Urejanje diskov: Indikacije in funkcije

Žalostno stanje ruskih avtocest resno vpliva na proračun vsakega voznika, saj je to glavni vzrok za poškodbe delov avtomobila. Položaj se poslabša z nenatančno vožnjo ali v naglici, ko ni časa za obhod. Zaradi takšne "ekonomičnosti" časa trpi podvozje - deformirano kosilo.

Najboljša rešitev je nakup in namestitev novega pogona, toda finančne zmogljivosti in želja po shranjevanju vam ne omogočajo vedno tega. V takih primerih bo geometrija koles lahko uredila diske. Toda takšna operacija ni rešitev in ni vedno možna.

Indikacije za popravilo

Stopnja deformacije kolutov je odvisna od hitrosti premikanja, smeri udarca, stanja vozišča in narave udarca. Poleg tega na naravo škode pomembno vplivajo:


 • stanje površine diskov, prevalenca deformacij zaradi utrujenosti;
 • oznaka kovine, ki se uporablja za izdelavo platišča;
 • življenjska doba in prejšnje popravilo.
 • Popravila, ki so se izvajala v preteklosti, so pustila neizbrisen pečat. Zaradi tega, v nekaterih primerih, urejanje diskov postane nemogoče - kosilo ne more prenesti obremenitve in počil. Daljša je življenjska doba, bolj utrujene deformacije, ki povzročajo pojav manjših napak.

  Oznaka kovine

  Znak, ki se uporablja za izdelavo kovinskih kovin, označuje njihovo trdoto, plastičnost in krhkost. Kaj?Bolj ko je material plastičen, boljši je predmet kovanja in posledično korekcije. Najvišje plastične lastnosti so narejene iz Italije, Turčije in Kitajske.
  Z veliko trdoto je urejanje diska praktično nemogoče. Zaradi depresivnega učinka se kosilo ne deformira, ne vrne v prejšnje stanje in se pokvari in zlomi. Težko je popraviti izdelke iz Nemčije.

  Popravilna oprema

  Odvisno od vrste diska se za obnovitev geometrije kolesa uporabi eden od dveh strojev. Naprava za popravilo žigosanih izdelkov ima v svoji sestavi vreteno, ki se pritrdi na samo kolo, kot tudi valjarji. Tako ustvarjajo visoko napetost na površini platišča, tako da vzamejo prvotno obliko.
  V bistvu drugačna struktura ima stojalo za urejanje diskov polprevodniškega tipa. Delovni elementi v takšnem stroju so hidravlični cilindri in šobe. Po namestitvi neposredno na deformirano mesto je jeklenka izvlekla material in krmilo spremenila v pristen videz. Zelo pogosto taka oprema vključuje elemente stružnic za obnovitev površin "oblazinjenja".

  Značilnosti valjanih izdelkov

  Liti diski imajo skupaj z vsemi njihovimi pozitivnimi lastnostmi pomemben minus - visoka krhkost. Pod močnim vplivom se izdelki preprosto razpočijo, potem pa jih ni mogoče obnoviti. Zaradi zrnate strukture kovine ima ulivanje litih diskov nekatere značilnosti.
  Prvič, njihov popravekTo traja veliko dlje kot obnavljanje žigosanih izdelkov. To je posledica dejstva, da se med obnovo geometrije obremenitve uporablja postopoma, tako da ne povzroča pojava razpok. Drugič, liti izdelki so predgreti. Lokalno ogrevanje se poveča, da se poveča plastičnost kovine, tako da se ne upira deformacijam. Tretjič, popravilo litih diskov se izvaja samo lokalno. Takoj na napako vplivajo posebne šobe, ki izločajo, pravilno kosilo. In končno, stroški takšnega dogodka lahko resno prizadenejo denarnico. To je posledica velike kompleksnosti procesa.


  Specifičnost valjanja žigosanih plošč

  Prebojne plošče so varjene iz pločevine, ki se razlikujejo po velikih parametrih plastičnosti. Zaradi tega je mogoče odstraniti ne le lokalne napake, temveč tudi velika območja deformacij. Urejanje žigosanih diskov poteka brez predhodnega segrevanja. Sam proces poteka skozi več faz. Najprej je večerja postavljena v stojalo za zanko, fiksna in nato analizirana škoda. Popravek nastane s pomočjo posebnih valjev, ki površino razgrnejo do popolne odprave napak. Izkušnje kažejo, da je urejanje diskov najboljše kakovosti mogoče le v italijanski strojni opremi. Če je mogoče, izberite prodajaln avtomobilov s kabino iz Italije.

  Sorodne publikacije