Slika na monitorju se pretrese: vzroki in načini za njihovo odpravo

Mnogi uporabniki pogosto naletijo na takšen problem, ko se slika na monitorju pretrese. Razlogi, zakaj se to dogaja, so lahko številni, od napačne namestitve monitorja do okvare same matrice. V današnjem gradivu bomo preučili najpogostejše vzroke tega problema in nam povedali, kako jih je mogoče popraviti.

Celotna stvar v kablih

Najpomembnejši razlog je lahko najpogostejši razlog napaka kabla, prek katerega se monitor poveže z računalnikom. Torej, na prvi pogled, se lahko zdi, da taka stvar, kot kabel ne more povzročiti sliko na marmelado, vendar to ni.
Kršitve v stikih, zlonamerna programska oprema na žici, pomanjkanje izdelave kablov v tovarni, itd. - vse to lahko vpliva na končno obnašanje slike na monitorju. Če želite preveriti, ali je kabel vzrok napake, monitor priključite na drug kabel. Če težava ni odpravljena, se kabel poškoduje. Če je levo - morate še "kopati".


Nepravilna nastavitev

Drugi razlog za zvijanje slike na monitorju je napačen. Zelo pogosto, ko daje dovoljenje za mnoge uporabnike, dajo visoko stopnjo osvežitve zaslona, ​​kar v končni fazi privede do kreten in kretenj slike. Da bi rešili ta problem, je dovolj preprost - morate nastaviti pravilno frekvenco.
Vse je narejeno preprosto:
 • Kliknite na namizjedesno kliknite in v kontekstnem meniju izberite "Nadzorna plošča Nvidia ali Nadzorna plošča Ati Catalyst", vse je odvisno od nameščene vdelane programske opreme.
 • V oknu aplikacije morate poiskati zavihek na levi strani zaslona. 13) Ta zavihek ima postavko "Change Resolution", kar je potrebno.
 • Ta klavzula zagotavlja možnost nastavitve ne le ločljivosti zaslona, ​​ampak tudi spremembe frekvence posodobitve, ki jo je treba dejansko narediti.
 • Frekvenca je najbolje nastaviti glede na tehnične značilnosti monitorja, tj pravzaprav je hitrost osveževanja 75 Hz, potem morate to vrednost natančno nastaviti.
 • Če želite shraniti nastavitve, kliknite spodnji gumb "Uporabi"
 • .


  Overclocking

  Še en pogost razlog, zakaj je slika zasukana na monitorju, je overclocking.Veliko začetnih overclocker radi eksperimentira z overclockingom svoje grafične kartice, s čimer se poveča frekvenca pomnilnika samega video čipa. Neustrezno in nepravilno overclocking vedno vodi v dejstvo, da se slika na monitorju začne neprimerno obnašati. Lahko se pojavijo različni artefakti, obešanja, valovanje, utripanje in seveda povleci.
  Določitev problema v tem primeru ne bo preveč dela. Vse kar morate storiti je, da zaženete program, prek katerega je bila izvedena overclock, in ponastavite nastavitve na prvotno stanje. Če še vedno želite, da je grafična kartica overclockana, vendar brez njeVse težave, potem boste morali obravnavati bolj kakovostne parametre. Vendar, kot kaže praksa, lahko celo pri popolnoma overclocked grafičnih karticah včasih pride do težav s sliko, zato je najbolje, da zapustite poskuse in uporabite tisto, kar je na voljo.

  Težave z grafično kartico

  Naslednja težava je, zakaj slika na monitorju zdrsi - sama grafična kartica ne deluje pravilno. In ni nujno, da se je okvara dotaknila grafičnega čipa. Če želite povzročiti povezljivost, artefakte, utripanje, itd., Je povsem dovolj okvare priključkov za povezavo. Če želite izvedeti, ali je priključena vtičnica pred okvaro, povežite monitor z grafično kartico prek drugega vhoda. Če ste na primer vedno uporabljali priključek DVI, poskusite povezati monitor VGA, DisplayPort ali HDMI. Če ima grafična kartica 2 vhoda DVI, se lahko povežete tudi z drugim priključkom. Rezultat preverjanja bi moral biti naslednji: če so motnje, medsebojne povezave, artefakti in druge spremembe izginile, potem je bil razlog za vse to priključek, če pa so ostali, potem je "krivca" lahko grafični čip.
  Sam čip je že veliko bolj zapleten in verjetno najlažji način za to - izvleči grafično kartico iz računalnika in jo preizkusiti na drugem računalniku, če je to mogoče. Morda bo to pomagalo prijateljem in znancem. Če bo na drugem računalniku grafična kartica delovala brez sprememb, kar pomeni, da bodo vse vrste artefaktov, kretenj, valovanja, utripanja itd. Ostali, potem je težava zaznana. Pomoč vv tem primeru le specializirani servisni center, kjer bo grafična kartica skrbno pregledala, ponovno preverila vse in po popravilu.

  Pomanjkljiva matrika

  No, zadnji razlog, zakaj se je slika zagnala na monitorju prenosnega računalnika ali na rednem monitorju, je motnja v delovanju matrice. Če nobena od zgoraj navedenih metod ne reši problema, potem z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da je napaka v matriki. Če želite to narediti, žal ne moremo storiti ničesar. Edina stvar, ki lahko pomaga v tej situaciji, je poskusiti popraviti monitor ali prenosni računalnik, vendar je praviloma zelo nedonosen, predvsem na finančni strani.
  Popravilo matrice ali njena popolna zamenjava je vedno zelo draga, zato je vredno desetkrat razmišljati, preden se dogovorimo o takem koraku.

  Sorodne publikacije