Kako narediti tovarniško brisanje podatkov - opis in priporočila po korakih

Na žalost so pametni telefoni Android predmet različnih zrušitev sistema in imajo pogosto težave z nadgradnjami. Zato mnogi uporabniki poskušajo rešiti problem sami. Vendar ni vedno dobra ideja in resnično pomaga. Včasih lahko poškoduje napravo ali jo spremeni v "opeko".

Sistemski problemi

Tisti, ki je vsaj enkrat v lasti pametnega telefona, ve, da prej ali slej obstajajo sistemski problemi, ki jih preprosto ni mogoče rešiti z enostavnim ponovnim zagonom naprave.
Včasih so povezani z nepravilno nameščenimi programi. Prav tako lahko pride do okvarjenih nepopolnih sistemskih lupin. In verjetno je napaka uporabnika zadela škodljivo programsko opremo. Vse to, tako ali drugače, vodi do tega, da telefon začne nepravilno delovati. Seveda obstaja nekaj načinov, ki pomagajo pri obnovitvi sistema. Najpogosteje pa mora uporabnik uporabiti Factory Reset.

Kaj je to?

Na kratko se imenuje funkcija, ki pomaga ponastaviti sistem na njegove tovarniške nastavitve. Proces izbriše vse datoteke in nastavitve, ki jih je predhodno namestil uporabnik. Pametni telefon z vidika sistema postane popolnoma nov.


Funkcija uniči podatke iz notranjega pomnilnika in microSD. Telefon bo imel samo mapo s sistemskimi datotekami, ki podpirajo napravo. Ker pa je to kratko ime funkcije, obstaja popolno, tako rekoč, uradno ime - Factory Data Reset. V prevedeni besedi pomeni »ponastavitev podatkov«. TaFunkcija omogoča hitro brisanje vseh datotek iz telefona. Ampak to ne naredi popolnega okrevanja sistema.
Če želite to narediti, uporabite funkcijo brisanja tovarniških nastavitev. V prevedeni izraz pomeni "ponastavitev na tovarniške nastavitve". To je ta možnost, ki pomaga popolnoma očistiti sistem, tako da ima samo eno mapo z uradnimi datotekami.

Zakaj uporabljati funkcijo?

Ena od najpogostejših težav, s katerimi se lahko srečajo uporabniki, je omejitev pomnilnika. Včasih Android začenja "skriti" pomnilnik telefona, zaradi česar obstajajo omejitve pri nameščanju in prenosu aplikacij. V arhivu so ti sivi sektorji.

Takšen pojav na začetku je mogoče prezreti, če se je to zgodilo z notranjim pomnilnikom. Še huje, če se je pojavil sivi sektor v RAM-u. V tem primeru bo telefon trajno zaprl aplikacijo, jo odstranil iz ozadja, kar bo povzročilo prenehanje nekaterih sporočil. Na žalost v tem primeru ni možnosti, zato morate uporabiti Factory Reset. To je potrebno, ker bo pomanjkanje spomina vplivalo na prenos pametnega telefona, njegovo delovanje in pravilnost aplikacije. In tudi če prvič vse to ne bo tako opazno, bo naprava kasneje postala nemogoča za uporabo.

Še en razlog

Funkcija je morda potrebna, če je telefon ušel virusu. To je ponavadi posledica namestitve aplikacij iz nepreverjenih virov, pa tudi nevarnega deskanja po internetu. Tudi če ste od nekjeRazlogi za nenehno uporabo interneta je, da dobite protivirusni program. Morda ne bo mogel filtrirati, vendar bo zagotovo ustavil najbolj nevarne viruse.
Če sistem že ima zlonamerne programe, se protivirusni program ne more soočiti z njihovo odstranitvijo. Lahko tudi poškodujejo veliko sistemskih datotek, kar lahko povzroči, da pametni telefon preneha delovati pravilno. Prišlo bo do napak in napak vseh vrst.
V tem primeru boste morali ponovno uporabiti Factory Reset.

Drugi razlogi

Ponastavitev tovarniških nastavitev se lahko zahteva v primeru:
 • Rednega zrušitve telefonskega sistema, katerega razlogov ni mogoče najti.
 • Prodaja pametnega telefona drugi osebi. Na ta način bo veliko lažje izbrisati vse osebne podatke v eni potezi.
 • Ni bilo mogoče prepisati ali namestiti ukazne lupine.
 • Funkcionalne možnosti

  Kot je bilo že omenjeno, obstaja več vrst ponastavitev. Delna ponastavitev odstrani ločene particije in mape, očisti sistem in odpravi datoteke, ki lahko povzročijo napake in zruši. V tem primeru ostanejo fotografije in dokumenti nedotaknjeni. Obrišite tovarniške nastavitve je popolna ponastavitev, ki vam pomaga odstraniti vse datoteke v telefonu. Sistem popolnoma očisti od konfiguracije in konfiguracije, odstrani račune in vse osebne podatke uporabnika. V tem primeru skoraj ni možnosti, da bodo virusi ali zlonamerna programska oprema ostali v sistemu.

  Možnosti za ponastavitev Androida

  Android vam omogoča, da ponastavite tovarno brisanja podatkov na tri načine:
 • nastavitev telefona;
 • v meniju Izterjava;
 • s posebnim gumbom na pametnem telefonu.
 • Najenostavnejši je prek nastavitev telefona. Včasih pa sistemska nesreča ne omogoča, da se pametni telefon vklopi, zato morate uporabiti druge možnosti. Prav tako je preprosto ponastaviti poseben gumb, vendar na sodobnih modelih ni tako pogost.

  Zaradi nastavitev telefona

  Torej morate za ponastavitev tovarniških podatkov obrisati nastavitve za pametni telefon. Odvisno od različice lupine boste morali poiskati poseben meni. Ponavadi se imenuje "obnovitev", "pomnilnik in varnostno kopiranje". Nato poiščite vrstico "Reset Factory Reset".

  Običajno sistem priporoča, da se varnostna kopija shrani v oblak ali v pošto. Ta možnost je uporabna za tiste, ki želijo shraniti konfiguracijo in konfiguracijo.

  V posebnem meniju

  za tovarniške nastavitve morate v tem primeru zagnati obnovitev. Skoraj vsi pametni telefoni so "zaviti" v meniju. Če želite to narediti, izklopite pametni telefon in nato uporabite kombinacijo gumbov: gumbe za vklop in povečanje glasnosti. Treba jih je pritisniti in držati, dokler ne začutite vibracije. Videli boste meni, iz katerega se želite premakniti s "rocker" glasnostjo in možnostjo, da naredite tipko za vklop. V novem meniju je enostavno poiskati želeno linijo s ponastavitvijo sistema na tovarniške nastavitve. Sistem bo samodejno zagnal tovarniško ponastavitev in bo po zaključku poročal o poteku postopka.

  Prek osebnih računalnikov

  Malo vedel je tovarnaPonastavitev lahko izvedete prek računalnika. To storite tako, da pridobite pripomoček FastBoot in natančno preberete navodila. Tukaj boste morali najti različico posebej za vaš model pametnega telefona, saj različni proizvajalci delajo s tem menijem na različne načine. Najpogosteje morate omogočiti razhroščevanje USB, nato pa z uporabo ADB in ukazov konfigurirati ponastavitev na tovarniške nastavitve.

  Sorodne publikacije