Ali lahko telefon uporabljate med polnjenjem ali ne?

Ali lahko mobilni telefon uporabljam med polnjenjem? Vprašanje je zelo pomembno. Tehnologije niso na voljo in naši pametni telefoni postajajo vse bolj funkcionalni. Obstaja hitri internet, socialne mreže, kurirji in še veliko drugih zanimivih in zanimivih stvari. Težko se je odlomiti od zaslona telefona, vendar ga je treba narediti vsaj zaradi lastne varnosti in ohraniti napravo v delovnem stanju.

Ali lahko uporabljam telefon med polnjenjem

Sodobne naprave so s tehničnega vidika precej zapletene. Večja funkcionalnost povzroča dodatno porabo energije, kar povzroča povečanje zmogljivosti baterij proizvajalcev telefonov. Hkrati se naprave zmanjšujejo, velikost delov pametnih telefonov, različnih čipov, plošč, procesorjev in anten pa se zmanjšuje.


Vendar manjša velikost samo poveča sproščanje toplote mobilnih naprav, grelni elementi se segrejejo. Medtem ko se akumulator polni, se akumulator ogreje in brez vpletenosti uporabnika, tudi v stanju pripravljenosti. Ali je mogoče med polnjenjem uporabljati telefon? Očitno je, da ni zaželeno narediti vsaj.

Nevarni pametni telefoni

Primeri, opisani spodaj, so dokaj redki, vendar naj bi bili. Pametni telefoni se zelo redko ukvarjajo in delajo sami, brez sodelovanja uporabnika. Pogosto so se taki primeri zgodili med polnjenjem naprave, še posebej nevarno, da jih polnite s ponarejenimi polnilniki. To je toNe poškoduje samo baterij, lahko pa tudi poškoduje uporabnika pametnega telefona.


Kar se tiče mobilnega, se bo krmilnik moči začel odpovedati, če se napetost polnilnika razlikuje od napetosti polnilnika. Zaradi tega lahko tok začnemo napajati do popolnoma napolnjene baterije, ki bo v najboljšem primeru preprosto vplivala na življenjsko dobo. Vendar pa to lahko povzroči požar, eksplozijo ali taljenje baterije v pametnem telefonu. Verjetnost takšnih situacij se dramatično povečuje ob prisotnosti nevidne tovarniške napake v mobilni napravi. Praviloma proizvajalci mislijo in zavarujejo pred vsemi incidenti, vendar preprečijo vse, kar je nemogoče. Ali lahko uporabljam telefon med polnjenjem, če je popolnoma operativen? V vsakem primeru je najbolje, da ga v času uporabe izključite iz polnilnika. Kot je opisano zgoraj, se pametni telefoni med polnjenjem segrejejo. To je isto v času dela. Če uporabnik govori ali se slabše igra, se ogrevanje nadaljuje s še večjo močjo. Izgubi se kot baterija in poveča možnost nesreče, ki vključuje požar ali eksplozijo. Ugotovite lahko, kakšne so posledice, povezane s tem.

Previdnostni ukrepi

Ali lahko med polnjenjem uporabljam telefon? Ne, najbolje je, da tega ne počneš. Ko ga uporabljate, izklopite pametni telefon ali odstranite napajalni kabel iz telefona. Če ugotovite, da je baterija ali ohišje naprave razneslo, je najbolje, da jo izklopite in se obrnete na servisni center. Ne zanemarite previdnosti: pokvarjen telefon lahko vsaj v določenem trenutku preneha delovati. Lahko tudi pričakujete, da boste zamenjali napravo, če garancijska doba še ni potekla.
In kaj je z banko moči? Ali lahko uporabljam telefon med polnjenjem iz prenosnih baterij? Tukaj je nekoliko drugačna situacija. Napetost v prenosnih baterijah je nekoliko nižja od napetosti, ki jo daje baterija telefona iz omrežja. Izhajajoč iz tega in ogrevanje pametnega telefona bo manj. Bolje je, da pametnega telefona ne predvajate ali uporabljate dolgo časa med polnjenjem iz prenosnih baterij. Prav tako je bolje, da telefona ne pustite brez nadzora, zlasti ponoči. Čeprav so proizvajalci dobro premišljeni, je bolje, da ne tvegate znova. Napaka krmilnika moči ali baterije je lahko nevidna.

Povzetek

Zdaj veste, ali je telefon mogoče uporabljati med polnjenjem ali ne. Ne zanemarite previdnostnih ukrepov: lahko nadaljujejo z delom na vaših napravah. Mimogrede, podobna navodila veljajo tudi za tablete, v katerih so baterije še močnejše, zato ne ogrožajte sebe.

Sorodne publikacije