Zgradbe v "Igra prestolov": opis, grbovi, zgodovina

Stavbe v "igri prestolov" so glavna politična sila. V imaginarnem vesolju Georgea Martina obstaja kompleksna hierarhija privilegiranih družin. Vsaka hiša ima svoj grb, moto in družinsko ključavnico. Najstarejši član družine je gospodar, ki nadzoruje določeno območje Vesterosa. Majhne hiše mu prisegajo na vdanost in so njegovi nosilci zastave.

Sever

Starky sedi v svojem gradu Winterfell, podrejeni so vsem severnim hišam. Družina Starkov "Igra prestolov" igra eno od ključnih vlog. To je starodavna rasa, ki izvira iz prvih ljudi. Osem tisoč let pred dogodki, opisanimi v seriji in knjigi, so se naselili na skrajnem severu.Ta regija presega vsa druga kraljestva Vesterosa na tem območju, vendar praktično ni naseljena. Ena redkih Starkovih hiš je ohranila vero starih bogov. Mesto čaščenja je igrača s starodavno listino. Lord Winterfell je tudi branilec severa. Pod njegovimi zastavami so zbrane majhne hišice, kot so Karshtarkov, Mali, Marmontov in drugi. Grb hiše je rozeta. Z južnimi deželami kraljestvo povezuje trdokrvnega Renskega Cainina. Stark se je uprl kroni in napovedal ustanovitev neodvisnega kraljestva.

Zahod

Zahodni domovi v "igri prestolov" so najbogatejši. Stara, mogočna Lannisterova hiša nadzoruje celoten zahodni del Vesterose. Gospodarji sedijo v Beaver Creek - dobro utrjenem gradu na skali. Slovanske ogromne zaloge zlata. Generični domači grb -lev Med vojno so se Lennesters imenovali Lions kot Pet kraljev, in Starkes so bili volkovi. Vpliv hiše sega na kraljevsko pristanišče. Po smrti Roberta Barateaona pravzaprav vlada Lannisters.Hiša je ena najmočnejših vojsk Vesterosa. Vendar pa so med kampanjo proti Robu Starku utrpeli več porazov. Na jugozahodu vlada velika Tyrellova hiša. Njihove zemlje so bogate in plodne. Zahvaljujoč podnebju imajo najbogatejši pridelek v Vasterasu. Njihov grb je zlata vrtnica na rumeni podlagi. Če so druge velike hiše v "Game of Thrones" vladale po svoji zemlji od antičnih časov, je Tyrelli relativno nedavno postal gospodar. Med osvajanjem Targariena so izginili starega kralja in začeli vladati v Haigarden.

"Igra prestolov": hiše in grbi majhnega rojstva

Arrenova hiša vlada na vzhodu. Imajo velika zemljišča, a praktično nimajo vpliva na politično življenje Vesterosa. Po odhodu Johna Arrena v vojni proti Crazy Kingu je njegova družina praktično izginila. Generično posestvo se imenuje "Eagle Nest". Visoko je v gorah in je skoraj nepremagljiv. Grb hiše je lebdeči sokol in luna. Voditi stalno vojno z gorskimi plemeni. Še enkrat velik, vendar je izgubil svojo moč v hiši - Grey. Pravijo na oddaljenih železnih otokih.
"Kaj je mrtvo, ne more umreti" - v glagolskih sloganih hiš. "Igra prestolov" se začne za Greyogova iz vstaje Robba Starka. V tem trenutku razglašajo svojo neodvisnost. Hišni grb -zlati kraken

Sorodne publikacije