Wolfenstein (2009): Sistemske zahteve. Kratek opis celotne franšize

Nepogrešljiv klasik sveta iger ni pozabljen zaradi zasnove in razvoja. Tokrat gre za blockbusterja Wolfensteina (2009). Sistemske zahteve izdelka so take, da povprečni računalnik zlahka "potegne" mojstrovino.

O igri

Dejanje poteka v alternativnem vesolju, kjer Nemčija med drugo svetovno vojno izvaja uspešne okultne poskuse, da bi Reich zmagal. Nasproti jim agent Blaskovich med postavitvijo. Projekt je neposredno nadaljevanje vrnitve v grad Wolfenstein. Junak je, da se sooči z nemškim vojaškim strojem in nezemeljskimi bitji, ki so se v resničnem svetu povzpeli zahvaljujoč medaljonu Tullilla za merjenje črnega sonca. V arzenal orožja, ki se izboljša po kopičenju točk. Vse - od običajnega "Schmyserja" do topov "Tesla", ki ga je treba nadgraditi. Sistemske zahteve za Wolfenstein (2009) niso visoke. Torej uživanje vrtoglavih streljanj od prve osebe lahko praktično vsakdo.


Minimalne sistemske zahteve za osebni računalnik

Wolfenstein (2009) bo deloval brez težav z najmanjšo konfiguracijo računalnika, in sicer:
 • potreben operacijski sistem Windows XP, ki ga je treba nadgraditi toliko, kolikor možno je;
 • procesor Pentium 4 s taktno hitrostjo 320 GHz ali analognim od AMD do 220 GHz;
 • 1 GB RAM-a (ali več);
 • Grafična kartica z 256 MB ali več (npr. NVidia GeForce 6800 GT ali analogna od AMD);
 • Podpora za DirectX 9.
 • Če se "železo" ujema s parametri, se bo začel projekt Wolfenstein,in igralec bo lahko igral pri minimalnih ali srednjih nastavitvah.

  Priporočena konfiguracija osebnega računalnika

  Kakšne so sistemske zahteve za Wolfenstein (2009), ki se štejejo za najvišje? Višje, bolje je. Še vedno pa so:
 • operacijski sistem Windows Vista;
 • Procesor z več kot enim jedrom pri 320 gigahertih bo dovolj, da se igra začne pri največjih nastavitvah grafike;
 • 2 gigabajta RAM-a (čeprav od višine leta 2018 takšna številka nikogar ne bi presenetila);
 • zmogljivejša grafična kartica - kot je nVidia GeForce 7500 ali ATI Radeon X1600;
 • sposobnost za delo z DirectX 9.0 c.
 • Če so sistemske zahteve za Wolfenstein (2009) primerne, bo projekt preprosto "preletel", igralec pa bo lahko užival v posebnih učinkih.


  Razsodba

  Izdelek zagotovo stane svoj denar. Projekti, ki vplivajo na dogodke v alternativnem vesolju, so vedno pritegnili novost in izreden pristop razvijalcev. To je bila strategija serije Command & Conquer: Red Alert, franšiza Wolfensteina pa ostaja enaka. Izpuščenih je 12 igralnih projektov, imenovanih "Wolfenstein", od katerih je bil prvi izdan v oddaljeni 1981, zadnji pa 2107 let. Dva najavljena dela za leto 2019 (Wolfenstein: YoungBlood in Cyberpilot). Na tej točki se je projekt preselil iz enega razvijalca in založnika v roke drugih. Če je prvi izumil Silas Vorner in ga je izdala Muse Software, so zadnje tri že objavili slavni "Bentley" (Bethesda Softgames), vendar so jih razvili Švedi iz MachineGames.
  Parcela je doživela številne spremembe: sprva so bile igre,nedaleč stran od realnosti so projekti, ki so bližje koncu, vezeni z elementi fantazije, alternativne zgodovine, poudarek pa je na nacističnem okultizmu med drugo svetovno vojno. Podobe protagonista in antagonistov serije so bile predmet prilagoditev iz enega dela v drugega. V prvi igri, pikslovih nevsiljivih puščicah, je v Wolfensteinu (2009) to že standardni posebni agent zaveznikov srednje fizike z izjemno agilnostjo. In v Wolfensteinu: New Order in New Colossus, agent Bllashovich je že napihnjen s steroidi (in grafičnimi uredniki) rac, ki jih raztrga sovražnikova letalska letala, ali ne s prstom njegove leve noge. Vendar pa je to vizija razvijalcev in podobe antagonistov serije včasih prav tako izgledajo karikirano, da bi povečali in dali delež patosa protagonistu in veliko, da se smejijo sovražnikom. Tako avtor označuje položaj in pogled na naravo stvari z uporabo fantazije, alternativne realnosti. In to je vredno občudovanja, saj pred novimi igrami z zanimivo ploskvijo in kul grafiko.

  Sorodne publikacije