Kaj je Smart TV na televizorjih? Kako ga uporabljati in kako jo prilagoditi?

Prvi korak je odgovor na vprašanje "Kaj je Smart TV na televizorjih?". Ne glede na to, kako različne vrste "pametnih" od drugih, v bistvu, opravljajo enake vloge - dajejo uporabniku dostop do interneta, s čimer se širijo možnosti naprave, ki jo poznamo v nočni omarici.

Blagovne znamke, ki so vključene v izdajo te vrste opreme, niso toliko, njihova imena pa so verjetno vsi prisotni: LG, Samsung, Sony in podobno. Razlikujejo se med seboj, vendar so načela in metode predstavljanja informacij uporabniku zelo podobni. Torej, poglejmo, kaj je Smart TV na televizorjih in kakšne nove funkcije ponuja ta funkcija. Poglejmo glavne prednosti in slabosti gospodinjskih aparatov s tem nizom aplikacij, kot tudi začetno nastavitev opreme.

Kaj je to?

Kaj je Smart TV na televizorjih? Enako kot v telefonih. Načelo je eno in isto, saj je predpona "pametna". Pametni telefoni, poleg funkcij vrste klica in pošiljanja SMS, imajo še veliko drugih, bolj privlačnih in zanimivih funkcij kot običajni telefon: delo z različnimi aplikacijami, vključno z igro, dostopom do svetovnega spleta, videom itd. itd. Približno enako lahko rečemo o televizorjih s funkcionalnim "pametnim". Svojim uporabnikom zagotavljajo ne samo televizijske oddaje in filme, temveč tudi dostop do interneta, možnost uporabe multimedijskih spletnih vsebin: novice, vreme, iskanje in drugo. To je tistoje to pametna TV na televizorjih? To je Yutub, Google z Yandex, Skype komunikacijo in drugimi čari svetovnega spleta. Z drugimi besedami, tovrstna tehnika igra vlogo televizije in računalnika. Poglejmo si glavne priložnosti, ki jih ima standardna TV s pametno televizijo.

Povezovanje z internetom

Prva in najpomembnejša prednost te vrste tehnologije je možnost dostopa do svetovnega spleta. Do omrežja lahko dostopate na dva načina: s kablom (LAN vrata) ali brezžično datoteko wif.

Nekateri modeli preteklih generacij so povezani z internetom s posebno predpono. Novi pripomočki že imajo v sebi vse potrebne funkcionalnosti, to je v vgrajenem modulu, ki zagotavlja komunikacijo prek brezžičnih protokolov. Uporabnik mora poskrbeti le za razumljiv vafeljski usmerjevalnik. Glede na vrsto televizorja, ki ga imate na pametnem televizorju, se osnovna funkcija razlikuje. Toda skoraj vsi moderni modeli imajo svoj (praviloma izposojen računalniški analogni) brskalnik, ki je vključen z ločenim gumbom na daljinskem upravljalniku. Včasih platforma prihaja z dodatnimi pripomočki, kot so Facebook, Twitter, Utuba, Vkontakte itd. (To še posebej velja za televizorje Samsung). Povratne informacije uporabnikov o tem vprašanju so dvoumne: nekdo ima rad celoten niz "uporabnosti", nekdo pa razmišlja o dodatnih pripomočkih in "žetonih", ki dajejo lastno obliko namizja.

Sporočilo

Nekajnaprave imajo vgrajeno sprednjo kamero, ki omogoča polno uporabo posebne programske opreme za komunikacijo, kot je ista "Skype". Če imate 32-palčni televizor (Smart TV) ali manjšo diagonalo, potem to verjetno ni tako. Vendar pa v večini primerov obstoječa platforma omogoča namestitev aplikacije tretje osebe, kot je ista "Skype", in spletno kamero je mogoče kupiti in povezati ločeno.
Nekatere blagovne znamke ponujajo lastne izdelke z lastnimi komunikacijskimi orodji, včasih pa se lahko izkaže, da je to dvojna palica. To je po eni strani, kot da obstaja kamera, in program za komunikacijo, po drugi strani pa bo v nasprotju s konkurenčno platformo na drugem koncu. Zato je večina proizvajalcev omogočila nameščanje aplikacij tretjih oseb na televizijo - pametni televizor. Povratne informacije uporabnikov v zvezi s tem v celoti podpira takšno pobudo, saj so nekateri navajeni na "Skype", nekdo ima rad Fetiš, in nekdo ne more živeti brez "Vybera".

Delo z zunanjim pomnilnikom

Skoraj vsaka naprava z "pametno" funkcijo lahko varno dela s pripomočki tretjih oseb, kot so tablični računalnik, telefon ali računalnik. Toda poleg tega lahko takšni televizorji berejo zunanje naprave za shranjevanje, to so flash diski, kartice SD in trdi diski.


Na primer, popolnoma nov televizor LG (Smart TV) je lahko sinhroniziran z vsemi zunanjimi mediji, kot sta Plug and Play (vklop in delovanje). Edina odtenka, na katero moramo biti pozorni, so zaznane oblike. Nekateri so še posebej zahtevniPametni modeli ne morejo igrati, recimo, mp4-formate ali flak-videe. Imejte to v mislih, preden nastavite Smart TV na televizorju. Prav tako ni odveč obrniti se na ta odtenek pred nakupom naprave. Takšna tehnika ni poceni, zato moramo vse tehtati.

Krmiljenje brez daljinskega upravljalnika

Če brezžično povežete prek Wi-Fi, na primer TV 40 "(pametni televizor) in tablični računalnik, ga lahko preprosto uporabite kot daljinski upravljalnik. natisnite sliko iz katerega koli mobilnega pripomočka (podpira WiFi) neposredno na velik zaslon.
Za sinhronizacijo obeh naprav morate namestiti posebno programsko opremo za platformo (Android ali iOS). Nekateri modeli, na primer LG TV (pametni televizor) že imajo takšen niz pripomočkov v osnovni programski opremi, zato boste morali namestiti program samo na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu (iz iste Google Play ali Apple Store).
Poleg tega nekatere naprave podpirajo zmožnost glasovnega nadzora glavne funkcije. Isti "Samsung" deluje odlično z "naslednjim kanalom", "dlje", "drugim kanalom", itd. Nekateri modeli, zlasti za majhne diagonale (TV 32 "(pametni TV) in manjši) niso vedno Pravilno odzivanje na glasovne ukaze, tako da alternativne metode upravljanja niso tako dobre za njih, v nasprotju z dražjimi napravami z velikimi velikostmi zaslona, ​​slednje imajo sisteme za prepoznavanje kretenj in pripomočke z žiroskopom indruge zanimive "žetone".

Snemanje oddaj

Funkcija katerega koli "pametnega" omogoča snemanje televizijskih oddaj na zunanjem pogonu, ne glede na to, ali gre za bliskovni pogon ali trdi disk. To je priročno, če ste v času oddajanja na delu ali kaj zasedenega. Če kanal nima zaščite pred pregledovanjem takšnega načrta, lahko ob pravem času postavite časovnik za pisanje in shranjevanje vseh podatkov za nadaljnje pregledovanje. Tako si lahko kadar koli ogledate zanimiv film ali želeno TV-oddajo. Takšna funkcionalnost je intuitivno preprosta, razumljiva in nekaj ponastavi uporabnost preproste budilke.

Igre

Skoraj vsi modeli, predstavljeni na domačem trgu, imajo osnovno vrsto igralnih aplikacij. In nekatere, še posebej zmogljive naprave, ki delujejo pod platformo Android, vam omogočajo, da namestite zelo "težke" igrače, nikakor ne slabše od kakovosti vizualizacije modernih konzol in celo računalnika.
Lastniki so to posebej zaznali to funkcijo pametnih naprav. Če imate v svoji družini majhnega ali "velikega" otroka, vam je na voljo veliko časa za počitek ali zabavo. Uporaba te funkcije je zelo preprosta - vključena, izbrana in predvajana, tako da nastavitve ali prilagoditve ne smejo povzročati težav.

Slabosti pametnih televizorjev

Kljub impresivnemu seznamu prednosti ima ta tehnologija tudi svoje pomanjkljivosti. To vključuje skrb za video formate. Na primer, če imate datoteko mkv, nekatere naprave ne bodo mogle pravilno oddaja zvoka. Vsev kodekih. In če lahko isti pametni telefoni ali tablični računalniki namestijo potreben dekoder programske opreme, potem vsi pametni televizorji nimajo takšne priložnosti. Poleg tega je kljub precej širokemu razponu okolij iger na srečo večina od njih primitivna in je na ravni petih ali celo desetih let (ni pomembno za modele segmentov premium in platforme Android). In daljinski upravljalnik - ni najbolj optimalna možnost v vlogi igralne palice.
Uporaba brskalnika in brskanja po internetu na splošno je lahko omejena s samimi pripomočki in zmožnostmi televizorja. Poleg tega so današnje cenovne oznake na pametni napravi precej "grizle", tako da večina potrošnikov (povprečni potrošnik gospodinjskih aparatov) raje prevzame interpretativno televizijo z velikim zaslonom in vse vrste pametnih "losjonov" za računalnik v drugi sobi.

Pametne storitve

Skoraj vse znane blagovne znamke, ki se ukvarjajo predvsem s proizvodnjo gospodinjskih aparatov in televizorjev, so tesno vključene v pametno smer. Tu ne govorimo le o nekaterih vgrajenih funkcionalnostih vdelane programske opreme nekaterih modelov, temveč tudi o posebnih internetnih storitvah za enega samega proizvajalca. Konfiguriranje storitev, tako načrt kot tudi povezava, je intuitivno in ne bi smelo povzročati resnih težav. V vsakem primeru je vsaka samoumevna blagovna znamka zagotovila svojo platformo s posebnim čarovnikom za pomočnike, ki vam bo pomagal vzpostaviti ne le korak za korakom.Smart TV, pa tudi dostop do storitev, vendar hkrati, bo povedal o zapletenosti uporabe v izobraževalni obliki.

Samsung

Korejsko podjetje se lahko imenuje vodilno podjetje na tem področju. Glavna zasluga blagovne znamke je elegantna cenovna paleta modelov in kakovosti izdelkov. Na policah Sosungovsky lahko vedno najdete točno tisto, ki vam bo ustrezala.
Pametna funkcionalnost je razumljiva in enostavna. Lahko uporabite pomočnika, da ga uredite ali poskrbite zase. V firmware je storitev "Yutub", "Skype" in socialna omrežja. Lahko delate na korporativnem spletnem brskalniku (tudi preprosto in enostavno) in si ogledate vse informacije, ki so vam zanimive. Prav tako je treba opozoriti, da večina modelov z blagovno znamko nima vgrajene kamere (tudi dragih pripomočkov) za video komunikacijo, zato jih je treba kupiti posebej.

LG

LG Smart TV deluje na lastni platformi NetCast. Funkcionalnost bo tudi preprosta in razumljiva vsakemu uporabniku. Platforma vključuje spletno oddajanje, široko paleto socialnih omrežij in redno brskanje po internetu. Poleg tega se omrežje imenuje na obeh straneh. To pomeni, da lahko ne samo berete dohodna sporočila, temveč jih tudi pošiljate. Poleg tega je podjetje skrbelo za kakovostne storitve, ki bodo bistveno razširile osnovne zmogljivosti vaše naprave. Tu se lahko spomnite 3D sveta, ki je sposoben, čeprav majhen, vendar še vedno izravnan s pomanjkanjem 3D televizije pri domačih ponudnikih. Poleg tega imajo uporabniki pametne televizije LG Smart TV dostop do trgovine z aplikacijami (prav tako so tudibrezplačno), kjer lahko izberete pravo programsko opremo iz več kot 200 izobraževalnih, zabavnih in igralnih aplikacij. Druge blagovne znamke, kot so Sony, Phillips ali Toshiba, imajo podobno funkcijo in se med seboj razlikujejo, razen vizualno, osnovno polnjenje (zmogljivosti) pa ostaja skoraj nespremenjeno.

Sorodne publikacije