Kako deluje QR koda: program, cilj, načelo dela in uporaba

Veliko uporabnikov, ki imajo videz napisa, ki zahteva skeniranje QR-kode po telefonu, se začnejo divje poskušati najti, ne da bi vedel, kaj je. Ta članek vam bo povedal, kaj, kaj je potrebno in kako deluje QR-koda, kje se uporablja in ali ga lahko ustvarite sami.

Kaj je QR koda: Opis, namen

QR pomeni Hitri odziv. To je slika, ki vsebuje nekaj informacij, pogosto nevsiljivo oglaševanje. Načelo QR kode je zelo preprosto. Ko ga uporabnik optično prebere, bo samodejno preklopil na povezavo v njej. Poleg povezav lahko koda vsebuje tudi telefonsko številko, e-poštni naslov, koordinate ali imena podjetij. QR koda morda ni vedno vidna, vendar jo lahko najdete skoraj povsod: na pakete hrane, vizitke, spletne strani ali oglase.


Da bi razumeli, kako deluje QR koda, morate razumeti načelo njegovega razvoja. To je podobno običajni bar-kodi, ki jo uporabljajo svetovni velikani industrije. Na Japonskem se s takim vzorcem proizvede več kot 95% blaga. Ne sme biti v običajni kvadratni obliki. Variacije višje ravni imajo bizarne oblike. Danes obstaja več kot 40 različic izdelkov. Med uporabniki mobilnih sistemov je kodeks našel splošno priznanje. Če ima pripomoček prepoznavni program, naročnik preprosto vstavi besedilne informacije, povezave,pošlje sporočilo. Morate vedeti, kako QR koda deluje za tiste, ki sodelujejo v trgovini. Vsebuje informacije o izdelkih, promocijah, popustih. Na embalaži vsebuje informacije o sestavi proizvoda in njegovem proizvajalcu.


Kako brati QR kodo: algoritem

Značilnost te kode je, da jo lahko preberejo le mobilne naprave z vgrajenim pripomočkom za kamero. Če v napravi ni na voljo, je na voljo z mobilno aplikacijo, ki jo lahko prenesete iz trgovine Play ali AppStore. V primeru lahko najdete dva najbolj preprosta za uporabo QR Droid Code Scanner za Android ali iMatrix za iPhone. Posebni program se prenese in namesti na telefon. Obstajajo različne možnosti za prosto programje. Izberite aplikacijo, ki je primerna za določeno različico naprave. Po zagonu programa se kamera pomakne na kodo. Prikaže se povezava, v kateri je slika šifrirana. Če je v napravi že nameščen program, bo samodejno skeniranje kode delovalo.

Kako deluje QR-skener: pravilna uporaba šifre

Da bi lahko prebrali QR-kodo, morate sprožiti kamero ali prenesti zgodnji skener QR-kode v telefon. Nato morate kamero pripeljati do kode, tako da se prikaže na območju, označenem na zaslonu. Po tem počakajte nekaj sekund, da pripomoček prešteje kodo in prikaže skrite informacije na zaslonu telefona. Poleg tega lahko mobilne aplikacije že berejo predfotografirane kode. Glavna stvar je, da so jasno vidni. Ne glede na izbironačelo dela ni drugačno. To ni odvisno od tega trenutka in od pripomočka, s katerim se bere.

Kako ustvariti lastno kodo QR

Če želi uporabnik ustvariti lastno kodo QR, lahko uporabi eno od spletnih orodij za šifriranje, ki bodo povezavo ali katerokoli drugo besedilo v nekaj sekundah spremenili v slike. Običajno na teh mestih obstajajo posebna okna, ki od uporabnika zahtevajo, da vnese podatke o kodi, na primer o njeni velikosti in vrsti informacij, ki jih vsebuje. Najmanjša slika ima velikost 21 x 21, večja pa 370 x 370. Ustrezna programska oprema je na voljo na internetu. Kodo lahko ustvarite tako, da navedete povezavo do vira informacij. Program bo samodejno ustvaril sliko, ki jo želite shraniti za prihodnjo uporabo. Kodirano je besedilo, povezave do strani vizitke, SMS-sporočil. Za besedilo je omejitev 2953 bajtov ali črke, če je kodiranje v operacijskem sistemu Windows - do 1251 črk, v UTF-8 do 1450 črk.

Kje uporabljati QR-kodo

QR kodo najlažje uporabite tako, da jo natisnete na list A4. Če imate spletno mesto, ki ga želi oglaševati, potem morate v urejevalniku fotografij vnesti kodo, nato jo natisniti in obesiti na ulici. Koda se lahko obdeluje, tako da ni le na listu, ampak se harmonično prilega okolju. Za oglaševanje kavarne, na primer, lahko postavite kodo na skodelico kave in dodajte lep napis. To povečuje verjetnost, da bo slika pritegnila pozornost. V sodobnem svetu je QR kodapogosto uporabljajo. Obstaja celo podjetje, ki se ukvarja z ustvarjanjem odtisov s kodami za oblačila.
Če veste, kako deluje koda QR, jo lahko uporabljate na družabnih omrežjih, blogih in avatarjih. Koda ščiti pred neželenimi pošto. Za oglaševanje v podjetju objavljajo povezave do svojih strani s koordinatami. Novo leto pošljite pozdrave prijateljem v obliki gotovih razglednic z uporabo MMS, e-pošte.

Aplikacija Android: Kako deluje

Pomembno je vedeti, kako QR koda deluje za pravilno uporabo na različnih napravah. Za mnoge uporabnike je prednost uporaba šifre na pametnem telefonu. Pred namestitvijo programa je priporočljivo, da preberete pravila za razumevanje dela z QR-kodo v Androidu. Programska oprema je razvila veliko število aplikacij. Hitro oznako odlikuje zmožnost prepoznavanja in ločevanja črtnih kod različnih formatov. Za popolno delo morate kupiti program. S skenerjem črtne kode lahko skenirate izdelke in njihove cene. Načelo je enako: postavite sliko v ospredje in dobite informacije na zaslonu. Programska oprema je brezplačna, nima oglasov, zaradi katerih je priljubljena. Kako uporabljati aplikacijo za skeniranje QR kod na Androidu:
  • Odprite Play Market.
  • Poiščite kodo QR.
  • Izberite bralnik kode QR.
  • Namestitev.
  • Odprite program.
  • Pošljite kamero.
  • Potrdite.
  • V nekaterih pametnih telefonih je funkcija že vgrajena. Pri uporabi se na zaslonu pojavi ikona, vklopljenaki jo morate enkrat pritisniti in dobiti šifrirane podatke. Uporabnik jo lahko uporablja vsak uporabnik s kamero na pametnem telefonu. Z njegovo pomočjo gredo povezave, preberite o izdelku, njegovi vrednosti in značilnostih.

    Sorodne publikacije