"Nomi" (telefoni): pregledi in specifikacije

Trg pametnih telefonov ima veliko število modelov. Med njimi so prave vodilne, proračunske naprave in samo uspešni projekti. Vsak od njih se nanaša na znano ali ne zelo blagovno znamko. Obstajajo kitajski pametni telefoni, ki so postali zelo priljubljeni v zadnjih nekaj letih. Obstajajo modeli že znanih podjetij, kot sta Apple in Samsung. Toda o Nomi ne ve veliko. Nekdo napačno imenuje kitajsko podjetje. Ampak to ni tako. Od leta 2013 proizvaja telefone Nomi. Mnenja o različnih modelih so različna. Vendar so številne naprave postale boljše v svojem cenovnem segmentu.

O podjetju

Ime podjetja Nomi je kratica. Nova odlična mobilna ideja je moto proizvajalca. Te besede opisujejo tudi glavno idejo in filozofijo podjetja. Kljub dejstvu, da ima sedež Nomi sedež v Hong Kongu, je to mednarodno podjetje, ki je zbralo inženirje in oblikovalce iz vsega sveta. In vse to, da bi dopolnili že bogat trg pametnih telefonov z zanesljivimi, sodobnimi in cenovno ugodnimi pripomočki.


Ustvarili so podjetja, ki niso seznanjeni s temi napravami. Veliko jih je prej delalo v vodilnih IT podjetjih. Zdaj so se združili, da si izmenjujejo izkušnje in ustvarjajo mobilne naprave za svet.

Distribucija

Nomi pregleduje svoje pripomočke po vsem svetu. Vendar pa so v podjetju prednostne regije, kjer promovirajo svoje blago. Torej, ne prvo leto o "Nomi" poznajo v državah jugovzhodne Azije, Latinske Amerike in,seveda v CIS.
Podjetje si prizadeva zagotoviti, da se v vsaki državi vzpostavi partnerstvo z vodilnim na trgu. Na primer, v Ukrajini, kot partner je bil "Allo" - skupina podjetij, ki spodbujajo naprave v tem stanju. Prav tako je treba omeniti, da so "Nomi" namenjeni prodaji ne samo telefonov, ampak tudi dodatki, vključno z odličnimi polnilniki, slušalkami, kovčki, tipkovnicami, zvočniki in še več.


Raznolikost

Toda nazaj na pametne telefone. Med najbolj priljubljenimi telefoni je Nomi i504 prejel odlične ocene. Ta model se je okusil ne samo zaradi dostopnosti, ampak tudi zaradi odličnih lastnosti. Tudi mnogi so ljubili gumbe "Nomi". Mnenja o njih so dobri, saj so ti modeli popolnoma primerni za prave konservativce, tiste, ki se ne želijo navaditi na zaslone na dotik in na nove modele "čipov".

Enostavno in zanesljivo

Preučili bomo več modelov, ki so postali vrhunska prodaja. Med njimi so zelo poceni enostavni telefoni, obstajajo pa tudi zahtevnejše naprave. Prvi testni telefon "Nomi" je dobil dobre ocene. Nomi i240 Black je gumbni monoblok. Navzven ni viden.
Izdelana iz visoko kakovostne plastike. Na zadnji strani je kamera premaknjena v levo, poleg zunanjega zvočnika. Sprednja plošča je videti kot klasični telefon s tipkami. Pod zaslonom je glavni kontrolni gumb, kot tudi tipke za nadzor klicev.
Značilnosti Nomi i240 niso opazne, saj to ni pametni telefon, ni operacijskega sistema. Vendar pa obstaja podpora za dve sim kartici, daje zdaj prednostna naloga za kupce. Diagonala zaslona je majhna - 24 palcev. Pogosto je tudi dovoljenje - 240x320. Glavna kamera je dobila 03 MP, kar je standardno za podobne modele. 64 MB notranjega pomnilnika, RAM ima enak pomen. Pomnilniško kartico lahko priključite. Telefon nima podpore za GPS in Wi-Fi, vendar je možno prenašati datoteke prek povezave Bluetooth.


Baterija ima samo 800 mAh. Toda za navadnega uporabnika bo dovolj. Poleg tega so v notranjosti standardne funkcije, kot so organizator, podpora sms in mms. Ta model je primeren za tiste, ki potrebujejo redno "klicatelja".

"Scroll"

V "Nomi" telefoni prejmejo različne odgovore. Kot pri proračunskih modelih so uporabniki zadovoljni z zanesljivostjo stroja, njegovim tehničnim delom in videzom. Tudi ključna vloga je pogosto strošek. Ti modeli vključujejo Nomi i503 Jump. Pametni telefon ni dobil bogatega nabora dodatkov, v škatli pa je nameščen polnilec in kabel USB. Prav tako lahko v trgovini pogosto kupite slušalke z blagovno znamko.

Videz

Preden pogledamo specifikacije, si poglejmo načrt, ki ga imajo številni Nomi telefoni. I 503 išče pogled. Združuje tako stil kot resnost. Mimogrede, to ne spominja le veliko "bratskih" modelov, temveč tudi nekatere Sonyjeve naprave. Vendar pa ima bolj ostre vogale kot kolegi v trgovini, kvadratne oblike, ravne črte in kromirane obloge. Teža je precejšnja - 156 gramov. Kompaktne dimenzije. Dolžina ima nekaj več kot 14 centimetrov, širina telesa je 75 mm,in debeline 85 mm Dimenzije so precej udobne, saj je zaslon 5 palcev.
Nad zaslonom je zvočnik in sprednja kamera. Tipke na dotik pod blagovno znamko. Na levi strani telefona se sproščajo gumbi, na desni pa je vklop /izklop tipke in tudi glasnost. Priključki za slušalke in priključki za polnilnik se nahajata na vrhu. Zadnja plošča je zasedena s fotoaparatom, bliskavico in zunanjim zvočnikom. Logotip podjetja je komaj viden na naslovnici.

Tehnična komponenta

Kot smo že omenili, so povratne informacije iz telefonov Nomi dobre. Vse je odvisno od tega, katere cilje je uporabnik usmerjen pri nakupu. Vredno je reči, da je Nomi i503 Jump povprečen model po ugodni ceni. Pametni telefon ne bo potegnil super-iger, saj deluje na 1 GB RAM-a, kar je zelo malo v našem času za večopravilnost. Tu je procesor SpreadTrum SC7731, ki ga mnogi ne poznajo, deluje na 4 jedrih pri 12 GHz. Kljub temu je v napravi AnTuTu naprava dosegla več kot 17 tisoč točk in ta indikator za povprečni pametni telefon je zelo dober. Stalni pomnilnik je 8 GB, vendar obstaja podpora za pomnilniško kartico. Glavna kamera je 5 Mp, spredaj le 3 Mp. Vendar pa obstaja dobra bliskavica in celo samodejno ostrenje. Kljub uspešnosti slike iz glavne leče niso slabe. To je Android 442. Ker je bil telefon izdan že zdavnaj, ta različica OS ni nova, saj imajo "sveži" modeli šesto posodobitev. Kljub temu pozdravlja "čistočo" operacijskega sistema: ni zamašen z neuporabno programsko opremo, je vse potrebno, ampak za tiste, ki želijo dodatneprogram, ki ga je Google namestil pri Googlu.

"Mri"

Naslednji model, ki je izšel takoj po Nomi i503 Jump, - Nomi i504 Dream. Na splošno je ideja, da se ključni besedi doda modelu, odlična tržna poteza. Takoj se vsaka naprava zruši v spomin kupca in pusti določeno povezavo. Verjetno ni presenetljivo, da so bili pregledi telefona odobreni glede na imena v Nomi.
Nomi i504 Dream je nekoliko lepši od prejšnjega pametnega telefona, tako zunaj kot glede zmogljivosti. Kljub temu je zasnova izšla zelo skromna, jedrnata, hkrati pa je elegantna in moderna. Zadnja plošča je narejena iz plastike, vendar je dotik podoben koži. Oblika telesa je zaobljena, kar bistveno ločuje ta model od prejšnjega. Mimogrede, na pokrovu je logotip podjetja zdaj dodeljen veliko svetlejši.

Značilnosti

Ta model je prejel tudi 5-palčni zaslon, vendar se je ločljivost bistveno izboljšala - 1280x720 slikovnih pik. Zdaj slika izgleda veliko bolj podrobno in visoko kakovostno. Na splošno se je izkazalo, da je zaslon odličen, svetel je, saj ima dobre kote gledanja, zmerno nasičenost. Za delo pametnega telefona je procesor MediaTek MT6580, ki deluje na 4 jedrih. Razpored Mali-400 tukaj ustreza. RAM je malo več RAM - samo 1 GB. Sistem je kljub temu stabilen, na podlagi Androida 5.1. Ta različica OS v tem državnem proračunu je velik plus. Kot rezultat, je sistem v AnTuTu prejel skoraj 20 tisoč točk. Kamera v tem modelu se je izboljšala tudi v primerjavi s preteklostjo. Glavni ima 8 Mp, sprednji pa 2 Mp. Na voljo so tudi samodejno ostrenje in LED bliskavica.Seveda, iz tega pametnega telefona ne smete pričakovati neverjetnih posnetkov, vendar bodo hitri popravki posebnih trenutkov uspeli.

Napredno

Nomi i506 Shine velja za najdražji model podjetja. Postal je pravi vodilni v svojem cenovnem segmentu. Stane približno 6-7 tisoč rubljev. Navzven je zelo podoben novim modelom pametnih telefonov vodilnih proizvajalcev. Material - plastika, vendar je kakovostna, in na prvi pogled se zdi, da v primeru stekla. Laconic Design. Objektiv in bliskavica se nahajata na zadnji strani pokrova v zgornjem levem kotu, logotip podjetja pa je spet pod njim. Na desni strani je gumb za vklop in pladenj za dve "semikl". Na levi strani - "rocker". Spodaj je glavni zvočnik, mikrofon, vtičnica za slušalke in polnilnik. Zaslon ima 5 palcev in ločljivost 1280x720 slikovnih pik. Procesor je uporabil MediaTek MT6580 na 4 jedrih. RAM je bil 2 GB, notranji - 16 GB, obstaja podpora za pomnilniško kartico, vendar spet samo do 32 GB. Glavna kamera je 13 Mp, spredaj - 8 MP. Takšni kazalniki so seveda prijetni glede na ceno telefona. Pametni telefon podpira vse sodobne funkcije in od kupcev je prejel odlične ocene.

Sklepne ugotovitve

Kljub dejstvu, da je podjetje na trgu nepopolno staro 4 leta, je že postala znana po proizvodnji odlične opreme in telefonov. NOMI pogosto dobijo dobre ocene od kupcev. Seveda so med uporabniki in nezadovoljni. Vendar je treba razumeti, da je težko kupiti zanesljiv pripomoček za takšne stroške. Telefoni so dosegli dober cenovni segmenttrgu. Če je večina podjetij poskušajo sprostiti pripomoček dražje, potem se je "Nomi" odločil, da sprejme drugačen položaj in začel prodajati telefone v proračunski niši. Glede na to, da je podjetje mlado, takšna strategija le pomaga, da se razpne, postane močnejša in pridobiva pozornost strank.

Sorodne publikacije