Zakaj je iphone tako drag, kaj je najbolje?

Appleovi izdelki so kljub precejšnjim stroškom osvojili trge večine držav. Toda zakaj je iphone tako drag? Kratek odgovor na to vprašanje je lahko naslednji. iPhone je drag v primerjavi z mnogimi telefoni Android, in sicer iz več razlogov: prvič, Apple razvija in izdaja ne le strojno opremo vsakega telefona, temveč tudi programsko opremo. Drugič, proizvajalec nadzoruje celoten uporabniški vmesnik.

V preteklosti je veliko konkurentov (kot je Samsung) izdajalo telefone, ki uporabljajo operacijski sistem od Googla za njihovo uvedbo. V primeru iphone se izvaja temeljita integracija programske in strojne opreme, ki je bolj intenzivna. To seveda poveča ceno na telefonu.


Temu lahko dodamo še eno točko. Če upoštevate vse, kar je vključeno v iPhone, je na voljo več deset kovin, ki jih je mogoče izvleči iz vseh koncev sveta, ročno izdelane rezervne dele in kompleksne komponente (kot so žiroskopi, merilniki pospeška, senzorji z več dotikom, Gorilla Glass in neverjetno kompaktni in zmogljivi procesorji serije A) , pametni telefon ni več videti tako drag. Lahko opravlja več nalog kot več stacionarnih računalnikov. To pojasnjuje, zakaj je iphone dražji od računalnika.
Apple prav tako še naprej postavlja iPhone kot visokokakovosten izdelek, kar mu preprečuje, da bi postal vodilna na nekaterih večjih nastajajočih trgih (kot je Indija). To daje podjetju priložnost, da prejme veliko večji dobičekza vsako napravo, za razliko od svojih konkurentov. Za danes je iPhone najbolj donosen izdelek v sodobni zgodovini.


Vse to pojasnjuje, zakaj je iphone tako drag. Poleg tega lahko navedete veliko argumentov, zakaj je iPhone boljši od Androida. To je še posebej opazno, če primerjate zmožnosti Androida 8.0 in iOS 11. iPhone 7 in 7 Plus morda ne nudita ogromnih priložnosti, vendar pa so te naprave prejele dobre ocene od številnih kupcev. Trenutno so na voljo modeli 8 in 8 Plus, ki so prejeli brezžične polnilnike in nadgrajene kamere. Šele pred kratkim izdal na trgu iPhone X, prejel dodatek v obliki obraz ID. Vse to omogoča razumevanje, zakaj je "Iphone-10" tako drag in je za mnoge uporabnike boljši od naprav na Androidu.

Aplikacije in storitve

Aplikacije za iPhone so na prvem mestu in izgledajo bolje kot podobne storitve v Androidu. Najbolj priljubljeni programi so na obeh platformah, vendar so na iPhone še vedno veliko boljših iger in aplikacij. Seveda se večina podobnih storitev pojavlja na obeh platformah hkrati, vendar jih je veliko le za iOS.
Poleg tega, tudi če so aplikacije na voljo na iPhoneu in Androidu, lahko vidite najboljšo zasnovo v različici iPhone. To je še vedno pomembno v letu 2017. Na primer, lahko vidite nekaj novih funkcij za Snapchat in Spotify, vendar so na iPhone veliko bolje zastopane. Poleg tega se nekatere nove aplikacije pojavljajo samo na iPhoneu s podporo za AR. Nekatere dinamične igre so se pojavile v iPhone 8 8 Plus X pozneje letos, inbo še naprej na voljo samo na platformi IOS. To pojasnjuje, zakaj ljudje kupujejo iPhone tako drago.
Preprosto povedano, aplikacije so področje, kjer se vrzel med mobilnim operacijskim sistemom postopoma zapira, vendar razlike še vedno obstajajo in ostajajo vidne. Očitno je, da je Apple bolj zaskrbljen zaradi AppStore. Pred kratkim so razvijalci odstranili 47300 aplikacij iz trgovine, ki niso bile uspešne ali zastarele.

Hitre posodobitve

Lastniki iPhonea uporabljajo hitre in redne posodobitve za IOS ne glede na model, ki ga uporabljajo. Posodabljanje na Android traja več mesecev, da se prilagodi vsem napravam. Ko je naprava na Android približno eno leto in pol, bo uporabnik morda moral kupiti nov pametni telefon, da bo dobil najnovejšo programsko opremo. Apple ponuja posodobitve iPhone za naprave, ki so bile stare do tri leta. Da, podjetje ponuja podporo za model 4s na iOS 9, medtem ko za stare telefone Android ni na voljo. Na tej platformi podpora za naprave zmanjka veliko hitreje. Google obljublja največ dve leti za naprave Nexus, še manj naprav za druge naprave. To je precej objektivni razlog, zakaj je iphone dražji od drugih telefonov.

Delo z vsemi napravami

Če imate iPhone, iPad in Mac, se vaši podatki enostavno kopirajo iz ene naprave v drugo. Fotografije lahko hitro sinhronizirate z vsemi napravami, sprejmete telefonski klic z iPad ali Mac in pošljete besedilna sporočila. Obstaja tudi podpora za Handoff, ki jevam omogoča zagon nalog na vašem iPhone-u in še naprej delate na iPad ali Mac. Na splošno je povezava med temi napravami tisto, kar Android ne more doseči, ne da bi se zanašal na zbirko aplikacij in storitev tretjih oseb za skupno rabo pripomočkov. Zahvaljujoč AirDropu je dostop do datotek iz iPhonea v Mac hitrejši in lažji. Ta vdelana storitev pošlje datoteko prek brezžičnega omrežja neposredno v računalnik Mac, tudi če so v bližini drugi viri Wi-Fi.
Vendar pa Androida ne bo mogoče uporabiti tako hitro in funkcionalno. Če to primerjamo, lahko ugotovimo, kako dobro iPhone komunicira z MacBookom in poenostavlja naloge, ki jih opravite večkrat na dan. Vse to jasno kaže, zakaj je iphone dražji od androida.

Brez storitev tretjih oseb

Na iPhone ni dodatnih mobilnih aplikacij, ko kupite novo napravo. Številni telefoni Android imajo številne funkcije, ki podpirajo blagovno znamko, od katerih jih veliko ne bo nikoli uporabljeno. Te dodatne programe pogosto ni mogoče odstraniti, zato jih lahko onemogočite. To pomeni, da ostanejo na vašem telefonu in zavzamejo prostor. To je majhen problem takoj po nakupu, vendar leto kasneje, ko potrebujete več pomnilnika in ga ne morete hitro razjasniti, je lahko težko. Za razliko od androida, iPhone iz škatle je bolj kot prazen drsnik. Poleg tega lahko v iOS 10 izbrišete del uporabniških podatkov in skrijete nepotrebne aplikacije Apple.

Garancija AppleCare za iPhone

Še en razlog zazakaj je iphone tako drag, se zavzema za dodatno zavarovanje tveganja. Apple ponuja iPhone garancijo za $ 99 do $ 129, ki nadaljuje proizvajalca zavezo za dve leti in dodaja isti izraz za podporo uporabnika. Ta storitev se imenuje AppleCare + in njenih analogov na večini telefonov Android ni. HTC ponuja brezplačno UhOh zaščito za 1 leto, ki kompenzira popravilo razpokanega zaslona in poškodbe zaradi vode. Samsung ponuja dodatno jamstvo za pametne telefone Galaxy, ki stane $ 99 do $ 129, odvisno od modela. Ta storitev ponuja funkcije, podobne storitvam AppleCare +, vendar ne omogoča zamenjave naprave. Preostali svet pametnih telefonov Android nima enakih jamstev. Zato je očitno, zakaj iphone je tako draga in priljubljena.

Skupna raba naprav

Ko vaši prijatelji uporabljajo tudi iPhone, je vse lažje. Če želite na primer deliti svojo lokacijo z drugim uporabnikom iPhone-a, pošljite samo eno sporočilo. Skupna raba fotografij, povezav ali datotek je enostavna tudi z uporabo funkcije AirDrop. Po drugi strani, če naredite enako z napravami Android, morate prenesti več aplikacij, da ohranite to raven skupne rabe podatkov. Samsung poenostavlja ta postopek z napravami Android Marshmallow, vendar je to prvi poskus. Iz tega razloga je tudi jasno, zakaj je iphone dražji od "Samsung".

Ko prodate

, stane več, IPhone pa shrani svojo vrednost dlje kot telefon na Androidu. Če prodajate svoj pametni telefon na Androidu, ki se je izkazal za 1-2 let, celo vodilnistroj, pogosto dobite za njega veliko manj denarja, kot ste ga plačali. Hkrati se je prodaja starejše iPhone razpoložljivega zneska je skoraj dvakrat strošek Android telefona, ki je prišel skupaj z njim. Na primer, Galaxy S62015 v svojem stanju je danes vredna 130 $, iPhone 6, ki je izšel nekaj mesecev po tem, je zdaj 195 $. To tudi pojasnjuje, zakaj so iPhoni v Rusiji tako dragi. Ta trend se rahlo spreminja zaradi izboljšane kakovosti gradnje in večjega povpraševanja po najnovejših napravah Android, vendar so trenutno uporabljeni iPhoni še vedno dražji. Poleg tega je vrednost naprave odvisna od njene razširjenosti: omejene serije so vedno dražje. Zato postaja jasno, zakaj je rdeči iphone dražji.

Lightning in micro-USB

Apple za polnjenje in sinhronizacijo iPhonea uporablja kabel Lightning. Ta žica je veliko boljša od kabla Micro USB, ki ga večina telefonov Android uporablja za podoben namen. Pri uporabi Lightninga ni napačnega načina za povezavo, ker nima zgornjega in spodnjega dela. Kabli Micro USB uporabnike prisilijo, da poskusijo večkrat priključiti kabel, preden se prikaže pravilna smer in vstavljeni priključek v priključku. Galaxy S7 in S7 Edge sta opremljena s podporo za brezžično polnjenje, ki deluje bolje kot Lightning, vendar nekatere funkcije še vedno zahtevajo Micro USB kabel. Kljub temu, da se njeno področje uporabe postopoma zožuje, se še vedno uporablja na številnih telefonih.

Trgovine in podpora

Pri prenosu aplikacij je napačno,Kot je bilo načrtovano, ali ko nameščate katero koli storitev, ki jo iPhone slabša, AppleStore takoj opravi preklic. Ta problem lahko rešite v nekaj urah in ne čakajte dan ali dva z mirujočim iPhoneom. Podpora strankam pri AppleStore je pogosto za en korak višja od pomoči, ki jo lahko izdelovalci naprav za Android zagotovijo po telefonu ali v specializiranih prodajalnah. In ker je vsa podpora usmerjena iz ZDA, postane jasno, zakaj so telefoni v Rusiji tako dragi.

Enostavnost uporabe

iPhone je v preteklosti lažje nastaviti in uporabljati kot večina telefonov Android. Če želite začeti uporabljati pametni telefon, je morda celo "kotliček". Prav tako pojasnjuje, zakaj je "Eiffel X" tako drag. Google danes zagotavlja večjo enostavnost uporabe kot starejše različice Androida, vendar ne vsi telefoni uporabljajo te posodobitve. Na primer, Samsung je naredil dolgo pot pri poenostavitvi Androida z EasyMode, vendar še vedno obstajajo nekatere težave. Za napredne uporabnike to ni problem, toda za ljudi, ki ne želijo, da bi se nastavitve spremenile naključno, je to lahko težavno. To še posebej velja z uporabo Wi-Fi ali Cellular.

Upravljanje slušalk

Če želite poslušati glasbo in nenehno potrebujete nadzor nad seznamom predvajanja, ima iPhone prednosti slušalk, ki lahko nadzorujejo številne vidike predvajanja. Standardne slušalke za iPhone lahko predvajajo, začasno ustavijo, spodbujajo skladbo naprej ali nazaj. IPhone uporabniki lahko nadzorujejo glasnost brez potrebe po telefonu z gumbipovečanje in zmanjšanje. Poleg tega Apple vključuje možnost zagona Sirija, tako da lahko uporabniki hkrati opravijo telefonski klic in opravijo druge stvari. To je velika prednost, ki ni na voljo pri večini telefonov Android. Danes je na napravah Android na voljo več slušalk, ki pa še zdaleč niso univerzalne.

iMessage, FaceTime in FaceTime Audio

Apple poenostavlja komunikacijo z drugimi lastniki iPhone in iPad, tako da ponuja tri edinstvene storitve, ki zagotavljajo hitro in enostavno komunikacijo. iMessage omogoča uporabnikom, da pošiljajo daljša sporočila hkrati, in lahko gredo v katero koli drugo napravo Apple, ki jo ima v lasti. FaceTime ponuja odličen način za video klepet. Za razliko od klepetalnic Hangouts je vgrajen v telefon, zato lahko preprosto preklopite s telefonskega klica na videoklic s preprostim klikom. FaceTime Audio pomaga tudi uporabnikom iPhone-a, da zazvonijo, ko je omrežje prekinjeno, z uporabo podatkov za klicanje. Zvok te aplikacije prav tako zveni bolje kot običajen klic in deluje, če imate slab signal v celici, vendar še vedno uporabljate Wi-Fi.

Izboljšan nadzor sporočil

IPhone je še vedno bolje upravljati sporočila. Android poenostavlja njihovo čiščenje, vendar še vedno ni zelo dobro za njih. Na napravi iPhone si lahko ogledate kratek pregled tega, kar se dogaja danes, in dostop do gradnikov, ki vam omogočajo posodobitev informacij in nato uporabo opozoril. V nasprotju s tem pa na napravah AndroidNi nastavitev, ki bi vam omogočale preklop.

Možnosti skladišča in shranjevanja

V pametni telefon Android lahko dodate kartico Micro SD, vendar ga naprava ne bo prepoznala na enak način, kot če bi imeli iPhone z 64 GB ali 128 GB notranjega pomnilnika. Galaxy S7 ima funkcijo, ki v bistvu zavaja telefon, zaradi česar mora videti Micro SD kot del notranjega skladišča. Zaradi tega ne morete premakniti vseh aplikacij na kartico SD in programov, ki jih uporabljate pripomočke, ni mogoče kopirati na to kartico. Vsi zgornji argumenti podrobno pojasnjujejo, zakaj je iphone tako drag. Morda se bo sčasoma znižal njegov strošek, vendar v tem trenutku enaki konkurenti te naprave še niso bili sproščeni.

Sorodne publikacije