Brskanje po brskalnikih za Linux

Pomembno je, da ima uporabnik računalnika brskalnik. Za Linux obstaja veliko število pripomočkov, ki omogočajo dostop do interneta. Obstajajo kot običajno "lahki" brskalniki, konzole in več platform. V članku si bomo ogledali najbolj priljubljene in priročne programe. Lahko jih najdete brezplačno na internetu, prenesete in namestite brezplačno.

Firefox

Ta brskalnik je priljubljen po vsem svetu. In zaseda tretje mesto. Ta brskalnik za Linux je zelo razširjen, najpogosteje se uporablja. Povezano z dejstvom, da ga je enostavno konfigurirati, ima veliko zanimivih tem in pripomočkov. Poleg tega brskalnik racionalno uporablja pomnilnik in ima visoko stopnjo učinkovitosti. Vendar se uporabniki pritožujejo, da razvijalci nenehno uvajajo nove funkcije in vmesnike, ki jih ni mogoče opustiti. Zaradi tega obstaja pretok uporabnikov.

Chrome

Zakaj je ta brskalnik bolj naklonjen Linuxu? Ker ima lahek vmesnik in je razvit tudi na hitrem motorju. Prej je ta aplikacija uporabnikom zagotavljala le standardne funkcije, zdaj pa se njihovo število povečuje. Zanj je bilo razvitih veliko zanimivih razširitev.


Za Linux je proizvajalec razvil posebno različico brskalnika: Chromium. Še ena prednost - pripomoček je ustvarjen z odprto kodo, tudi razvijalec ne zbira statističnih podatkov od svojih uporabnikov.

Opera

Ta brskalnik za Linux velja za inovativen. Kljub temu jo še vedno uporablja majhno število uporabnikov. Najnovejše posodobitve aplikacijeje bil premaknjen v Blink motor. Zato je "Opera" zdaj ena od različic "Google Chroma". To je razočaralo mnoge stare uporabnike. Mogoče je bila zato izdana sprememba 12. različice "Opera", ki se imenuje Vivaldi. Podpira celotno staro funkcionalnost.

Konqueror

Ta pripomoček omogoča ogled datotek in spletnih strani. Kot v običajnem brskalniku Linux (Mint ali druga različica operacijskega sistema), vam program omogoča ustvarjanje zavihkov, blokiranje pojavnih oken, filtriranje oglasov, pomikanje zavihkov z miško. Orodje lahko odpre tudi datoteke razširitve ISO. To je odličen brskalnik - upravitelj datotek za Linux.


Web

Ta brskalnik za "Linux" ima preprost vmesnik brez nepotrebnih funkcij. Na žalost so razvijalci prenehali podpirati prilagojene razširitve. Vendar ima brskalnik vse potrebne dodatke. Ti vključujejo filtriranje, gestikulacije miške in druge.

Yandex

Za Linux brskalnik "Yandex" velja za enega najboljših. Deluje hitro, stabilno. Za ta operacijski sistem je bil izdan leta 2014. Na žalost različica za 32-bitne naprave ni bila razvita, zato tega brskalnika ne morejo uporabljati vsi uporabniki.

Povzetek

Linux je zdaj razvil veliko število brskalnikov, ki so prijazni do brskalnikov. Vsak uporabnik mora samostojno izbrati aplikacijo, ki bo ustrezala različici operacijskega sistema. Poleg tega morate biti pozorni na značilnosti računalnika. Te nastavitve vplivajo tudi na zmogljivost in zmogljivost programov.Mnogi uporabniki raje uporabljajo Firefox ali Chrome.

Sorodne publikacije