Ada Wong: značaj vesolja Resident Evil

Vesoljska igra "Očetje zla" vključuje veliko število svetlih znakov, ki imajo svoje oboževalce. Ada Wong je na seznamu, ker se je pogosto pojavljala v številnih serijah projektov. Ta skrivnostna ženska naredi svojo teorijo okoli svoje osebnosti, njen seksi videz in očarljiva milost ji je dala veliko oboževalcev. Ta članek je namenjen junakinji, da osvetli nekatere podrobnosti njene biografije.

Splošne informacije

Treba je opozoriti, da so bili namigi Ad Hun Wonga še v prvem delu epizode "Abode of Evil". O nekaterih Američanih s kitajskimi koreninami je zapisano v pismu Johna - Krovnega raziskovalca. Pomembno je omeniti, da razvijalci niso odkrili popolne biografije ženske.


Njeno otroštvo in zgodnja leta so zajeta v skrivnosti, zavesa pa še ni bila odkrita. V tem primeru se v drugem delu junakinje pojavi že usposobljen najeti agent. Ada ima briljanten um, zahvaljujoč čemu dekle takoj oceni situacijo in najde izhod tudi v kritičnih situacijah. Tudi lik je zapleten in neobčutljiv. Da bi uresničila svoj cilj, je Ada Wong pripravljena izdati, ubiti, toda kar premakne - in ni znano.

Prva operacija

Za tančico dogodkov prvega dela igre je Ada Wong izvedla njegovo operacijo. Njeni tajni delodajalci so bili zadolženi za krajo podatkov o razvoju virusov Umbrella. Odhaja v laboratorij Arcle, ki se je skril pod spontanostjo enega od ustanoviteljev organizacije Spencer. Hell je uspel dobiti zaposlitveno mesto, nikogarni vedel za njene prave namere. Zadušila se je s čarom vodilnega raziskovalca Johna Clemensa, o katerem je kasneje pisal v omenjenem pismu.
Za žensko so bili romantični odnosi edini način za pridobitev pravih informacij. Clemens je imel tudi resne načrte za prihodnost s punco, ki je sploh ni spoznal. Pred katastrofo v laboratoriju John piše o vseh zločinih, korporacijah, njihovem tajnem razvoju. Ta informacija je bila naslovljena na Adu Wong, vendar ni bila v mestu. Pismo ji nikoli ni prišlo, ker so ženske delodajalci dali novo nalogo - dobiti vzorec G-virusa. V ta namen gre v slavno izmišljeno mesto Raccoon City.

Dogodki drugega dela »Očetja zla«.

V univerzumu »Resident Evil« se je Ada Wong nenehno spreminjala po svoji poti. Ko je prispela v policijsko postajo Raccoon City, je spoznala enega od protagonistov, Leona Kennedyja. Preživeli policist je verjel v verzijo, da je dekle navadna priča dogodkom, ki se je zgodila, in išče svojega prijatelja Johna.
Poskušajo priti do laboratorija skozi kanalizacijo skupaj. Nekdo Ben, ki je bil zaprt v zaporu, jim je o tem povedal, da bi pobegnil od zombija. V akciji se srečata z ženo Williama Birkina Anetta, ki pozna vse informacije o G-virusu. Leon je bil ustreljen v poskusu zaščite Wonga in je premagala svoj cilj, ko je prebrala vse potrebne podatke. Po nekaj hudih kontrakcijah je Hell prejel dve poškodbi in mislil, da umira. Za njo je prišla k sebi, da bi v kritičnem trenutku ponovno pomagala Leoneu. Dobimo vzorecG-virus v Resident Evil Adi Wong je Albert Weskerju dal, čeprav tega ni hotel storiti. S helikoptersko evakuacijo uslužbencev Umbrella je komaj uspela pobegniti.

Vloga v četrtem delu

Albert Wesker daje novo nalogo Ad A Wongu, ki je še vedno zvest agent. Bila je naročena, naj odide v oddaljeno špansko vas, kjer je vodja kulta Los Illuminadosa vladal žogico. Človek po imenu Ozmund Saddler je okužil vse prebivalce virusa Las Palas. Pekel bi moral dobiti vzorec prevladujočega plagiatorstva. Poslali so tudi Leon Kennedyja, ker je Saddlerju uspelo ujeti hčer ameriškega predsednika.
Med pustolovščino je bila pot starih prijateljev večkrat prešla. Albert Wesker je izvedel, da je bil v vasi izkušen borec, zato je Krauseerja poslal, da je ubil Leona. Pekel je ves čas pomagal protagonistu najti pravo pot, svetoval. Kasneje je Weskerju sporočila, da je njegov podrejeni mrtev in da ni izpolnil poslanstva. V zadnji fazi spopadov med Leonom in Saddlerjem je pekel vrgel nekdanjega mestnega častnika gospe Rackon, da bi pomagal poraziti. Wesker je zahteval vzorec prevladujočega plagiorja, da ga pošlje, vendar je v paket vstavila standardni vzorec. Opozoriti je treba, da se kostumi Adi Wonga v vsakem delu spremenijo le malo v oblikovanju. Vedno je svetlo rdeča obleka, ki ji ne preprečuje premikanja.

Sorodne publikacije