Preverite datoteko PHP file_exists

Obsežna uporaba baz podatkov ni prikrajšala običajnega vrednostnega sistema. Datoteke snemanja in branja imajo še vedno pomembno mesto v programiranju. Algoritmi za preverjanje prisotnosti datoteke vam omogočajo, da se izognete napakam med izvajanjem kode. Funkcija PHP file_exists ponuja preprosto rešitev za preverjanje obstoja datoteke ali imenika.

Sintaksa in uporaba funkcije file_exists

Rezultat funkcije je true ali false. Edini parameter je ime datoteke in pot do nje. Rezultat funkcije je predpomnjen, če PHP file_exists ne deluje in datoteka dejansko obstaja, potem je to napaka v algoritmu.


Pri uporabi funkcije clearstatcache () se lahko izognete številnim napakam pri proučevanju stanja razpoložljivega datotečnega sistema. Vendar ne pozabite, da bo na neobstoječi datoteki PHP file_exists izdal napako, dokler ne bo ustvarjena želena datoteka, nato pa bo postala resnična, tudi če je bila že izbrisana. Pravilna kombinacija funkcije clearstatcache () in funkcij, povezanih z datotečnim sistemom (na primer is_writable (), is_readable (), is_executable (), is_file (), is_dir () in drugimi), omogoča izogibanje "skritim" napakam pri izvajanju skriptov. Caching močno izboljša zmogljivost sistema, v nekaterih primerih pa lahko pri pomembnih datotekah ustvarite resnično napačen rezultat in povzročite resno, težko zaznavno napako pri izvajanju.

PHP funkcija parameter_exists

PHP se lahko namesti na različne računalniške platforme, zato so poimenovanje poti in datotek lahko drugačne. Dokumentacija izjavlja, da je pri preverjanju PHP usmerjenna UID /GID in ne na učinkovitih identifikatorjih. Pri razvijanju algoritma PHP file_exists, bodite pozorni ne le na pravilno poševnico (neposredno ali obratno), kodiranje poti do datoteke in ime same datoteke, ampak tudi za preverjanje pravilnega primera, pravilne znake, dovoljenja in druge okoliščine.


Na negativni rezultat lahko vpliva kodiranje datoteke skripte, morda bo treba pretvoriti niz znakov, ki izhaja iz baze podatkov.

Delovanje v praksi

Obseg PHP skriptov se bistveno razlikuje. Ne moremo reči, da se PHP file_exists uporablja izključno za shranjevanje sistemskih informacij, podatkovnih datotek, objektov ali dinamično ustvarjenih slik. Pogosti primeri uporabe pretočnega nastajanja velikih količin začasnih informacij, ki se ne uvrstijo takoj v bazo podatkov. Informacije bodo poslane na spletno stran od različnih obiskovalcev, in šele po predhodni obdelavi za določeno časovno obdobje je treba zahtevane informacije vnesti v tabelo zbirke podatkov.
Branje sistemskih datotek lahko povzroči predpomnjenje, ko se posodobi več strani ali neveljavna dejanja obiskovalcev. V resnici je veliko situacij, toda s pravilno uporabo funkcije vam omogoča pisanje varne in varne kode.

Sorodne publikacije