Upravljanje časa s funkcijo JavaScript setInterval ()

Razvoj internetnih tehnologij je pripeljal do dejstva, da se nalaganje strani v celoti zgodi samo ob prihodu obiskovalca ali prijave stranke na spletni vir. Nadaljnje delo poteka v okolju AJAX ali podobno.

[img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/upravlnnya-chasom-funkcyeyu-javascript-setinterval-_581.jpeg [/img]
Vsi brskalniki omogočajo dogodek onload, ki se pojavi po tem, ko je stran naložena v brskalnik, in vsi predmeti DOM so zasedli svoje mesto v njem. Dodelitev vodnika za ta dogodek je prava odločitev in zagon časovnika spletnega vira je naraven začetek dela z odjemalcem ali odjemalcem.


Sintaksa in vsebina funkcije setInterval ()

V funkciji javascript setInterval () obstajajo samo dva parametra: koda in čas, v katerem je treba to kodo ponovno izvesti. Rezultat funkcije je edinstvena številka, ki se nanaša na katero lahko zaustavite izvajanje funkcije z uporabo clearInterval (). Dokler se ukaz ne zaustavi, in stran, s katero je zagnan javascript setInterval (), se bo koda izvajala v rednih intervalih. Časovni interval je določen z numeričnimi vrednostmi v milisekundah od izračuna:
 • 1 sekunda je 1000 milisekund.
 • Običajno prvi parameter ni niz kode, ampak neimenovana funkcija. To pravilo je splošno sprejeto, čeprav lahko razvijalec to stori, ker je primerno optimalno rešiti nalogo časovnega nadzora procesov.

  Praktični primer uporabe funkcije

  Mesto je v razvoju. Obseg - ustvarjanje dokumentov vMS Word format, izveden v skladu s standardi diplomskih in seminarskih nalog, disertacij ali zahtev elektronskega dokumentnega prometa.


  [palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/upravlnnya-chasom-funkcyeyu-javascript-setinterval-_772.jpeg [/
  Spletna stran je namenjena branju in pretvorbi nedoločenega števila datotek, ki so jih ustvarili neprofesionalni uporabniki, ampak zato, ker vsebujejo nejasne vnaprej določene različice nepravilnega oblikovanja. Čas prepoznavanja prepoznavanja je še posebej pomemben, ne da bi upoštevali varnost in nadzor obnašanja uporabnikov.
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/upravlnnya-chasom-funkcyeyu-javascript-setinterval-_633.jpeg
  Tukaj v oznaki

  : Tekoča vrstica v besedilnem polju. javascript setInterval () neprekinjeno, s frekvenco 1 sekunde, ustvari trenutni čas. Oznake

  in
  prikazujeta kodo obiskovalca in sejo, vneseno (registrirano) stranko in njeno sejo. Na desni se dinamično prikaže status glavnih spremenljivk za namen razhroščevanja strani. Zagon funkcije javascript setInterval () se pojavi v funkciji GoPage (), ki sproži dogodek obremenitve, ki se pojavi po prenosu celotne strani. Ta stran je enostranska, vsi njeni elementi so oblikovani pravočasno, odvisno od obnašanja obiskovalca (odjemalca) na tehnologiji AJAX. Izvajanje funkcije javascript setInterval () se izvede tako, da se dobi trenutni čas, njegovo oblikovanje in izhod v dTimer viruse.
  [palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/upravlnnya-chasom-funkcyeyu-javascript-setinterval-_114.jpeg
  Tukaj lahko spremenljivko nTimeID se uporablja za ustavitev neprekinjenega procesa, ki poteka z javascriptom setInterval, če je potrebno. Spremenljivka dTimer je devica, ki je vsako sekundozapisana je trenutna vrednost časa.

  Logika delovanja stranskega časovnika

  Običajni izračun časa v sekundi je v večini primerov optimalen za programiranje univerzalnega časovnika strani preko javascripta setInterval. Naslednji primer prikazuje nastanek trenutnega časa, izključuje funkcionalnost izvajanja drugih dejanj.
  V praksi se lahko z univerzalno kodo dopolni s spremenljivkami, ki se spremenijo z drugimi časovnimi intervali, za katere so določeni posebni ukrepi.
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/upravlnnya-chasom-funkcyeyu-javascript-setinterval-_315.jpeg
  Še posebej, če pišete stran, ki deluje z izmenjavo elektronskih valut, potem boste morali:
 • pregledati izmenjavo na najnovejšem povzetku izmenjav (vsaki 2 minuti);
 • preverjanje položajev vlog strank za izmenjavo (enkrat na 1 minuto);
 • oceni dinamiko tečajev za vsako valuto (vsakih 5 minut, uro, dan).
 • Možnosti glasovanja in parametri intervala so odvisni od specifičnih zamenjav in zamisli kupcev, vendar bo funkcija javascript setInterval za zanesljivost in stabilnost zadovoljila najzahtevnejše pogoje.

  Sorodne publikacije