Razvijalec s polnim skladom: usposabljanje, spretnosti, zaposlovanje

Podjetja želijo zaposliti razvijalce Full Stack razvijalca. Toda z veliko možnostmi na vsakem mestu je stack težje in težje delati. Najava najema vsakič vsebuje nov, čudovit seznam tehničnih zahtev za strokovnjaka: pol ducata jezikov, več sistemov baz podatkov, nekaj nedavnih okvirov javascripta, znanje Android in iOS, tehnologije uvajanja in še veliko več. Celovit razvoj je odličen za tiste, ki se ne želijo osredotočiti na eno stvar in imajo raje težke naloge. Hkrati je glavna prednost tehničnega strokovnjaka za razvijalce Full Stack najvišje plačano delo v IT procesih.

Zanimivosti o izrazu FS

S prihodom interneta in Googla informacije dobesedno prihajajo od ljudi. Toda tudi danes ne poznajo in ne razumejo pomena številnih novih besed, zlasti ko gre za programiranje. Eden od novih skrivnostnih izrazov, ki se uporablja v svetu programiranja, je popoln razvoj sklada. Čeprav je na stotine člankov, ki pojasnjujejo, kaj je razvijalec Full Stack, je še vedno težko razumeti. Tukaj je nekaj dejstev:


 • Začetek razvoja celotnega sklada je od 3. junija 2008. Randy Schmidt, direktor podjetja Burns & Terminals McDonnell, prvi uporabnik izraza Full Stack razvijalec, ki so ga opisali Jason Tramble, Jeffrey Grosenbach in Tom Preston-Werner. Na začetku so takšnega razvijalca opredelili kot osebo, ki oblikuje, označi, slog, vedenje in programiranje. Od tehMnogi znani programerji so uporabili izraz "razvijalec polnih skladov" in dali svojo definicijo.
 • Celoten razvoj sklada vključuje znanje v vmesniku. To je oseba, ki udobno deluje tako v vmesniku kot na strani spletnega razvoja.
 • Po svetu obstaja 710 kodirnih jezikov. Razvijalec mora poznati jezike, ki bodo potrebni za sklad.
 • Za obvladovanje konceptov je treba razumeti njegove tehnične osnove in zapletene okvire. Ne glede na stopnjo uspešnosti študenta je od njega odvisen uspeh obvladovanja enega ali več programskih jezikov.
 • Izraz "razvoj spletnih strani" je Tim O Rayley populariziral Dale Doherty ob koncu leta 2004.
 • Obstaja 19 vrst razvijalcev kodeka. Verjetno veliko ljudi pozna samo razvijalce in razvijalce polnega sklada.
 • Danes na svetu obstaja več kot 23 milijonov spletnih razvijalcev Full Stack in do leta 2023 bo njihovo število doseglo 277 milijonov. - Evan Data Group
 • Pričakuje se, da se bo do leta 2024 rast zaposlovanja spletnih razvijalcev povečala za 27%, kažejo podatki Urada za statistiko dela Združenih držav Amerike.
 • Ti strokovnjaki so med najbolj iskanimi v zadnjih letih. Plače za celoten kup nad njegovim povpraševanjem. Poročilo je vključevalo povprečno plačo razvijalca java Full Stack, ki je v povprečju znašala 11.164 USD. ZDA na leto.
 • Razvoj front-end in back-end sta dve pomembni tehnološki spretnosti, kar pomeni, da oba omogočata več poklicnih možnosti.
 • Opredelitev celotnega razvoja skladov

  Celoten razvoj sklada se nanaša na razvoj programa. To je spletni razvojni procesvključuje vse tri ravni predstavitve:


 • Prednji del, ki se nanaša na uporabniški vmesnik.
 • Poslovna logična plast, ki obravnava validacijo podatkov.
 • Ravni baze podatkov. Skrbijo za vse korake od ideje do končnega izdelka.
 • Prisotnost specializiranega dela na vsakem od različnih podsistemov procesa razvoja spleta je precej zapletena in draga. Podjetja potrebujejo razvijalce, ki lahko delajo z več nizi. Imeti morajo funkcionalno znanje in sposobnost za delo v vseh vidikih, povezanih z izdelavo programa in imajo izkušnje:
 • Pisanje optimizirane vmesniške kode v HTML, Java, javascript, za Full Stack overflow razvijalca.
 • Ustvarjanje in uporaba vmesnikov API.
 • Notranji vnosi kode Ruby, Python /Java.
 • Delo s sistemsko infrastrukturo, vključno s strojno opremo in OS.
 • Poznavanje omrežne opreme naprav in varnostnih področij.
 • Razumevanje oblikovanja in poizvedovanja podatkovnih baz.
 • Vodenje projekta in usklajevanje strank.
 • Zato lahko razvijalec s polnim skladom razvije strategije za vsak del procesa razvoja spleta. Globoko poznavanje sistema zbira za dolgoletne izkušnje na tem področju. Posplošimo lahko, da to ni nič drugega kot izkušen specialist z visoko odgovornostjo. Takšne spretnosti niso vse na rami in ljudje, ki jih imajo v lasti, so v industriji v povpraševanju.

  Usposabljanje strokovnjakov

  Čeprav izkušnje ustvarjajo strokovnjaka na tem področju, lahko obstajajo različni programipojdite, da postanete razvijalec z vsemi skladi. Podjetja želijo vključiti spletne razvijalce, ki so strokovnjaki za vse vidike procesa razvoja spletnih strani. Potrebujejo strokovnjake, ki lahko opravljajo funkcije razvijalca baze podatkov. Iz izkušenj sodelovanja je znano, da strokovnjak na ožjem območju ne more vedno razumeti celotne slike celotnega sistema. Ko več strokovnjakov dela na razvojnem procesu, postane zapleten in potrebuje veliko časa za izvajanje. Eden od problemov je lahko usklajevanje in strategija. Senior Full Stack net developer rešuje vse te težave, zato so danes najbolj zahtevne na trgu osebja. Na voljo je 4 najbolj priljubljenih tečajev. Čeprav je za nekatere te tečaje le nekaj kosov sestavljanke. Tudi po študiju teh tehnologij mnogi ne razumejo, kako uporabiti to znanje za reševanje sestavljanke kot celote.
  S celotnim potekom spletnega razvoja stack-a lahko pridobite izkušnje z različnimi tehnologijami, pa tudi ugotovite, kako medsebojno delujejo. Ti tečaji omogočajo nemoten prehod iz preprostega programerja v razvijalca.

  Celoten tečaj za razvoj spletnih strani

  Celoten tečaj za razvoj spletnih strani vam bo pokazal, kako voditi razvoj projekta od začetka do konca. Vadnice vas bodo naučile, kako delati z različnimi vidiki spletnega razvoja, vključno z vmesnikom, strežnikom, bazo podatkov, odpravljanjem napak, testiranjem, nadzorom različic in drugimi pomembnimi tehnologijami. Stack bo prehodil vsakega od teh segmentov korak za korakom in dobil izkušnje v vsakem od njih. Tečaji pokrivajo teoretičnousposabljanje in praktična uporaba. Projekti v živo vam nudijo izkušnje kot popolni razvijalec skladov. Tukaj je nekaj najpogostejših tehnologij, ki jih ponuja v vsakem segmentu:

 • Front end - HTML, HTML5 javascript, J Query, CSS3.
 • Backend - Ruby on Rails, PHP, Angular2 Node.js za Full Stack php razvijalec.
 • Baza podatkov - MySQL, MongoDB, CouchDB.
 • Odpravljanje napak /krmiljenje različic GIT, Grunt, Xdebug, Subversion.
 • V bistvu se ti tečaji začnejo z dejstvom, da študent prejme osnovno znanje o razvoju novega informacijskega projekta. Naučil se bo uporabljati HTML5 CSS3 za ustvarjanje enostavnih aplikacij. Nato bo nadaljeval z raziskovanjem naprednih konceptov, potrebnih za ustvarjanje interaktivnih in prilagodljivih modelov. S poznavanjem priljubljenih backend tehnologij, kot so Node.js in Ruby on Rails, bo postal čarovnik za razvoj in kodiranje zahtevnih strežniških aplikacij. Prav tako vedo, kako učinkovito uporabljati relacijsko bazo podatkov in kako zaščititi in konfigurirati strežniške in gostiteljske aplikacije. Programer se bo naučil izvajati številne dodatne funkcije, kot so e-poštna obvestila, preverjanje pristnosti uporabnika in drugo. Delo s strežniki, povezovanje z bazo podatkov in odpravljanje težav, povezanih z razvojem, bo zanj glavni del specializacije.

  Razvoj mobilnih aplikacij

  Ker se bo uporaba pametnega telefona v naslednjih treh letih podvojila, se povpraševanje po razvijalcih mobilnih aplikacij za Android in iOS povečuje. Če ima kandidat osnovno znanje programskih jezikov, potem je celoten potek razvojaMobilne aplikacije s steklom ga lahko pripravijo na sijajno kariero na tem področju. Ta predmet zajema vse, od osnovnih temeljev do spremenljivk, matematičnih operacij, ciklov, OOP konceptov, zbirk, večprocesiranja, baze podatkov in še veliko več. Kadeti bodo imeli izkušnje pri razvoju iger in aplikacij za socialna omrežja. Naučil se bo uporabljati infrastrukturo aplikacije Cordova za ustvarjanje mobilnih različic, ki so namenjene različnim platformam z eno samo kodno bazo in kako dostopati do modeliranja novih mobilnih funkcij. Učili ga bodo Bootstrap in Angular JS. S pomočjo teh znanj bo lahko postal strokovnjak za uporabo ionskega okvira. Naučil se bo, kako uporabiti ionski okvir za ustvarjanje elegantnih vmesnikov, kot tudi za implementacijo logike odjemalca in strežnika. Vedel bo, kako napisati več-strežniško kodo na več ravneh za ustvarjanje hibridnih mobilnih aplikacij. Če želi programer preiti na mobilni razvoj, mu bodo ti tečaji omogočili, da se naučijo celotnega življenjskega cikla od konceptualizacije, razvoja prototipa do končnega zagona.

  Ustvarjanje celovitih spletnih aplikacij

  Razvoj spletnih aplikacij s popolnim skladom je namenjen ljudem, ki želijo postati strokovnjaki za njihovo promocijo. Ta tečaj bo vse seznanil z vsako plastjo programske opreme, vključno s tehnologijo baze podatkov, okoljem spletnega strežnika, omrežnimi protokoli in uporabniškim vmesnikom. Tu boste našli vse osnovne koncepte, ki jih je treba razviti, preizkusiti in uporabitiCelovita spletna aplikacija od začetka do konca. Ko se kadet nauči teoretičnih konceptov, lahko na tečaju ustvari popolno spletno aplikacijo, ki potrjuje pridobljene izkušnje. Naučite se tudi, kako omogočiti funkcije, kot so preverjanje pristnosti uporabnika in uporabniški računi. Osnovno razumevanje HTML-ja, CSS-ja in javascripta je predpogoj za tečaj za razvijalce javascripta Full Stack. Preučevanje samo enega celotnega sklada je že velika prednost specialista.

  Celovit potek digitalnega trženja

  Ne glede na to, ali je programer lastnik podjetja, ki si prizadeva povečati promet na svojem spletnem mestu ali strokovnjaku za digitalno trženje za začetnike, mu bo ta tečaj pomagal obvladati strateške marketinške koncepte in razumeti orodja, ki so potrebna za oblikovanje podobe blagovne znamke v digitalnem svetu. Tukaj spozna različne vidike digitalnega trženja, vključno z optimizacijo iskalnikov, e-poštnim marketingom, trženjem na Facebooku, Twitterju, Youtubeu, pisanju besedil, WordPressu, Google Analytics in Adwords. Naučil se bo, kako razviti strategije in uporabiti te metode za povečanje prometa, ustvarjanje potencialnih strank in razvoj vseh vrst poslovanja. Mnogi strokovnjaki za start-up sprašujejo: "Kaj je najboljši jezik za študij?" Ali "Kaj naj uporabljam?", Ampak res ni pomembno, katera je prva izbrana. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti, prva izbira pa ne bo pomembna. Po proučevanju celotnega sklada bo programer dobil potreben kontekstpreučevanje alternativnih tehnologij za vsak del sklada.

  Razvijalci tehničnih spretnosti

  Če se je programer odločil, da se bo osredotočil na razvoj popolnega sklada, mora najprej razumeti, ali potrebuje svoje osebne lastnosti, da bi se spopadel s to težko nalogo. Zahteve, ki so potrebne za to delo, so:
 • Analitični um.
 • Potrpežljivost.
 • Ljubezen do študija.
 • Pozornost do podrobnosti.
 • Ustvarjalna vizija.
 • Ni vam treba postati čarovnik v vsaki tehnologiji, zato se morate osredotočiti na glavno stvar:
 • HTML in CSS sta dve osnove, ki se pojavljata na samem začetku programiranja, saj lahko s HTML-jem dodate materiale na spletno stran in CSS pomaga določen slog.
 • Semantični HTML.
 • Študija modela CSS Box, tako da lahko programerji poznajo njegova načela in posebnosti.
 • Predprocesorji CSS - njihove prednosti za razvoj programske opreme.
 • Zagonska naprava.
 • javascript Ta programski jezik je namenjen predvsem trem vrstam razvijalcev, vključno s polnim skladom.
 • Uporaba izkušenj

  Pri tem je pomembno, da se pri izvajanju projekta izbere in osredotoči na en jezik. Z drugimi besedami, morate natančno vedeti, kako deluje in kaj lahko naredimo. Celovito razumevanje projekta je tisto, kar potrebuje delodajalec. Običajno je potrebno:
 • Razumevanje podatkovnih baz in situacij pri izbiri določenega.
 • Posebnosti relacijskih podatkov.
 • Razumevanje povezave podatkovne zbirke in izbrane zbirke podatkovjezik.
 • Spletno shranjevanje.
 • Protokol HTTP Application, ki omogoča strankam in strežnikom, da ostanejo v trajni povezavi. Na primer, lahko ustvarite zahtevo prek kode javascript, ki bo poslana interni kodi. To se bo zgodilo zaradi HTTP.
 • Študija temeljnih vprašanj o REST.
 • Oblikovanje API RESTful.
 • Uporaba orodij Chrome DevTools.
 • Poznavanje arhitekture je ključnega pomena, kadar se razvijalec osredotoča na kompleksen projekt. Vedeti morate, kako organizirati kodo in podatke, kje shraniti velike datoteke, kako ločiti določene datoteke in še več.
 • Zberite informacije o peronih.
 • Delo na optimizaciji programa.
 • MVC.
 • Študija baz kod z velikih projektov GitHub.
 • Sistem za nadzor različice Git

  Git je najbolj znan sistem za nadzor različic. Kadar so narejene kakršne koli spremembe, morate na daljinskem upravljalniku stalno držati prst: pridobiti najnovejše podatke in jih posodobiti, narediti potrebne popravke itd. Raziskava celotnega seznama ukazov Git je tisto, kar omogoča razvijalce s polnim skladom. Obstaja veliko IT področij, skoraj je nemogoče pokriti vse, morate izbrati najpomembnejše, upoštevati najnovejše posodobitve orodij in tehnologij. Tukaj je nekaj virov za pomoč pri:
 • Mozilla Developer Network.
 • MySQL Dokumentacija.
 • Vadnice za šole W3.
 • Hipertekstni predprocesor.
 • Online Online učenje.
 • Nobeno teoretično znanje ne more nadomestiti običajne prakse. Biti del kompleksnega projekta, razvijalec, samo vadil,bo lahko delal z vsemi stranmi izdelka in izvedel več o arhitekturi aplikacije. Senior Full Stack razvijalec mora slediti svojemu znanju, da bo sledil tehnološkemu napredku. Na samem začetku je koristno poznati nekatere negativne točke, s katerimi se bo neizogibno soočil. Vsi triki, ki so postali znani, morajo biti zabeleženi v osebnem planerju.

  Priporočila za izdelavo MVP

  MVP je novo kvalifikacijsko obdobje za specializiranega razvijalca Full Stack, prevod pomeni dobesedno "minimalno izvedljivo znanje". Za spletno programsko opremo definirajte osnovni sklad, kot sledi:
 • En splošni programski jezik (Ruby, Python, PHP itd.).
 • En sistem relacijske podatkovne baze (Postgres, MySQL, Oracle itd.).
 • En spletni strežnik nginx, Apache itd.).
 • En operacijski sistem za uvajanje (Ubuntu, CentOS, FreeBSD itd.).
 • En sistem za nadzor različic (git itd.).
 • Če razvijalec izbere samo eno tehnologijo za vsak del sklada, lahko po lastni presoji ustvari veliko uporabne programske opreme. To bo koristilo vsakemu podjetju in vam bo omogočilo neodvisno ustvarjanje programske opreme. Poučevanje je stalen proces za razvijalca. Najboljši se nenehno učijo, berejo knjige in bloge, poslušajo poddaje in gledajo posnetke zaslona. Praksa je najboljši trening. Ob ustvarjanju preprostega programskega sistema programer spozna veliko več težav kot pasivno preučevanje izobraževalnih vsebin. On jeproizvaja osnovna znanja, potrebna za uspeh kot razvijalec - branje dokumentacije, poročanje o napakah pri iskanju in raziskovanje zmožnosti razpoložljivih orodij. Na koncu bo imel svoj sistem, v katerem bo lahko dokazal svoje poslovanje kot specialist. Proučevanje vsakega dela skladov omogoča, da raziščete nove parametre IT sistema. Če je znan en jezik splošnega namena, lahko preprosto najdete drugega. Tretji in četrti jezik bosta prikazana samo kot del pite. Poznavanje več jezikov splošnega pomena samo poenostavlja preučevanje sistema baz podatkov. Ne dobite ujetih, saj menite, da če uporabnik pozna tri jezike, mu to da trikrat več možnosti. Konkurenčno bo s skupino razvijalcev v vsakem jeziku posebej.

  Sorodne publikacije