Telefon «Nokia 6700»: tehnične lastnosti, pregledi

Nokia 6700 je naslednik enega najuspešnejših modelov - modela Nokia 6300. Proizvajalec trdi, da komunikator deli zasnovo svojega slavnega predhodnika in ta pregled, tako kot lastniški pregledi, potrjuje, da je odličen telefon, ki je izveden v istem slogu, vendar z bolj privlačen in prefinjen "obraz".

V skladu s časom

Naprava uporablja 6. različico vmesnika S40. Za bolj pomembne v letu 2009, specifikacije Nokia 6700, po mnenju lastnikov, so bile dopolnjene s 3-band 3G, 5 milijona slikovnih pik kamero z samodejnim ostrenjem, vgrajeno A-GPS in pospeška. Na podlagi teh funkcionalnosti lahko model pripišemo zgornji ravni srednjega cenovnega razreda.
Poleg telefona, uporabnik prejme tudi polnilec, microUSB kabel, 1 GB microSD kartico, microUSB režo za stereo slušalke, uporabniški priročnik in kupon za 10 evrov, ki ga lahko uporabite za nakup v spletni trgovini proizvajalca. Nokia 6300 prihaja z usnjeno torbico, vendar pa ni nobene dodatne opreme, ki je razočarala mnoge. Tudi žamet bi bil boljši od nič.

«Nokia 6700»: specifikacije, ocene, fotografije

Telefon ima eleganten, čeden dizajn in visoko kakovostno kovinsko ohišje. To se čuti od prvega trenutka, ko je naprava zaznana v roki. Obstaja občutek, da je to model linije Arte. Resnična spretnost! Črna barva izgleda prefinjeno in privlačno, telefon pa je na voljo tudi v sivo-črni barvirjavo-črna izvedba. Kot Nokia 6300, je Nokia 6700 Classic res kompakten. To je 1 mm tanjši od predhodnika, vendar je dodal težo - 116 g v primerjavi z 91 g. Telefon je izrazito čutil v žepu, ker pa je zelo tanek, ne bo ugriz. Komunikator je opremljen z 22-palčnim TFT zaslonom z ločljivostjo 240 x 320 slikovnih pik in podporo 16 milijonov barv. V smislu umetne razsvetljave slike ohranjajo svoje svetle barve in ustrezen kontrast, čeprav se splošna kakovost ne ujema z zaslonom AMOLED. Odsevi se pojavijo pri neposredni sončni svetlobi, vendar so nevsiljivi, zato je zaslon zlahka berljiv.

Gumbi za izbiranje (razen navigacijske plošče) so na isti ravni s površino in se ne razlikujejo v stiku. Ne povzroča težav, vendar tipkovnica ni tako dobra. Po mnenju lastnikov se počutijo nenehno nelagodno, ko uporabljajo zgornji in spodnji del gumbov, saj prsti vedno pridejo do roba ohišja. Oblika na straneh je zelo čista. Gumbi so samo na desni strani telefona - kamera za prostornino in sprožilec. Če je slednje dobro opravljeno, potem je prvo neprijetno za uporabo - pritisnjeno je težko in njegov potek ni zelo izrazit. Na splošno, na preglede, specifikacije Nokia 6700 ne zagotavljajo prednosti pred konkurenti.

Uporabniški vmesnik

Šesta različica vmesnika telefona S40 je nekoliko boljša od prejšnje. API zdaj omogoča aplikacijam uporabo vgrajenega GPS-a. Opravljene so bile majhne vidne spremembe,spremenil videz aktivne pripravljenosti na domačem zaslonu, nov internetni brskalnik, ki temelji na WebKitu, posodobil Flash Lite 3 MMS 1.3 s podporo za sporočila do 600 KB. Skupna stabilnost se je znatno povečala.
Domači zaslon lahko izgleda zelo preprosto ali pa prikazuje veliko informacij in omogoča dostop do različnih aplikacij. Podobno kot Nokia N97 in njegove pripomočke lahko sprejme do 4 kartice, ki prikazujejo različne informacije. Privzeto je na vrhu zaslona vrstica bližnjic, ki jo lahko uporabnik izbriše ali doda (do 30). Spodaj je prikazan avdio predvajalnik in radio. V naslednjem oknu je prikazan koledar s trenutnim datumom in naslednjima dvema dogodkoma. Slednji omogoča dostop do Googlovega iskanja. Vse zavihke lahko prilagodite svojim željam. Uporabniki so zelo uživali v novem domačem zaslonu, ker je videti boljši od prejšnjega in omogoča lažje prilagajanje.
Poleg vizualnih izboljšav imajo telefonski kontakti novo in resnično zanimivo funkcijo, imenovano »Najdi na zemljevidu«. Na zemljevidu prikaže naslov stika in poda navodila, kako do tja. Vse to omogoča J2ME API, ki različnim programom omogoča uporabo vgrajenega GPS-a.

Nove funkcije v sporočilnem programu s telefonom veljajo za MMS, katerih največja velikost se poveča na 600 KB. Ni nič novega pri delu z SMS in e-pošto. Zavihek v spodnjem levem kotu zaslona vam omogoča pretvorbo navadnega besedilnega sporočila vvečpredstavnostna Nastavitev e-poštnega odjemalca priljubljenih ponudnikov je hitra in enostavna. Vnesite svoje ime in geslo, telefon pa bo samodejno našel vse potrebne nastavitve. E-poštni odjemalec ni slab, vendar ni Nokia Messaging. Vendar pa deluje, če vam ni treba odpreti HTML.

Povezljivost

Nokia 6700 podpira trenutne standarde in zagotavlja hitro 3G povezavo s HSDPA (102 Mbps) in HSUPA (2 Mb /s). To je presenetljivo, vsaj v teoriji, vendar v resnici obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na pasovno širino omrežja, vključno z obsegom, močjo signala itd. Če je telefon imel vgrajeno Wi-Fi, bi bila hitrost zahtevka za povezavo manjša.

Brskalnik

Razvoj brskalnika S40 je bil razumen korak proizvajalca. Zdaj ta aplikacija, ki temelji na WebKitu, v celoti podpira HTML. Strani se hitreje nalagajo, ko je na voljo 3G, vendar je še pomembneje, da so pravilno upodobljene. Besedilo se samodejno preoblikuje, da se prilega zaslonu, kar je prav tako postalo prijetna novica. Za razliko od najnovejših naprav Symbian S60 majhna kartica, ki se pojavi po razširjenem pomiku, ne daje jasne predstave o tem, kaj je prikazano. Dejstvo, da nadgradite Flash Lite na različico 3, ne pomeni, da zagotavlja popolno podporo za Flash. Uporabnik bo lahko videl elemente, ki niso odražali prejšnje različice.
Na splošno so lastniki zadovoljni z novim brskalnikom. Tudi če to ni tako dobro kot iPhone Safari, je seveda dovolj, da gledate videoposnetke na YouTubu, novicah ali odprete večino spletnih mest. Ok toPodobno kot pri drugih modelih, je S406700 Classic prednaložen z Opera Mini. Program deluje hitreje kot vgrajeni brskalnik, vendar tudi ne prikazuje spletnih strani. Kljub temu pa predstavlja izvedljivo alternativo in nikakor ni odveč.

GPS

Glede na preglede specifikacije telefona Nokia 6700 vključujejo podporo za geo pozicioniranje. Ko prvič vklopite vgrajeni GPS brez internetne povezave, ki je potrebna za prenos najnovejših satelitskih položajev, ne more dati izida, tudi če čakate več kot 10 minut. Po vzpostavitvi povezave pa sistem deluje pravilno in naprava natančno zazna trenutno lokacijo v manj kot 20 sekundah po ponovnem zagonu.
Telefon je vnaprej nameščen s karticami Ovi. Za razliko od pametnih telefonov Symbian S60 prometne informacije ali načini prikaza niso na voljo. Model ima glasovno navigacijo, ki je brezplačna 3 mesece, vendar je odvisna od kraja nakupa.

Kamera

Nokia 6700 ima senzor za samodejno ostrenje s 5 milijoni slikovnih pik in LED bliskavico, ki deluje dovolj hitro. Vmesnik potrebuje približno dve sekundi za vklop fotoaparata in izostritev pri zadostnih svetlobnih pogojih, 2 pa v temi in shranjevanje posnetka traja približno 3 sekunde. To pomeni, da lahko fotografirate vsake 4 sekunde, kar je velik dosežek za takšen telefon. Vmesnik izgleda bolje kot 5. verzija. Ponuja več barvnih učinkov, uravnavanje beline in svetlost, ne pa funkcijoprepoznavanje obraza in nasmeh. Seveda to ni tako pomembno kot kakovost slike. V normalnih svetlobnih pogojih je sprejemljiva - podrobnost je nadpovprečna in osvetlitev je pravilna, čeprav barve niso zelo nasičene in manjkajoče v nasprotju. Vendar pa v pogojih umetne razsvetljave specifikacije mobilnega telefona Nokia 6700 glede na mnenja lastnikov niso dovolj za izdelavo kakovostnih fotografij. Podrobnosti se močno zmanjšajo in bliskavica ustvari čuden učinek v obliki modrega traku. Na splošno kamera deluje pri dnevni svetlobi, v temi pa vse postane zelo slabo.
Snemanje videa ni impresivno. Kljub odlični kakovosti pri maksimalni ločljivosti 640 x 480 slikovnih pik je hitrost snemanja le 15 k /s, kar na koncu vodi do zamud.

Večpredstavnost

Telefonske teme omogočajo posodabljanje videza predvajalnika in FM radia. Uporabnikom je všeč, ker zagotavlja nekakšen nevsiljiv vmesnik. Predstavnostni predvajalnik omogoča filtriranje vsebine za več različnih kriterijev, lahko premika skladbe, podpira sezname predvajanja, prikaže seznam videoposnetkov in prihaja z več prednastavitvami izenačevalnika, poleg tega pa lahko ustvarite še dva po vaših željah. Program je preprost za uporabo, v njem ni nič nenavadnega.

Media Player

Kakovost zvoka prek vgrajenega zvočnika je povprečna in boljša od slušalk, vendar nikakor ne impresionira. Presenetljivo je, da je zvočnik glasnejši od stereo slušalk, kar ni zelo dobro, saj bo za zamenjavo slednjega potrebno kupiti pretvornik microUSB /35 mm.V skladu s pregledi, tehnične specifikacije telefona Nokia 6700 ne zagotavljajo visoke kakovosti avdio revizije. Za predvajanje videoposnetka se uporablja isti predvajalnik. Lastniki niso imeli težav pri predvajanju vsebine VGA s hitrostjo 30 sličic na sekundo in bitno hitrostjo 1050 kbps. Pri igranju H. 264 v ločljivosti 640 x 480 je prisotna majhna zakasnitev, vendar je 240-kratni videoposnetek odvzet. V skladu s pregledi, specifikacije Nokia 6700 ne omogočajo ogleda videa VGA, saj je ločljivost zaslona telefona nižja in ni TV izhoda.

Učinkovitost in izhod

Oblika modela Nokia 6700 je podobna modelu 6300, vendar je bolj optimizirana in čista. Telefon se zdi nekoliko okoren, vendar ga lahko dopuščamo, ker je raven gradnje zelo visoka. Naprava deluje kot celična naprava - kakovost klicev je res dober, glas je glasen, jasen in realističen na obeh koncih linije.
Poleg privlačnega videza se model razlikuje od novega in izboljšanega brskalnika na osnovi WebKita, kar je pustilo dober vtis. Strani so prikazane brez težav, podpora 3G pa zagotavlja, da je hitra. Na žalost je Nokia 6700 očitna in slabosti. Glede na preglede so specifikacije fotoaparata sprejemljive le za občasne fotografije z dobro razsvetljavo. Pomanjkanje svetlobe znatno poslabša situacijo, bliskavica pa ustvari čudno modro ulico. Ni dovolj povezave Wi-Fi. Multimedijske zmogljivosti se ne morejo pohvaliti s telefonom. Kljub temu pa kljub nezadovoljivim rezultatom pregleda specifikacij telefona Nokia 6700,po mnenju lastnikov je model vreden naslednik modela Nokia 6300.

Sorodne publikacije