WPFFontCache_v0400.exe - Kakšen je postopek v upravitelju opravil?

Ali se spomnite dela vašega računalnika takoj, ko je bil nameščen v operacijskem sistemu? Potem je bilo hitro, programi so se takoj odprli, ni bilo nobenih obešalnikov in drugega. Na žalost je skozi čas veliko procesov, ki bistveno upočasnijo sistem. Včasih se to zgodi zaradi velikega števila nameščenih programov in včasih napak, nekateri procesi pa preobremenijo procesor. V tem članku bomo govorili o programu WPFFontCache_v0400.exe - kaj je, katere funkcije opravlja in kaj storiti, če porabi preveč računalniških virov? Preberite članek do konca, da boste v celoti razumeli težavo.

WPFFontCache_v0400.exe - Kakšen je proces?

Preden bomo razumeli, kaj je to proces, preden se dotaknemo vprašanja njegove obremenitve sistema.
Tako je WPFFontCache_v0400.exe proces, ki je odgovoren za prikazovanje pisav in njihovih slogov v aplikacijah WPF. S preprostimi besedami je tisti, ki na računalniku naredi ugodno vrsto zagona. Shrani metapodatke vseh slogov besedila in, če je potrebno, takoj oplemeniti vmesnik aplikacije.


Virus ali ne?

Ugotovili smo že, da je WPFFontCache_v0400.exe proces, ki deluje s slogi besedila, ali je lahko virus? Odgovor: absolutno ne. Ampak virus ga lahko prikrije. Dejstvo je, da namerno razvijalci programske opreme nameravajo poimenovati svoj malware program kot ime tega procesa, da bi zavajali uporabnika.

Lokacija

Najlažji način za razlikovanje virusnega procesa od pravega je, da preverite lokacijo njegove izvršljive datoteke. Dejstvo je, da se realno nahaja v mapi WPF, ki se nahaja na tej poti:

C: WindowsMicrosoft.NETFramework64v4030319WPF

Prijavite se v Upravitelj opravil in poiščite želeni proces na seznamu. nato odprite njegovo lokacijo s klikom na PCM in izbiro ustrezne postavke. Če je datoteka v mapi WPF, potem ni virus.

Ali ga lahko onemogočim?

Ugotovili smo že, da je program WPFFontCache_v0400.exe, ali ga je mogoče izklopiti? Konec koncev, tudi v ozadju, porabi nekaj virov, da ne omenjamo situacije, ko pride do neke vrste okvare in se njihova poraba poveča večkrat.

& lt; skript async = "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
& lt ;! - fb_336x280_2 - & gt;

& lt; skript & gt; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). push ({});

Postopek lahko onemogočite - ne bo povzročil kritičnih napak, vendar pisave v aplikacijah WPF morda ne bodo pravilno prikazane.

Velika obremenitev CPU - popravi situacijo.

Torej smo ugotovili, da je WPFFontCache_v0400.exe proces, ki lahko v nekaterih primerih porabi preveč računalniških virov, kar ne bi smelo biti treba. V tem primeru ga lahko onemogočite, vendar ga boste po ponovnem zagonu ponovno zagnali. Bolj pametno bo poskušati popraviti situacijo. Na srečo obstajata dva načina za to, o čemer bomo razpravljali zdaj.

Metoda 1: posodabljanje knjižnic

Poskusite posodobiti knjižnice aplikacij, da se izognete kardinalnim dogodkom.Sistem najverjetneje ni uspel, kar je poškodovalo nekatere programske datoteke. V tem primeru morate za to posodobiti knjižnice:


& lt; script type = "text /javascript" & gt;
lahko blockSettings2 = {blockId: "R-A-70350-39", renderTo: "yandex_rtb_R-A-70350-39", async:! 0};
if (document.cookie.indexOf ("abmatch ="))> = 0) blockSettings2.statId = 70350;
Funkcija (a, b, c, d, e) {a [c] = a [c] || [], a [c] .push (funkcija () {Ya.Context.AdvManager.render (blockSettings2)}), e = b.getElementsByTagName ("script") , d = b.createElement ("script"), d.type = "text /javascript", d.src = "//an.yandex .ru /system /context.js ", d.async =! 0e.parentNode.insertBefore (d, e)} (ta, ta.dokument," yandexContextAsyncCallbacks ");
 1. Pojdite na stran za prenos za ogrodje .NET 4. Pomembno je, da je spletno mesto uradno.
 2. Programski paket prenesite s klikom na ustrezne gumbe.
 3. Vse komponente namestite tako, da sledite navodilom čarovnika za namestitev.

Nato ponovno zaženite računalnik. Problem bi moral izginiti.

Metoda 2: Odstranitev

Če posodobitev knjižnic ni pomagala, je najučinkovitejši način brisanje zlonamerne datoteke. V ta namen:

 1. Dokončajte postopek v upravitelju opravil.
 2. Odprite ukazno vrstico.
 3. Zaženi " sc izbriši WPFFontCache_v0400.exe " (brez narekovajev).
 4. Datoteka bo izbrisana in težava bo odpravljena.

  Zaključek

  Zdaj, ko veste, da je WPFFontCache_v0400.exe proces, ki je odgovoren za prikazovanje slogov in pisav v operacijskem sistemu Windows. Najpomembneje pa je, da ste se naučili, kaj morate storiti v situaciji, ko močno obremeni procesor. Prav tako je pomembno, da sistem redno preverjate, da virusi pravočasno odpravijo grožnjo.

  Sorodne publikacije