"Meinkraft": znaki - najbolj neumni NPC

"Maincraft" je preprosta in hkrati zelo zahtevna igra v žanrskem "peskovniku". Enostavna generacija sveta, neskončne biome in lokacije, dinamične bitke z nizko poligonalnimi in kvadratnimi nasprotniki ter konstrukcija. Posamezne besede si zaslužijo znake v "Minecraft".

Durnenko II

Veliko sodobnih iger ima skupno težavo - to je II. Umetna inteligenca NPC je bila vedno temelj. Vendar pa v številnih razburljivih igrah NPS deluje logično in razumno, interakcijo z zunanjim svetom in jo uporabljajo. Znaki v Minecraftu niso pomembni. Lokalni NPS je zelo neumen. Ne moremo reči, da na splošno upravljajo z nečim, izgleda kot AI.


O njih je malo povedati. Vsa njihova interakcija s svetom se zmanjša na stojalo na enem mestu, redko kaotično premestitev in odrešitev od agresivnih pošasti. Občasno igralec aktivira skript, ki vam omogoča trgovanje z njimi. Vendar pa je to le mirna ali nevtralna NPC, kaj lahko rečemo o drugih? Tudi drugi liki v Minecraftu se ne razlikujejo po razumevanju. Večina jih je agresivnih in močno napisanih. Lahko se borijo med seboj, vendar to ni manifestacija umetne inteligence, ampak normalno delovanje scenarija. Pri približevanju igralcu začnejo napadati. Uporabljajo najbolj preprost niz napadov in ne uporabljajo obdajajoče olajšave. Igralec jih lahko zlahka odbije.

Moč v modih

Spremembe lahko korenito spremenijo celotno igranje. To se zgodiglobalno in majhno. Globalni načini se dobesedno spreminjajo. Spreminjanje teksture, modeli so dodani, in tudi slog igre se lahko spremeni. Majhne spremembe bodisi spreminjajo teksturo, bodisi dodajo model, bodisi naredijo II bolj razumno. Kot rezultat, znaki v "Minecraft" postanejo bolj zanimivi. Niso več dobronamerni in lahko napadajo, začnejo uporabljati orožje, napitke in celo zavetje. Agresivni NPC so še bolj nevarni. Nekateri dobijo sposobnost osvojiti druge. Z drugimi besedami, spremembe lahko povzročijo, da liki živijo svoje življenje, ki je malo odvisno od igralca. To še posebej velja za modele, ki jih dodajajo države in frakcije.


Prenos

Tisti, ki so igrali več sto ur, se zdi običajno igranje dolgočasno. Če se to zgodi, shrani način za prenos znaka v "Minecraft". Igra postane popolna RPG. Lahko črpate ne samo protagonista, ampak tudi dejansko naselje in celo satelite. Seveda je situacija z glavnim likom bolj zanimiva.
Glede na spremembe ima drugačno znanje. Zanimivo je, da niso vse enako koristne. Nekatere sposobnosti omogočajo povečanje vzdržljivosti in regeneracije, druge pa enkrat na dan pokvarijo torto. Seznam črpalnih sposobnosti je odvisen od specifične spremembe.

Sorodne publikacije