Lada Vesta: komplet. Lada Vesta: značilnosti

Novost domače avtomobilske industrije - "Lada Vesta" se je pojavila konec septembra 2015. V razvoj so bili vključeni ruski in francoski inženirji ("Renault"). Dizajn je razvil britanski specialist Steve Mattin. Prvih 5.000 avtomobilov je bilo predvidoma izpuščenih v letu 2015, v letu 2016 pa še 60.000 vozil. Proizvodnja v karoseriji vagona in hatchback bo kmalu prilagojena, vendar je o tem še prezgodaj, saj je vse odvisno od prodaje. Poglejmo celoten sklop "Lada Vesta", tehnične lastnosti in samo občudujemo domačo limuzino.


Privlačen izgled

"Lada Vesta" je eden redkih domačih avtomobilov, ki resnično privlači videz. Ščetkanje po karoseriji in vratih, agresivna maska ​​hladilnika - vse to in še veliko drugih izgleda odlično. Optika avtomobila, čeprav se ne more pohvaliti z LED sijalke ali katere koli druge naprave, vendar je visoko kakovostno in osvetljuje pot v temi je čisto v redu. Osnovna oprema je opremljena s 15-palčnim žigosanjem in največ 16-palčnim ulivanjem. Čeprav je primeren za ta avto in 17-palčne pogone, ki so videti le elegantno. Izkazalo se je, da so zadnje luči precej velike, zunanjost pa je odlična. Na splošno ima avto klasičen videz limuzine, razen znamk na vratih, ki preidejo v telo. Enako velja za pokrov motorja, ki ima tudi rebrasto.


Harmonija v kabini

V notranjosti avtomobila se lahko zaljubite na prvi pogled. Plastika v kabini, čeprav ni najdražja, vendar zelo kakovostna. To velja tudi za montažo: pri gibanju je vse tesno in ni škripajoče. Izolacija hrupa je tudi na dostojni ravni in veliko boljša kot v istem "solarisu", kar je neverjetno. Volan je reguliran z odhodom in višino. Voznikov in sovoznikov sedež je lahko tudi višji, kar je zelo priročno. Na centralni konzoli je monitor na dotik skladno lociran, njegova funkcionalnost je več kot zadostna:
 • kamera za vzvratno gledanje;
 • bluetooth;
 • nadzor avdio sistema;
 • navigacija.
 • Na žalost je zaslon na dotik na voljo samo v največjem območju. Prav tako zadovoljen in funkcionalnost volana. Obstajajo gumbi za tempomat, bluetooth in nadzor zvoka. Osnovna oprema, vendar ne zagotavlja prisotnost zvočnikov, vendar je avdio pripravo, tako da je namestitev mogoče storiti neodvisno. Tako spoznamo novo "Lada Vesta". V letu 2016 bomo pogledali nekoliko nižje, zdaj pa še nekaj pomembnih podrobnosti.

  Tehnične značilnosti avtomobila

  Ne glede na komplet, bo "Lada Vesta" zadovoljila svoje podvozje. Spredaj je neodvisen "McPherson", na hrbtni strani - pol-odvisen. Krmiljenje je jasno in odzivno, volan je oster. Stojalo je nameščeno na podokvirju in ima električni ojačevalnik moči. Takšne tehnologije se že dolgo uporabljajo v skoraj vseh avtomobilih in prvič na domačih.


  Kar se tiče menjalnika, pa je majhna, vendarvseeno. Lahko vzamete 5-stopenjsko mehaniko, v razvoj katere aktivno sodelujejo inženirji podjetja "Renault". Pravzaprav je škatla francoska, vendar z nekaj razlikami. Na voljo je tudi robotiziran 5-stopenjski avtomatski menjalnik. Sestavljen je v obratu VAZ, v razvoju pa so sodelovali nemški strokovnjaki, ki bi morali pozitivno vplivati ​​na kakovost in življenjsko dobo.

  "Lada Vesta": komplet, fotografija

  Osnovna oprema se imenuje "Classic" in stane približno 500000 rubljev. Kar se tiče različnih možnosti, jih imajo celo veliko. Volan je nastavljiv za odhod in višino, pripravljen je avdio sistem in zračna blazina za voznika.
  Posebna pozornost je bila namenjena varnostnim sistemom. Med gibanjem je stabilizacija, sistem proti nihanju, pomoč pri zagonu pri dviganju itd. Vse to dodaja zaupanje v cesto in pozitivno vpliva na ravnanje vozila ob slabem vremenu. Osnovna oprema "Lada Vesta" je opremljena s 15-palčnim žigosanjem in sprednjimi električnimi okni. Zadnji so mehanski. Po plačilu približno 30 tisoč rubljev, lahko dobite klimatsko napravo, ohlajen predal za rokavice in potniško zračno blazino, to je paket možnosti "Start".

  Komplet kompleta in njegove značilnosti

  Za pridobitev povprečnega vozila je treba plačati približno 570000 rubljev. Res je, da bo popolnoma drugačen avto. Ima klimatsko napravo in avdio sistem z enobarvnim zaslonom. Seveda ni zaslon na dotik, ampak boljši od osnovnega modela. Avto je opremljen s parktronikami, kar bo mnogim pomagalonavadite se na dimenzije avtomobila, ne da bi škodovali zadnjemu odbijaču. Vgrajeni so tudi ogrevani sedeži in nastavitev višine. Steklena dvigala so električna in ima ogrevanje vzvratnih ogledal. Možno je namestiti opcijski paket Optima, ki vključuje vetrobransko steklo in 15-palčne lite diske. To je že udobnejša "Lada Vesta". Novi paketi bodo verjetno še vedno prikazani, zato so možne nekatere spremembe.

  "Lux" v ruskem jeziku

  Najvišja oprema Luxe bo kupcu stala 609000 rubljev. Za ta znesek boste prejeli naslednji komplet dodatnih možnosti:
 • senzor za dež;
 • svetlobni senzor;
 • meglenke;
 • ogrevano vetrobransko steklo;
 • liti 16-palčni pogoni.
 • Tudi ta komplet zagotavlja 7-palčni zaslon na dotik, čeprav se zdi, da ga je treba. Toda razvijalci ponujajo kupcu dodatni paket možnosti XV Line, ki bo stala 3000 rubljev. Namesto tega boste dobili zaslon na dotik, tempomat, spojler, vgrajeno navigacijo in vzvratno kamero. Bolj skromen paket "Multimedia" možnosti predvideva vse enako, poleg spojler, in stane 25 tisoč rubljev. Najverjetneje se bodo pojavile nove različice. "Lada Vesta" v letu 2016 je na voljo samo z enim bencinskim motorjem s kapaciteto 105 konjskih moči. Mimogrede, za polje avtomatski stroj dodatno morate plačati dodatnih 25 tisoč.

  Zbiramo informacije v eno celoto

  Z vami smo razmislili o zanimivih trenutkih avtomobila "Lada Vesta". Paketi vseh 3. Osnovni stroški 500 rubljev, s strojem - 525 tisoč, in največ - 609 tisoč.Če dodate paket možnosti in robotskih polje, potem vse 650 tisoč rubljev. Zdi se, da proizvajalec ponuja kakovosten avto po dostopni ceni, vendar, da bi dobili, res, zaželeno, morate plačati 150.000 ali celo 200.000 rubljev več. Če bo avtomobil bolj priljubljen v Rusiji, potem je verjetno, da se cena ne bo spremenila. Nizka prodaja bo pripomogla k znižanju začetne cene na "Ladi". V vsakem primeru ima avto vse, kar potrebujete za udobno vožnjo v mestu in na cesti. Seveda bi bilo zaželeno, da ponudimo več različic energetskih enot, med katerimi lahko izbiramo. Kmalu se bo pojavil Lada Vesta-Cross, ki je lahko nekoliko drugačen. Verjetno je, da bomo tukaj čakali na novo pogonsko enoto.

  Mere in motor

  Za mnoge je zelo pomembna varnostna razdalja, saj ruske ceste odtrgajo avtomobile z nizko varnostno razdaljo. V "Lada Vesta", kompletu, ki smo ga pregledali, je 178 mm. Težko je reči veliko ali ne. Namesto tega je dovolj za limuzino tega razreda. Dolžina avtomobila je 4410 mm in širina 1764 mm. O srednjem razredu lahko govorimo, da ni premajhen ali velik, ampak uravnotežen tako za megapolisko kot za pot. Obseg prtljažnega prostora pa je 460 litrov, kar je dovolj za prevoz stvari in prevelikih tovorov. Rad bi povedal nekaj besed o motorju. Motor je sam po sebi precej zanesljiv in ekonomičen. V mešanem ciklu uživa približno 6-7 litrov na sto. Za 105 konjskih moči je sprejemljivo. Rezervoar je nastavljen na 55 litrov.Kot vsaka druga limuzina "Lada Vesta" ni namenjena za težke obremenitve, zato več kot 400 kilogramov na avtomobil ni treba naložiti.

  Povzamemo

  Danes prodaja ni tako aktivna, kot je bila načrtovana, kar je posledica številnih dejavnikov. Zlasti mnogi so nezaupljivi do domačih avtomobilov za proizvodnjo in to ni le tako. Konec koncev, milo rečeno, je imel VAZ več neuspehov kot uspehov. Res je, da lahko zdaj vidimo preboj v domačem inženirstvu. Izpuščen je X-Ray SUV, ki je danes prisoten. Novi avtomobili imajo povsem klasičen evropski dizajn in dimenzije, hkrati pa niso podobni drugim. Uganka bo zbrana šele po 3-5 letih izkoriščanja "Vesti". Postala bo nova najljubša ali jo bo pozabila v nekaj letih. Zdaj je vtis zelo pozitiven glede avtomobila "Lada Vesta". Značilnosti, ki smo jih pregledali, to potrditev.

  Sorodne publikacije