za originalne polnilnike uglednih iPhone in drugih dragih telefonov. Vendar pa mnogi potrošniki kupujejo analogi takšnih dajatev, kar je posledica nižjih stroškov. Vendar je treba spomniti, da ne izpolnjujejo vedno visokih standardov in zahtev. Polnilec dvomljivega izvora pa lahko propade po enem ali več mesecih neprekinjenega vtiča.

  Nekatera tveganja

  Glede na to, ali je polnilnik mogoče pustiti v vtičnici brez telefona, je zdaj treba upoštevati druga tveganja. Glavni razlog, zakaj ne smete dolgo časa zapustiti polnilnika v vtičnici - to je verjeten preskok napetosti. Le redko so, vendar se dogajajo, ker so naše mreže še daleč od idealnih. Na primer, v hiši se je v določenih okoliščinah ugasnila lučka, nato pa je bila obnovljena oskrba z električno energijo. V tem primeru se lahko napetost dramatično poveča z 220 na 380 voltov. Takšni skoki ne morejo zdržati veliko polnjenja, tudi najdražja.
  Poleg tega ne smemo pozabiti na polnilnikmed nevihto se izklopite iz vtičnice. In ne glede na to, ali se sam telefon polni ali ne. Čeprav to velja za vse električne naprave.
  Ali lahko pustite polnjenje v izhodu med nevihto? Če boste za katerokoli napravo naleteli na udarec strele, je malo verjetno, da je sposoben "preživeti" po taki "obremenitvi". Na srečo se to zgodi zelo redko, toda hudič se ne šali.

  Majhen in neizogiben problem

  Prav tako je treba omeniti, da je vsaka elektronika pod obremenitvijo in je nagnjena k naravni obrabi, ki se ji ni mogoče izogniti. In polnilec spet ni izjema. In če mu zagotovite dovoljenje za stalno prebivanje v vtičnici, potem s pretekom časa izgubi svojo učinkovitost. Kot pri porabi električne energije, izguba učinkovitosti polnjenja ni opazna za povprečnega potrošnika. Vendar to ni neobičajno. Če je naprava kvalitativna, potem lahko vidite leto ali dve, da je polnilnik začel delovati slabše kot prejšnji. Nato se postavi vprašanje: Ali je mogoče zapustiti polnilnik v vtičnici? Verjetno bo potrebna zamenjava.

  Ali se moram bati ogrevanja?

  V nekaterih primerih se lahko priključen polnilnik, ki je priključen na primer s telefonom, začne segrevati. Takoj je treba opozoriti, da v tem pojavu ni nič strašnega. Ni ga treba prestrašiti, ker se vsaka električna naprava zaradi svojih lastnosti pri delu z elektriko ogreva. In v večini primerov je to norma.

  Hkrati pa lahko pride do drugega primerapolnjenje se je začelo segrevati tudi, ko je bila naprava odklopljena, medtem ko je bila v vtičnici. Tukaj je že smiselno biti previden in odstraniti napravo. V vsakem primeru to označuje težavo s samim modulom ali omrežjem. Najpogosteje je to mogoče najti v vaseh in podeželskih vaseh. Zato je vprašanje, ali je mogoče pustiti dajatev v vtičnico ali ne, že izčrpana - bolje je, da se ne splača.

  Kot zaključek

  Kaj imamo na koncu in katere sklepe je treba narediti? Dejstvo, da adapter porabi skromno količino električne energije, je zagotovo plus. Ni vredno razcveta nad precenjenim računom. Zaradi obrabe pa obstaja nevarnost požara. Lahko pa polnilnik preprosto ugasne. V vsakem primeru bo končna sodba lahko nosila samo potrošnika, ker je on tisti, ki je odgovoren. Številne težave, ki se lahko pojavijo, so že obravnavane v tem članku.
  Ali je mogoče pustiti polnjenje v vtičnici ali ga je bolje odstraniti? Na splošno je bolje, da premagate svojo lenobo. In vsakič, ko zapustite dom, iz varnostnih razlogov odstranite polnilnik iz zidne vtičnice. Prav tako je smiselno uporabljati samo visokokakovostne stroške, ne glede na to, koliko stanejo - ni vredno varčevati na lastno varnost.

  Sorodne publikacije