"Ib": prehod, znaki, okončine

V sovremennom Myre indie razvijalec poluchyly znachytelnuyu tržni delež računalniške yhr. Kot je že čas, kako veliko podjetje zanymayutsya ustvarjanje ultrasovremennыh sverhrealystychnыh yhr, nezavysymыe majhno podjetje ali posameznik prohrammystы Tudi pыtayutsya okrevanje kompyuternыm yhram nato postopoma yschezaet nekaj, in sicer dušo. Zato indie igre - je zachastuyu projekti, ne kotoryya otlychayutsya realystychnыm motor ali detalnoy hrafykoy, vendar v tem ymeyut Zelo sylnыy parcel, znakov in prorabotannыh vsi nekaj delaet Računalniške igre prekrasnыmy.


Eden od svetlo IZ prymerov nebolshoy, vendar neveroyatno vpechatlyayuschey računalniških iger iz indie razvijalec javljaetsja projekta "YB" prohozhdenye kotorogo bo rassmotreno v dannoy članku. Ta pustolovščina yaponskaya yhra, sozdannaya v zvrsti psihološke grozljivke. V "Yb" prohozhdenye ne javljaetsja posebej slozhnыm opыtnoho za igralce, pa puhayuschaya vzdušje Ali lahko vыzvat nekaj težav.

Kaj je to za yhra?

V yhre "Yb" prohozhdenye nachynaetsya s časom Kako je heroin, devyatyletnyaya devochka Yb, okazыvaetsya v muzeju Skupaj co svoymy starši. IIa jih prosi za dovoljenje pohulyat muzeja samostojno, ampak skozi prostore nekotoroe TIME vыklyuchaetsya luči, in vsi ljudje vыhodyat naruzhu. Zakrыvayutsya vrata muzeja in Yb ne uspevaet Izhod Po vseh. Rezultati IIa okazыvaetsya v temnem muzeju Sovershenno enega. Kaj lahko nastavite malenkaya isto YB? Submityaet je Prohozhdenyepreučevanje izometričnega muzeja, dokler junakinja ne sodi v eno od slik - v naslikanem svetu. Tam je spoznala še dva junaka, Harryja in Marijo, ki sta se pojavila tudi v svetu umetnosti. In vaša naloga bo rešiti različne uganke, se boriti z različnimi sovražniki in se soočiti z nadzemeljskimi silami, da najdejo pot iz resničnega sveta in poskusite z vami rešiti nove prijatelje. Kako to storiti? Gre za to in bo obravnavano v tem članku.


Hari je obsojen

Ib je igra, v kateri veliko vaših odločitev vpliva na to, kako se bo prehod končal. To pomeni, da tu ni enega, ampak več različnih koncev, ki so lahko dobri in slabi. Seveda boste želeli dobiti enega od dobrih zaključkov, toda za to v procesu prehajanja boste morali spremljati Harryjevo vrsto vrat. Če je v njej vsaj tri točke, Harry ne bo mogel priti iz slike in umreti v škatli z igračami. Ib je igra, v kateri imajo lahko tudi najmanjši deli zelo pomembno vlogo. Zato morate skrbno prisluhniti pogovorom likov in sprejeti nepričakovane odločitve, da dosežete dober rezultat.Igra je razdeljena na območja, v treh pa lahko storite dejanja, ki obsojajo Harryja na smrt. V sivi coni boste našli sobo z ogledalom, kjer je glava lutke. Pod nobenim pogojem ga ne brcnite ali ustavite Harryja, sicer boste dobili kazensko točko. V vijolični coni, vNe vlecite skrajnega desnega kabla z vrvmi, ne pretepajte ga, in ko ste prišli do lutke, ga vzemite na stran. Kar zadeva sobo z lutkami, se morate zagotovo umakniti, ker če tega ne morete storiti, se bo Harryjev števec za zasvojenost dopolnil z dvema točkama naenkrat. Kar zadeva rjavo cono, morate najprej razbiti vse tri glave lutk, ko vas prosijo, da prekinete le eno, in drugič, v dialogu z Marijo, recite, da bi zapustili Harryja skupaj. Za vsako dejanje boste prejeli kazensko točko. Če se boš sprijaznil, bo Harry vsaj ne umrl. Ampak to ne pomeni, da ga lahko rešite iz slike.

Razmerje do Harryja

Kot že razumete, je "Ib" igra, v kateri lahko vsaka vaša odločitev na koncu vpliva na konec. Že veš, kako se gre skozi igro, da Harry ne umre v sobi z igračami, vendar moraš še vedno dobiti dober konec ob obljubi Reuniona in za to moraš izpolniti obseg komunikacije z Harryjem. Če želite to narediti, boste morali klicati vsaj osem točk v istem vzorcu kot v primeru pogubljenja, pri čemer boste izvedli določena dejanja med prehodom. Skupaj je devet dejanj, in če zamudite vsaj dva, potem ne boste dobili dobrega konca s Harryjem V sivi coni boste morali prebrati labirint prostor, ne pustite Harryja, da bo brcnil svojo lutko, kot je omenjeno zgoraj, najti Harryjev plašč, in potem se pogovorite z njim vsaj sedemkrat, v vijolični coni pa morate prebrati dnevnik na samem začetku območja, pogledati mozaik, kot tudi \ trecite nekaj, ko se lučka ugasne in ne utihne, v skicirki pa sta tudi dva dejanja. Tukaj lahko govorite več kot šestkrat z Harryjem, da nekaj rečete in ne molčite, ko padeš v škatlo z igračami (tisto, kjer bi lahko Harry umrl.) Če izpolniš vse pogoje, boš dobil eno od dobrih. Konča se v Ib. Igra ponuja več kot en dober in več kot en slab konec, tako da boste morali večkrat skozi to, če želite videti vse možnosti za dokončanje te fascinantne zgodbe.

Harryja ni mogoče shraniti

Konec igre "Ib" je lahko slab, in vključujejo situacije, v katerih Harry umre. Da bi dobili žalosten konec, morate upoštevati tri pogoje, pod katerimi ni nobene možnosti, da bi rešili Harryja. Prvič, ko se igrate z naslikanim človekom, si lahko ogledate strašno sliko z moškim. Drugič, lahko brskaš lutkino glavo in potem boš videl "obešen Harry". In tretjič, ne morate se držati "pogoja pogubljenja" in preveč točk v ustreznem merilu. Potem, ko vstopite v sobo z lutkami, Harryja ne morete popolnoma rešiti iz igre "Ib".

Marijina vezanost

Kaj se bo zgodilo, če ne moreš rešiti Harryja? V tem primeru je veliko odvisno od drugega značaja, ki vam ga Ib pokaže - Mary. Imate tudi lestvico Marije, ki kaže na vaš odnos s tem junakom. Če govorimo na kratko, potem nanizko znamenje navezanosti in smrti Harryja boste dobili slab zaključek v smrti slikarstva. Če je razmerje pritrditve dovolj visoko, to je več kot štiri točke, boste dobili dober konec Dobrodošli v svet Guertene.
Kako do teh točk? Pravzaprav prva dva pogoja ponavljata pogoje za nezmožnost, da bi rešili Harryja, toda skupaj dajeta samo eno točko naklonjenosti. Drugič, ko se srečate z Harryjem in Mary, se morate najprej pogovoriti z Mary in šele nato s Harryjem. Prav tako se morate strinjati z Marijo v vprašanju, da je pošast z imenom Red Eyes precej luštna in bi jo radi objemali. Ko te Mary vpraša, če lahko ravnaš normalno brez Harryja, moraš odgovoriti pritrdilno. Vsa ta dejanja se lahko izvedejo v vijolični coni in ko se znajdete v rjavi coni, lahko zaslužite še dve točki. Najprej morate med pogovorom z Marijo povedati, da boste odšli z njo, in drugič, z njo se morate pogovoriti sedem ali večkrat.

Konča s smrtjo Harryja

Torej imate vsa potrebna priporočila za prehod igre, da bi dobili vse večje konce. Vendar pa obstaja nekaj zaključkov, ki so odvisni od enega od vaših dejanj, in z njimi se morate še vedno seznaniti. Igra "Ib" (V.1.5.0.), Ki vam ne bo vzela preveč časa, vam bo omogočila, da se odločite o usodi likov. Če je Harry umrl med prehodom, lahko takoj pojdete v resnični svetdobil konec "Skupaj za vedno". Če se vrnete v Harryjevo sobo in vzamete vžigalnik od njega, lahko dobite konec "pozabljenega portreta", v katerem lahko zapišete Marijin portret, s čimer se maščujete ob smrti Harryja in odvzamete priložnost, da se vrnete v resnični svet.

"Ib sam"

Obstaja en konec, ki vam bo omogočil, da ste rešeni sami, hkrati pa ima dve različici. Lahko greš z lažnim Harryjem, da dobiš osnovni konec, ali pa greš v posteljo na dodatno lokacijo, ko ni Harryja, ki ne bi dovolil, da zaspiš zraven tebe.

Konča, ko Harry preživi

Če Harry preživi, ​​bo konec odvisen od moči vaše povezave z njim. Če je prešibka, potem mu vi, ki ste v resničnem svetu, ne morete dati šala, ne bo se spomnil Ib, in boste prejeli konec "spominskega ježka", v katerem se bom spominjala Harryja in Harryja o njej - ne. Če je bila vaša povezava dovolj močna, potem lahko Harryju daš šal, spomnil se bo Ib in dobil boš najboljši konec.

Sorodne publikacije