Kako izbrati TEN za pralni stroj? Pravila za njegovo zamenjavo

Vsakdo, ki ima pralni stroj, se prej ali slej sooča z vprašanjem popravila. Najpogostejši problem je razgradnja Tene - grelnega elementa. Najpogosteje je krivec nesreče lestvica, ki se na njej pojavi. Njegov videz povzroča slabo kakovost vode in pogosto pranje pri visokih temperaturah. Razčlenitev se kaže v odsotnosti ogrevalne vode, čas pranja se znatno poveča - stroj neuspešno poskuša ogrevati vodo. Dela na zamenjavi grelnega elementa je mogoče izvesti neodvisno, ne da bi se obrnili na servisni center. Glavna stvar, da izberete pravo TEN za pralni stroj, glede na svoj model. Ampak ne vedno, vedoč samo model naprave, je enostavno pobrati komponente. Pogosto morate vzeti analogne dele.


Kaj morate iskati pri izbiri TEN za pralni stroj?

Pri izbiri grelnega elementa je treba upoštevati naslednje značilnosti:
 • Vrsta pristajalnega mesta. Praviloma je v sodobnih pralnih strojih enaka, zato ne bi smelo biti težav. Upoštevajte, da je ta izdelek vreden lastnikov naprav, ki so starejše od 15 let.
 • Prisotnost pristanišča za povečanje. Nahaja se skupaj s tesnilom. Če izberete TEN za pralni stroj brez kupa in ga vstavite v stroj, kjer je bil, potem je zelo verjetno, da bo grelni element izpadel med pranjem.
 • Priključek priključkov. Na primer, TEN za pralni stroj LG večina modelov gre z njim. Če je luknja tam in je priključen sam senzor,lahko postavite škrbino.
 • Dolžina grelnega elementa. Najbolje je, da se poveča velikost starega, čeprav je dovoljena majhna razlika. Na primer, TEN za pralni stroj LG sodobnih modelov je kratka, za Electrolux ali Zanussi pa je dolga.
 • Moč grelnega elementa. Danes lahko izberete zmogljivost TEN 800-2.200 Wattov. Višja kot je ta vrednost, hitreje se bo voda segrela na želeno temperaturo.
 • Oblika grelnega elementa. Lahko je ravna ali ukrivljena.
 • Zajetje. Na primer, TEN za pralni stroj "Samsung" je najpogosteje keramika. Po mnenju proizvajalca je manj dovzetna za pene.
 • Lokacija grelnega elementa

  Zamenjava Tene ne predstavlja posebne zapletenosti niti za osebo, ki ne popravlja pralnih strojev. Glavna stvar je, da pravilno določimo, kje je. Glede na model se lahko postopek razstavljanja in postavitve grelnega elementa spreminja. Pri nekaterih pralnih strojih se TEN nahaja v sprednjem delu, v drugem za pokrovom.  Najprej je treba preveriti zadnji položaj grelnika. Na hrbtni strani pralnega stroja je mogoče namestiti odstranljivo loputo, pritrjene vijake. Samo odprite zadnji pokrov in poleg motorja lahko takoj vidite zunanji del Tene z napajalnimi žicami in matico v sredini. Če se zadnji pokrov ne odpre ali če grelec manjka, bo moral sprednji del razstaviti.

  Kako zamenjati grelni elementsprednji plošči?

  Na žalost je odstranitev sprednje plošče večkrat težja od zadnje. Celoten postopek je razdeljen na več stopenj:
 • Za začetek odstranite zgornji pokrov. To storite tako, da na hrbtni strani stroja odvijete vijake in potegnete pokrov na sebe in navzgor. Treba je natančno ukrepati, da ne bi izvlekli plastičnih vijakov, brez katerih se pokrov ne bo dvignil.
 • Izključite nadzorno ploščo pralnega stroja. Najprej morate izvleči posodo za prah. V ta namen izvlecite posodo, potisnite gumb za zaklepanje v notranjost in ga potegnite do dna. Če ni gumba, preprosto dvignite malo posodo in jo povlecite. Ko postane viden dva ali tri vijake - jih odvijte. Preostali vijaki so na vrhu ali na strani nadzorne plošče, odvijte jih, pazljivo odstranite ploščo in, ne da bi se ločili od žic, položite na vrh pralnega stroja.
 • Ločite gumijasto manšeto na jašku pralnega stroja. Ko odprete vrata, mora izvijač pazljivo prijemati objemko, ki drži manšeto, in jo odstraniti, povleči v krog. Nato se gumo preprosto odstrani iz telesa pralnega stroja. Tudi na pokrovu so vijaki za zaklepanje, jih odvijajo in sama zapora se potisne notri.
 • Sprednja plošča pralnega stroja. Ko ste naredili vse zgoraj navedeno, lahko končno pridete do notranjih delov pralnega stroja. Še vedno je treba odviti vijake za pritrditev sprednje plošče. Ponavadi se nahajajo na dnu in vrhu pralnega stroja. Spodaj jih je mogoče skriti pod okrasno ploščo, od spodaj alina drenažni filter. Po roki odstranite ploščo in jo odložite. Dostop do Tene je zdaj prejet.

 • Zamenjava Tene v pralnem stroju

  Ni pomembno, kje je bil grelni element, njegovi ukrepi za zamenjavo so popolnoma enaki. Če ste že kupili TEN za pralni stroj, ga lahko takoj namestite na svoje mesto. Treba je odstraniti iz starega grelnega elementa vse žice iz stikov, sedijo zelo tesno, tako da si lahko natančno pomagate z izvijačem. Nato odvijte vijak, s katerim pritrdite grelni element, in skrbno primite TEN. Novi grelni element je nastavljen tako, kot je bil posnet, le v obratnem vrstnem redu. Prav tako v obratnem vrstnem redu so nameščeni vsi odstranjeni deli in priviti vijaki.

  Preprečevanje napak v grelnem elementu

  Da bi preprečili zlom Tene, je treba preprečiti nastanek pene. Za to lahko enkrat v 3-4 mesecih napravo očistite s citronsko kislino. V posodo za prah je potrebno napolniti 60 gramov kisline in začeti program pranja pri 60 stopinjah brez pranja. Če obstaja sum, da je nastalo veliko pene, potem na 90. Po tem preprostem postopku sta boben in TEN popolnoma očiščena.
  Enostaven način, če ga ne preprečimo, je bistveno zmanjšati hitrost pojavljanja tehtnice, to je stalno pranje v topli, ne vroči vodi. To pomeni, da uporabite programe do 40 stopinj. V tem primeru varčuje z energijo.

  Sorodne publikacije