Zakaj omrežje ne vidi omrežnega kabla

Internetna povezava s kablom je bolj sprejemljiva, ker je hitrost prenosa podatkov visoka in je celotna kakovost signala višja. Toda zaradi velikega števila fizičnih komponent, ki se nahajajo na dovolj velikem prostoru, obstaja nevarnost poškodb žičnih povezav. USB modem je zato zanesljivejši vir, kljub nižji hitrosti povezave.

Možni vzroki

Kabelsko povezavo pa uporablja veliko število ljudi. In včeraj včeraj je bil dostop do visoke hitrosti, in zdaj v omrežju ne vidi omrežni kabel. Kdo je kriv za to in kaj storiti? Med verjetnimi razlogi so lahko:


 • Nenamerno odklopite omrežni kabel.
 • Škoda.
 • Izvenmrežna kartica.
 • Omrežni gonilnik ni ali poškodovan.
 • Napačne nastavitve računalnika.
 • Težave s prevodno povezavo

  Računalnik torej ne vidi omrežnega kabla. Kaj je narobe? Žica sama, kot tudi priključni konektorji, so najšibkejši člen. Praviloma se del žice nahaja v samem stanovanju, ostalo pa na stopnišču v vhodu. V zadnjem času so delavci inštalaterji očitno malomarno opravljali svoje delo. Kable polagajo brez dodatne zaščite in na mestih, ki so lahko dostopna. Vsak huligan, ki je nagnjen k vandalizmu, mimo mimo, bo zagotovo želel povleči čez visečo žico in to dejanje preprečiti dostopcelotno nadstropje. Zato morate najprej nadzirati celoten proces namestitve vodilnega interneta. Inženirji morajo izpolnjevati vse standarde. Naslednji občutljiv trenutek, zaradi katerega omrežje ne vidi omrežnega kabla, - njegovo objavljanje v stanovanju. Če so otroci, kot tudi domače živali, vedno obstaja nevarnost. Žice morajo biti nameščene na težko dostopnih mestih. Psi in mačke zelo radi grizajo, zavijajo različne vrvi. In električna polja so iz nekega razloga za učence zelo privlačna.


 • Na vseh vidnih mestih je treba skrbno opazovati omrežno žico. Če se odkrije poškodba, je najbolje, da celoten kos takoj zamenjate.
 • Preverite, ali vtič ni izpadel iz reže. Potrebno je odstraniti vtič in ga ponovno vstaviti. Hkrati je treba upoštevati značilne klike.
 • Vse kontakte priključkov je treba skrbno pregledati. Če vidite, da je upognjen ali razpokan, je treba priključek zamenjati.
 • Končni preizkus zmogljivosti kabla je povezava z drugim računalnikom. Če njegova omrežna kartica ne vidi kabla, je napaka točno v njej. V nasprotnem primeru morate razumeti računalnik.

  Težave z osebnim računalnikom

  Verjetno je težava v sistemski enoti ali operacijskem sistemu. Najpogostejši razlog, da računalnik ali prenosni računalnik ne vidi omrežnega kabla, je napaka pri nastavitvi sistema. Morate iti na "Nadzorno ploščo" in jih spremeniti v prave. O nastavitvah lahko izvedete pri ponudniku. Če je povezava že delovalanormalno, potem lahko operacijski sistem povrnete v prejšnje stanje, ki se lahko znebite težave. Zelo pogosto internet preneha delovati zaradi zelo aktivnega deskanja, ob obisku sumljivih strani in protivirusnega programa ni nameščen.
  Če povrnitev ni pomagala in omrežje ne vidi omrežnega kabla, morate odpreti vmesnik za povezavo in opraviti diagnostično povezavo. Zgodi se, da je mejna hitrost omrežja napačno prikazana. Preverite te nastavitve.

  Problem voznika

  Ti sistemski programi so še ena pogosta težava, ki vodi do kršitev pri delu mreže. Kje vozniki vzamejo in kako se namestijo? Celoten sklop lahko najdete na disku iz matične plošče ali v posebnih zbirkah voznikov. Če omrežje ne vidi omrežnega kabla in ne želite poškodovati iskanja ustreznega gonilnika, lahko preprosto znova namestite operacijski sistem. Potem bodo vse nastavitve v redu, gonilnike pa bodo namestili sami. Glavna ovira pri uporabi te metode je neizogibna izguba vseh nastavitev. Po ponovni namestitvi boste morali znova namestiti vse programe. Običajno je koristno ponovno namestiti operacijski sistem, ko začne slabo delovati in računalnik pogosto zamrzne, upočasni.

  Posodobitev OS

  Obstaja še ena rešitev, ki je manj radikalna, - začetek samodejne nadgradnje sistema. Če pa računalnik nima najnovejše različice operacijskega sistema, morda že obstajajo posodobitvene sme biti posledica opustitve podpore. Enako velja za piratske kopije. Ko jih poskušate posodobiti, je zelo verjetno, da bo sistem popolnoma uničen. Zahtevane gonilnike lahko prenesete iz interneta. Ta metoda je primerna, če na domu obstajajo druge naprave, ki nimajo težav s povezavo. Morate iti na uradno spletno stran proizvajalca opreme, poiskati model in ga prenesti. Po tem lahko gonilnik namestite s čarovnikom za operacijski sistem.

  Povzetek

  Zakaj omrežni kabel ne vidi računalnika ali prenosnega računalnika? Glavni razlogi so navedeni. Če najdete pravega, lahko problem rešite sami, brez veliko izkušenj. Če vam nič ne pomaga, potem morate le pripeljati tehniko v servisni center, kjer lahko izkušeni mojstri pomagajo rešiti problem z omrežno povezavo.

  Sorodne publikacije