Pralni stroj "Indesit": vsi indikatorji (žarnice) utripajo. Zakaj se to dogaja?

Gospodinjski aparati pogosto ne uspejo, vendar če ga poznate, ga lahko hitro vrnete v prejšnji način delovanja. To velja tudi za pralne stroje. Dejstvo, da se je kaj zgodilo, je prikazano s kodami napak na zaslonu naprave. Če imate pralni stroj "Indesit" in vsi indikatorji utripajo hkrati, potem morate vedeti, kaj je privedlo do okvare. V večini primerov lahko diagnozo opravimo samostojno. To velja tudi za popravila.

Kaj je to?

Utripanje vseh kazalnikov na pralnem stroju "Indesit" - eden najpogostejših težav, s katerimi se soočajo lastniki tehnologije te blagovne znamke. Če so se vse žarnice začele prižgati, je to najverjetneje znak okvare plošče. V tem primeru boste morda morali zamenjati nekatere njegove elemente.


V večini primerov se pralni stroj Indesit ne vklopi in utripa vse indikatorje, ko zaradi dotoka vode utripajo kontakti. To delo lahko opravite samostojno, še posebej, če imate spretnosti za uporabo spajkalnika. Včasih se lahko izkaže za resnejše in kartico boste morali v celoti zamenjati, kar pomeni visoke finančne stroške.

Kako najti in odpraviti napako?

Torej, če vsi indikatorji v pralnem stroju Indesit utripajo, morate najprej preveriti stanje elektronske plošče. Da bi ga odstranili, je treba stroj razstaviti. Preden nadaljujete s popravili, uporabite tehnikomorate odcediti. Telo je zelo enostavno razstaviti. Najprej se odvija nadzorna plošča, ki je pritrjena na dva vijaka na zadnji strani ohišja. Po odstranitvi je potrebno odviti šesterokotne vijake, na katerih drži ploščo, nato pa vse žice s plošče previdno izklopiti.


Zdaj lahko nadaljujete s pregledom ločenega detajla - plošče. Posebno pozornost je treba nameniti kondenzatorjem C17 C16 C20. Če eden od njih ne uspe, je lahko zgornji del otekel. Neuspeli kondenzator je treba odstraniti in pogledati njegovo oznako. Izdelek je treba zamenjati z enakim načinom spajkanja. Po tem lahko pralni stroj zberete.

Redki vzroki utripanja kazalnikov

Če v pralnem stroju Indesit utripajo vsi indikatorji, potem je lahko napaka ne le napaka na plošči. Obstaja več razlogov, zakaj se pojavlja ta vrsta težav. Te je mogoče pripisati:
 • samopuščanju vode;
 • Deset poškodb za ogrevalno vodo ali sušenje;
 • okvara električnega motorja;
 • odpoved črpalke za odvodnjavanje;
 • odpoved ukazne naprave.
 • Grelni elementi naprave so izpostavljeni obrabi, kar povzroči njihovo okvaro. Pri tem lahko moti delo same opreme. Zato vsi Indikatorji utripajo v pralnem stroju Indesit. Če želite izvedeti, zakaj sveti vse žarnice, lahko z multimetrom preverite stanje TEN. Če se ugotovi, da je neurejen, ga bo treba zamenjati.
  Zarazpadu elektromotorja, potem ta del precej redko izginja. Vendar, če se je ta težava še vedno zgodila, potem je to najverjetneje prispevalo k obrabi ščetk. Po zamenjavi lahko obnovite delo delov.
  Drug pogost vzrok za napako v delovanju pralnega stroja je okvara črpalke za odvodnjavanje. Včasih se zamaši, kar vodi tudi do zrušitev. V tem primeru je težava zlahka rešena - samo očistite jo iz smeti. Če je okvara resnejša, bo treba namestiti novo črpalko. Neuspeh mehanskega commandoapparata - redek pojav, saj ta del stroja velja za enega najbolj trajnih. Vendar se zgodi, da eksplodira stike, zaradi česar pralni stroj Indesit utripa vse indikatorje. Da bi odpravili težavo, je dovolj, da očistite stike in jih ponovno priključite. Včasih KSMA ne uspe. V tem primeru je vse odvisno od modela tehnologije, saj bo v nekaterih od njih moral ta del spremeniti v nov.

  Blind lock: kaj storiti?

  Ta vrsta okvare pralnega stroja se ne konča. Če pralni stroj Indesit utripa indikator zaklepanja, je lahko za to nekaj razlogov.
  Indikator zaklepanja lahko utripa, vendar stroj nikoli ne začne prati. Poleg tega, če onemogočite tehniko iz omrežja in jo ponovno omogočite, je težavo mogoče rešiti. Zgodi se, da žarnica zasije, naprava je izklopljena, vendar pride do napake v aplikaciji.

  Indikator zaklepa zaklepa

  Ko indikator Indesit utripaZaklenite loputo, morda se zdi, da zaklepna naprava ni uspela. Vendar to ni naravni pojav. Vsa stvar je, da so zastareli modeli "stearoka" imeli poenostavljeno zasnovo. To je mogoče pripisati prednostim in slabostim. Plus je, da so modeli takšnega načrta bolj zanesljivi. Toda kar zadeva minus, leži v nezmožnosti določitve natančnega vzroka okvare, saj sistem za odkrivanje napak v takih strojih ne zagotavlja vedno natančnih informacij.
  Če je indikator ključavnice osvetljen na plošči, bi lahko prišlo do naslednjih okvar:
 • Napaka samega gradu na vratih. Če utripa lučka za zaklepanje lopute, morate najprej preveriti ta del pralnega stroja. Včasih je odprtina ključavnice lahko zamašena, kar se z lahkoto odpravi s čiščenjem. V nekaterih primerih morate stari del zamenjati z novim.
 • Tenina okvara. Utripanje indikatorja ključavnice lahko povzroči okvaro cevnega električnega grelnika. V večini primerov se pri takšni okvari stroj izbriše v prejšnjem načinu, vendar žarnica zasije. Vendar se zgodi, da tehnologija deluje z napako, zamrzne ali zmede program.
 • Napaka senzorja tlaka vode v rezervoarju. Njegov namen je določiti potrebno količino vode za pranje. Sčasoma se lahko ukvarja s prekinitvami, kar bo povzročilo tako napako. Praviloma se ta del ne popravi, zato ga morate zamenjati z novim.
 • Neuspeh odbora. Ta del lahko izgine zaradi padca napetosti v omrežju, uhajanja vode.
 • Zaključek

  PranjeStrojev Indesit ne moremo imenovati nezanesljivih, kljub temu, da jih lahko razbijemo. Če so bile v pralnem stroju Indesit zaznane težave in vsi indikatorji utripajo, je težavo mogoče rešiti z zamenjavo obrabljenega dela z novim. To praviloma ne vključuje velikih finančnih naložb, tako da lahko kmalu izkoristite svojega pomočnika v hiši v prejšnjem režimu.

  Sorodne publikacije