Samsung SCX-3405W MFP: Funkcije in pregledi

Preprost črno-beli večnamenski laserski tiskalnik je lahko uporaben v majhni pisarni ali domači pisarni, kjer barvno tiskanje ni obvezna zahteva, vendar je potrebno visoko kakovostno besedilo. Samsung SCX-3405W je brezžična različica začetnega modela, ki zmanjšuje celotno velikost ob ohranjanju dobre hitrosti z dodatkom ekološke funkcionalnosti.

Za in proti

Glede na povratne informacije uporabnikov so glavne prednosti modela kakovostno črno-belo tiskanje, prisotnost koristnih eko funkcij in nadzorne plošče. Med pomanjkljivostmi naprave je slabost stojala za papir na izhodu, odsotnost pokrova pladnja in privzeti ročni dupleksni način.


Pregled modela

Majhna, siva barva BFP ohišja Samsung SCX-3405W se povečuje z zmanjševanjem sprednjega pokrova, ki služi kot pladenj za papir, in po odstranitvi precej nagnjene podpore v dveh korakih za silhueto in dviganje srebrne nadzorne plošče pod bolj udobnim kotom. Na voljo je samo en pladenj za papir, ki ima do 150 listov in nima večnamenskih vodil, natisnjeni listi pa gredo skozi zaobljeno luknjo, ki se nahaja tik pod optičnim bralnikom. Pokrov slednjega ima palec na desni strani, vrne nazaj in ima zanke, ki omogočajo enostavno skeniranje knjig in revij. Nadzorna plošča vsebuje dvo-segmentni zaslon s sedmimi segmenti za prikaz trenutnega števila kopij, kot tudi posebnih gumbov Eco, WPS, Scan to IDkopijo


Povezava

Kartuša za toner in boben, ki je nameščena na SCX-3405W, je namenjena za 1500 strani v standardni različici in 700 v začetni omarici. Vstavljanje je enostavno. Res je, da je za dostop do laserskega tiskalnika potrebno precej togo dvigniti odsek optičnega bralnika, da se ločijo zapahi, ki ga držijo na mestu. Po namestitvi zagonske kartuše lahko napravo uporabljate brez povezave ali prek brezžične povezave. SCX-3405W ponuja izbiro povezave Wi-Fi in USB. Univerzalna serijska vrata in napajalni priključek se nahajajo na zadnji strani naprave. Čeprav ni LCD-ja, s pritiskom gumba WPS na nadzorni plošči in podobnega gumba na brezžičnem usmerjevalniku ustvarite brezžično povezavo z najmanj napora. Poleg tega lahko za povezavo Wi-Fi uporabite čarovnika za povezavo, ki je posnet na priloženem CD-ju s programsko opremo Samsung SCX-3405W BFP.

Programska oprema

Poleg tega disk vsebuje tudi drugo. Nekatera programska oprema, kot sta optični bralnik in gonilnik tiskalnika, je potrebna, druga pa je neobvezna. Med slednjimi je priročen mornar, pomočnik skenerjev in nabor orodij za skeniranje in urejanje slik in dokumentov. Uporabniki priporočajo, da jih namestite in preverite, ali se ti programi uvrščajo v običajni način dela, in jih po nepotrebnem zbrišete. Obstaja tudi funkcija OCR, ki ustvari bolj ali manj prepoznano besedilno različico skeniranega dokumenta.

Konstruktivna izvedba

V primerjavi z drugimi tiskarskimi izdelki proizvajalca je SCX-3405W bistveno večji. Razlog za to je njegova večfunkcionalnost, ki združuje črno-beli laserski tiskalnik A4 s tabličnim skenerjem. Izdelan v obliki škatle v beli ali sivi barvi, ima SCX-3405W dimenzije 389x274x249 mm in tehta 67 kg. Naprava ima standardno lokacijo za namizni skener, nameščen nad tiskalnikom, z zaobljenimi vogali in rebrastimi stranicami. Vhodna in izhodna pladnja sta na sprednji strani. Vlečne lopute povečujejo dimenzije večnamenske naprave, vendar ni treba zlomiti glave, kjer se dokumenti oddajajo iz večnamenske naprave. Na sprednji strani naprave je tudi nadzorna plošča srebrne barve. Lahko se nagne na 45 stopinj, da se olajša dostop do več gumbov in majhnega LCD zaslona, ​​ki prikazuje trenutno količino kopij. Krmilni gumbi se uporabljajo za omogočanje eko načina, nastavitev povezave WPS, optičnega branja, podvojenih identifikacijskih kartic in tipk za vklop, zaustavitev in zagon. LED indikatorji za stanje in razpoložljivost tonerja zagotavljajo potrebne povratne informacije.

Optični bralnik

Dvignjen zvočnik na desni strani pokrova skenerja vam omogoča enostavno dviganje in spuščanje, zanke, na katere je pritrjen, omogočajo skeniranje debelih knjig in revij. Nalepke na robu optičnega bralnika kažejo pravilno namestitev dokumentov različnih velikosti. Slike lahko prenesete neposredno v tiskalnikSCX-3405W, računalnik kot datoteka ali grafična aplikacija za nadaljnje delo z njim. Osnovna ločljivost 600 dpi skenerja, ki se lahko poveča na 4800. Glede na povratne informacije uporabnikov, je skeniranje tako tiho, da lahko dvomite v delovanje naprave.

Ekonomija

Ekološka funkcionalnost je veliko bolj razvita kot mnogo podobnih strojev. Ta način je omogočen na nadzorni plošči SCX-3405W SCF ali prek možnosti za nastavitev pogovornega okna Print. V tem primeru lahko izberete število strani (do 16), ki jih lahko postavite na en list. Tako prihranite ne samo papir, ampak tudi toner. Kakovost tiskanja v eko načinu je nekje med hrapavostjo in normalno. To je smiselno za notranje dokumente, vendar je za nekaj pomembnega nemogoče uporabiti. V ekonomičnem načinu predogleda lahko natisnete sivo besedilo ali samo njegove konture in izberete obojestransko tiskanje.
Duplex privzeta opravila, kar je lahko napaka, saj se izvaja samo ročno. Navodila za dvostransko tiskanje se pojavijo tudi pri enostranskem dokumentu. Edina kartuša s tonerjem in tonerjem stane približno 49 evrov, operativni stroški pa 42 centov na stran ISO. To je razmeroma poštena vrednost, čeprav so nekateri HP-jevi enobarvni laserski tiskalniki nižji.

Hitrost delovanja

Čeprav MFP deluje na 433 MHz procesorju in ima 64 MB pomnilnika, naprave ni mogoče imenovati počasne. Toda še vedno je prišlo do rahle zamude, še posebejpri tiskanju več strani na en list. Samsung je prepričan, da lahko SCX-3405W tiska s hitrostjo 20 str /min, vendar uporabniki kličejo številko 169 ppm za dokument z 20 strani, ki ni tako daleč od navedenega. Pri izpisovanju 5 strani hitrost pade na 12 ppm, vendar je še vedno dobra zmogljivost za napravo tega razreda. Kopiranje lista formata A4 z uporabo optičnega bralnika traja le 10 - to je zelo dober rezultat, ki je dosežen za velikost fotografije 15x10 cm.

Kakovost tiskanja in optično branje

Kakovost tiska je običajno zelo dobra, z jasnim in dobro oblikovanim besedilom, zahvaljujoč učinkoviti ločljivosti 1200 dpi. Način varčevanja s tonerjem, ki ni grob, saj traja enako dolgo kot običajno. To ni slabše od najboljših načinov nekaterih brizgalnih tiskalnikov in je povsem sprejemljivo za notranje dokumente. Grayscale je dobro reproduciran, z majhnimi trakovi in ​​lisami, ki so značilne za enobarvne laserske tiskalnike. Temnejši toni so običajno med seboj pomešani, vendar pa naprava na splošno deluje bolje kot analogi. Pri kopiranju pa zadeva ni tako dobra - območja neprekinjenega ulivanja postanejo zamegljena in neprivlačna. Glede na povratne informacije uporabnikov so fotokopije jasno razložene na svetlih področjih, vendar so izgubljene v temnih področjih - ta območja so pogosto premazana v črni barvi.

Sklepi

Samsung SCX-3405W je trden in hiter večnamenski črno-beli laserski tiskalnik, za katerega je Samsung očitnonapor. To potrjuje razširjen sklop eko funkcionalnosti po zelo nizki ceni naprave. Zagotavljanje brezžičnega in neposrednega tiskanja iz telefonov in tabličnih računalnikov prav tako ni povsem običajno pri proračunskih IFI, čeprav jih vedno več proizvajalcev začenja zagotavljati. Praviloma uporabniki raje uporabljajo barvne večnamenske naprave, vendar lahko Samsung SCX-3405W dobro opravi svoje delo v majhnih pisarnah ali doma.

Sorodne publikacije