Dva načina za ponovno uporabo kartuš Xerox Phaser 3100 MFP

Večfunkcijska začetna naprava s sprejemljivimi specifikacijami in zelo ugodno ceno je MFP 3100. \ t Glavni problem, s katerim se sooča lastnik te periferne rešitve, je ponovna uporaba tiskalnih kartuš, potem ko se odzove tiskalni števec. To je njena odločitev in bo posvečena temu materialu.

Kartuše. Njihovi modeli in specifikacije

Tiskalnik Xerox Phaser 3100 MFP lahko upravlja enega od dveh modelov kartuš: 106R01378 in 106R01379. V prvem primeru je omejitev 2.200 listov, v drugem pa 4000 in to je izboljšana kartuša za to napravo. V prvotni konfiguraciji MFU je prva modifikacija kartuše, vendar je v praksi bolje uporabiti izboljšano modifikacijo. Ko je števec strani štel 2200 strani za 106R01378 in 4000 listov za 106R01379, je kartuša blokirana. Za kopiranje ali tiskanje je že nemogoče. Vendar lahko ta mehanizem še vedno uporabljate na dva načina.


Prva metoda: firmware

Prvi način za ponovno uporabo kartuše Phaser 3100 MFP je, da jo zamenjate z notranjo programsko opremo ali, kot se včasih imenuje firmware. Bistvo te operacije je, da se zamenja notranja programska koda tiskalniške rešitve. Če stari pokrov ne dovoljuje ponovne uporabe kartuš, je v tem primeru ta pregled blokiran. Ta operacijase izvede enkrat, nato pa ni nobene težave pri ponovni uporabi kartuš. Edini minus je, da programska oprema v tem primeru ni licencirana in da so kršeni pogoji garancije.


Druga možnost: čip

Za ponovno uporabo tiskalne kartuše ni potrebno ponovno uporabiti MFP 3100 MFP. Druga možnost je mikročip, ki se lahko namesti na kartušo. S takšnim polprevodniškim elementom se števci ponastavijo in tiskalna naprava nato določi kartušo kot novo. Po razvoju tiskalnega vira pa bo moral mikročip ponovno kupiti in spremeniti. Med prednostmi je tudi dejstvo, da pogoji garancije niso kršeni. Toda minus je potreba po nenehnem nakupu takih čipov.

Kaj je bolje izbrati?

V vsakem primeru je tehnično in ekonomsko stališče uporaba Phaser 3100 MFP za podaljšanje življenjske dobe prvega načina, ki je posodobitev programske opreme in namestitev programske opreme drugih izdelovalcev.

Sorodne publikacije