Ulična antena za TV: vrste, opis najboljših

Kljub široki povezavi prebivalstva v naši državi, dobra polovica rojakov raje preživi svoj prosti čas okrog modrega zaslona televizorja. Razlika med mestnimi in podeželskimi prebivalci v smislu oddajanja TB je precejšnja. Če prvi, kot pravilo, uporabite TV-storitve z uporabo namenskih linij (kabelska TV), potem je drugi brez zunanje antene težko narediti.

Poskusimo ugotoviti, kako izbrati ulično anteno za televizor v podeželski hiši ali podeželski hiši, katere vrste teh naprav je mogoče najti v prodaji, in določiti tudi majhen seznam najbolj priljubljenih in zaslužnih spoštovanja do lastnikov modelov.


Vrste anten

Za začetek označujemo glavne tipe teh naprav, ki se razlikujejo po funkcionalnosti, videzu in drugih ne manj pomembnih značilnostih. Končne ugotovitve o primernosti nakupa je treba opraviti na podlagi vaših osebnih potreb in geolokacije vašega doma.

Satelitska antena

Danes zelo priljubljena "posoda" ni odvisna od bližine televizijskih oddaj, ker, kot pravijo preko satelita. Poleg tega intenzivnost signala satelitske antene za televizor ne vpliva na teren.
Tudi najpreprostejša različica "jedi", kot je offset ali direktna fokusiranje, vam omogoča enostavno zajemanje slik visoke kakovosti. Dodate lahko veliko število ponudnikov in hkrati veliko število kanalov. Kljub očitnim prednostimSatelitska ulična antena za televizor pred drugimi napravami, ima svojo, za nekatere kritične slabosti. Prvič, to je strošek. Tukaj je treba preživeti na zelo "ploščo", in slabše teren (huda klima, bližina industrijskih podjetij, signal potegnil dol, itd), večji premer in tehnološko potrebne naprave, kot tudi dražje. Drugič, potrebno bo kupiti sprejemnik za obdelavo govora in v težkih primerih konvektor, tako da je prišla ulična antena za televizor z ojačevalnikom. Tretjič, za običajno oddajo očitno ne bo pretirane interpretativne televizije, ki bi lahko ustvarila in "prebavila" kakovostno sliko.


"Poljske" antene

To je najpreprostejša, poceni in poceni naprava, ki je morje na trgu elektronike. Ima mrežast okvir z brki in je odličen za običajne poletne rezidence. S to anteno lahko ujamete ducat lokalnih kanalov, vključno z ORT in NTV. Poleg tega, če imate na voljo aluminijasto žico, kabel in orodje, lahko z lastnimi rokami zlahka naredite original.
Ulične antene za televizijski sprejemnik takšnega načrta so nameščene na hiši, strehi, stebrih in drugih vzpetinah, tako da osrednji del potiska proti televizijskemu stolpu. Slednja mora biti oddaljena največ 30 km od vas. Če se lokalni relief zmanjša z drevesi, hribi, jarki ali drugimi ovirami, ki motijo ​​signal, je treba namestitev ulične antene za televizor opraviti čim višje. V težkih primerih je treba stabilizirati govor in izključenostvečino motenj bomo pojasnili z interpretacijskim ojačevalnikom.

"Poljske" antene z ojačevalnim blokom

Tovrstne naprave že prihajajo iz transporterja z vgrajenim ojačevalnikom in se imenujejo "aktivne". Ulična antena za televizor takšnega načrta bistveno razširi seznam prejetih kanalov in izboljša kakovost oddajanja. Zasnova te naprave je sestavljena iz več ločenih enot, ki so na določen način razporejene za maksimalni sprejem signala. Notranji ojačevalnik vam omogoča, da razširite sprejemni prostor za 80 km in prepoznate tudi najšibkejši govor (običajno z izgubo kakovosti). Tako kot v prejšnjem primeru lahko izdelate ulično anteno za televizor z ojačevalnikom z lastnimi rokami. Edina stvar, ki jo boste potrebovali poleg zgoraj opisanih materialov, je kakovosten pretvornik. Takšne naprave namestite na najvišjo možno točko, to je na streho ali steber /pol.

Naprave na tekočem valu (Uda-Yagi)

Antene tega razreda imajo precej visoke sprejemne lastnosti in so kompaktne. Vsi glavni elementi naprave so pritrjeni na eno skupno puščico. Poleg tega so takšne antene sposobne delovati z več razponi, kar je zelo pomembno za oddaljena in težko dostopna naselja, kjer so v bližini le stari stolpi, ki oddajajo na nestandardnih frekvencah.

Digitalne antene

Take naprave so sestavljene iz dveh delov - sprejemnika za digitalno obdelavo signalov in antenskega okvirja, ki je nameščen na ulici. Zato je zasnova slednje čim bolj preprosta, kot glavna odgovornostSprejem signala je točno na sprejemniku. Digitalna antena za televizor je odlična za tiste, ki so "prijatelji" z najnovejšo tehnologijo, se ne bojijo številnih nastavitev /variacij v meniju in katere hiša se nahaja v bližini mesta. Takšne naprave so konfigurirane tako, da sprejemajo samo glavni signal in dobro ignorirajo prikazane ovire.

Vrste anten

Skupno lahko označite dve vrsti anten - pasivno in aktivno. Prva možnost vključuje ločen /zunanji pretvornik, drugi pa vgrajen ojačevalnik. Kakovost sprejemanja signalov, se razlikujejo malo, ampak na obdobje storitve - bistveno.
Aktivne naprave, ki so nameščene "kot so", to je brez dodatne zaščite, bodo trajale več kot eno leto, ker vgrajeni pretvornik ne deluje zaradi vremena in korozije. Pasivni modeli so opremljeni z zunanjim ojačevalnikom, ki se lahko nahaja doma ali nekje na podstrešju, zato je življenjska doba takšnih anten daljša.

Najboljše ulične antene za televizijski sprejemnik

Na domačem trgu elektronike obstaja veliko število vseh vrst sprejemnih naprav različnih vrst in tipov, pri čemer je vsaka serija ali model prilagojen posebnim pogojem za sprejem signala. Zato je, da bi določen model označili za boljši, zelo težko, pri tem je treba upoštevati številne posamezne dejavnike (geolokacijo objekta, sosednje TV stolpe, kakovost prehoda signala itd.). No, za sestavo seznama najboljših proizvajalcev anten, ki so se izkazale dobro v očeh izbirčnih kupcev, je precej realistično.

Antene"Delta"

Antene tega podjetja uživajo zavidljivo priljubljenost domačega potrošnika, bolj pa je asortiman podjetja zelo raznolik. Na policah trgovin lahko najdete oba ozko usmerjena modela, ki sta zasnovana izključno za merilne in decimetrske valove ter širokopasovne univerzalne naprave.
Poleg tega lahko velika večina anten družbe Delta sodeluje z digitalnim signalom. Priključitev in vgradnja naprav je razmeroma lahka, dovolj je vstaviti kabel v konektor s F-ojačevalnikom in pritrditi napravo na najvišji točki hiše. Antene so zelo primerne za sprejem in obdelavo signalov, tudi na precejšnji razdalji od televizijskega stolpa.

Antene Lokus

V številnih podjetjih obstajajo aktivni (z vgrajenim pretvornikom) in pasivni modeli (z zunanjim ojačevalnikom). Domačega kupca še posebej privlačijo cenovna politika blagovne znamke in zelo dobra kakovost izdelkov.
Zasnova anten je zelo enostavna in namestitev ne zahteva posebnega instrumenta ali usposabljanja. Naprave so zasnovane za hkratno delovanje z dvema ali tremi televizorji, zato so primerne tudi za velike podeželske hiše.

Antene "Harpoon"

Še ena priznana vodilna v proizvodnji kakovostnih anten na domačem trgu. Čeprav so cene v smislu demokracije drugačne, so naprave podjetja znane po "vsemogočnosti". Skoraj vsak model "Harpoon" je idealen za območja z negotovim sprejemom signala.
Poleg tega je v veliki meri dobra selektivnost antenskih signalov te blagovne znamkeUporabniku onemogoči motnje na televizijskem zaslonu. Ena od kritičnih slabosti produkta "Harpoon" je nagnjenost k valovom metrov, zato lahko pri delu z zastarelim TV oddajem pride do težav.

Antene GoldMaster

Kljub več kot demokratični ceni izdelkov, so bile naprave te družbe zelo dober sprejem na mestih s hudo kakovostjo signala. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, se lahko antene GoldMaster popolnoma obvladajo z nalogo tudi na oddaljenih območjih podeželja: slika na zaslonu brez "snega", slika ne upočasni ali prekine sosednjih signalov. Poleg tega napravo dobro prenaša skoraj vsako slabo vreme, pa naj bo dež, močan sneg ali nevihtni vetrovi. Dodajte tukaj nizke cene za izdelke in dobite popolnoma optimalno dacha verzijo antene.

Sorodne publikacije