Povežite pametni telefon z računalnikom: vrstni red delovanja, potrebno opremo, nastavitev

Kaj ne morete reči, ampak najbolj priročen način za shranjevanje datotek v računalniku. Za to morate uporabiti prenos podatkov. To pa zahteva dodatno znanje od uporabnika. Na primer, kako povezati pametni telefon z računalnikom.

Zakaj?

Shranjevanje v oblaku postaja vedno bolj priljubljeno. Zahvaljujoč njim lahko hitro prenesete datoteke na strežnik in do njih dostopate iz katere koli naprave. Toda ne vsi zaupajo takšnim metodam in mnogi preprosto ne vedo, kako uporabljati oblak. Zato raje prenašajo datoteke neposredno iz telefona. Povezovanje pametnega telefona z računalnikom pa ne pomeni samo prenosa podatkov. Mnogi ljudje vedo, da zaradi tega naprava prejme določeno ceno in lahko napolni baterijo. Čeprav se telefon na ta način polni veliko počasneje kot vtičnica, je ta možnost lahko koristna.


Pametni telefon lahko uporabljate tudi kot modem. Ta možnost je odlična za prenosne računalnike. Če je vse nastavljeno pravilno, lahko sami zagotovite internetno povezavo na prenosnem računalniku ob potovanjih in potovanjih. Pomembno je, da je to na pametnem telefonu.

Kako se povezati?

Za povezavo pametnega telefona z računalnikom lahko uporabite najlažji način - prek vmesnika USB. Če želite to narediti, vzemite telefon sam, kabel, ki je bil priložen v kompletu, pa tudi osebni računalnik ali prenosni računalnik. Obstaja možnost povezave za brezžično povezavo, na primer Bluetooth. Ta možnost je najbolj primerna za prenosne računalnike,ker imajo vedno nameščen ustrezen model. Metodo lahko uporabite za osebni računalnik samo, če je vmesnik Bluetooth.


Wi-Fi povezava je tudi dobra izbira. Pogosto se uporablja za vzpostavitev internetne povezave. Z brezžičnim internetom pa lahko prenesete datoteke iz pametnega telefona. Namestiti morate samo poseben program, ki podpira to možnost.

Klasična metoda

Za povezavo pametnega telefona z računalnikom prek USB-ja trenutno lahko vsakdo. Dejansko je ta metoda že malo zastarela. Zahteva namestitev gonilnikov, ki se včasih srečujejo z napakami in zahteva dodaten čas.
Kakšne so prednosti te metode? Prvič, če uporabnik namerava prenesti velike datoteke, je ta možnost najhitrejša in najbolj zanesljiva. Prekinitve lahko izvedete samo, če je kabel odklopljen. Drugič, poleg povezave za prenos podatkov lahko kamero pametnega telefona uporabljate tudi ločeno. Na primer, metoda je primerna za tiste, ki nimajo spletne kamere, vendar želi uporabljati video komunikacijo. Tretjič, zahvaljujoč USB povezavi, lahko vstopite v korenske mape in uporabite programe za administracijo. Na primer, pri ponovnem utripanju naprave je samo ta metoda primerna za delo. V tej možnosti so pomanjkljivosti. Na primer, v tem trenutku je skoraj nemogoče uporabljati telefon za klice, ker bo v posebnem načinu ali preprosto "povezan" z računalnikom. Ni vedno pri roki kabel. Obstaja verjetnost, da bodo vsa vrata USBZaseden, zato priključite pametni telefon na računalnik in ne bo deloval.

Povezava USB

Torej, kaj morate storiti, da povežete pametni telefon z računalnikom? Včasih je dovolj, da uporabite kabel, telefon in računalnik. Včasih pa lahko uporabnik naleti na težave.
Če je to prva povezava pametnega telefona, bo sistem najverjetneje začel iskati gonilnike. Včasih jih obvlada in jih samodejno namesti. Ali potrebuješ pomoč. Ko povežete pametni telefon z osebnim računalnikom, se v spodnjem desnem kotu prikaže sporočilo, da je sistem začel iskati "drva". Vendar pa vas lahko obvesti o uspešnem zaključku in namestitvi in ​​lahko zaprosi za pomoč. Če računalnika ni mogoče namestiti, lahko iščete po internetu. To storite tako, da vnesete v iskalni model pametni telefon. Običajno na uradni spletni strani proizvajalca je baza podatkov o potrebnih datotekah. Dovolj bo, da jih prenesete in namestite. Po povezavi pametnega telefona se na zaslonu prikaže izbira načina:
 • medijska naprava omogoča prenos datotek na osebni računalnik;
 • kamera - prenaša samo fotografije;
 • Polnjenje - ustavi vse funkcije USB in začne polniti baterijo;
 • Vgrajeni CD-ROM - Povezuje navidezni disk.
 • Po izbiri vseh načinov razen "Polnilniki" se na zaslonu računalnika prikaže novo okno za zagon. Tu lahko izberete način povezave:
 • sinhronizirate medije;
 • pregledovanje in prenos datotek;
 • uvoz slik in video posnetkov.
 • Če želite prenesti datoteke iz pametnega telefona v računalnik, morate izbrati na telefonunačin "Media Device" in v računalniku omogočite "File View". Po tem se prikaže mapa z vsemi datotekami, shranjenimi v pametnem telefonu, vključno s sistemskimi.

  Uporaba Bluetooth

  Pametni telefon lahko povežete z računalnikom prek povezave Bluetooth. V ta namen mora imeti računalnik ustrezen model. Lahko je vgrajen v matično ploščo, vendar ga je treba večkrat kupiti posebej. Ker Bluetooth trenutno izgublja svojo popularnost, je ta možnost povezave z računalnikom morda nerodna.
  Toda v primeru prenosnih računalnikov se zdi, da je način še vedno ustrezen. Skoraj vsi prenosni računalniki imajo modul Bluetooth, tako da ne morete iskati kabla in hitro prenašati datotek.

  Povezava Bluetooth

  V tem primeru morate vklopiti funkcijo Bluetooth tako na pametnem telefonu kot na računalniku. Po tem morate zagnati eno od naprav za iskanje povezanih naprav. Nato se morate povezati tako, da bo sistem zapomnil pametni telefon ali računalnik. Odvisno od različice boste morda morali vnesti ključ za dostop. To se običajno izvede enkrat. Nato lahko v telefonu izberete datoteko ali več, aktivirate možnost »Prenos« in uporabite lastnosti Bluetooth. Na seznamu povezanih naprav morate izbrati prenosni računalnik in vklopiti povezavo. Včasih je prenos mogoče preklicati, če ena od naprav ne dovoli dostopa. To lahko preverite v nastavitvah. Če se bojiš, da boš povezan z nekom drugim, lahko omogočiš dostop z geslom ali ob nastavljenem času.

  Uporaba Wi-Fi: Prenos datotek

  Če se želite povezatiS pomočjo pametnega računalnika na internet bo to ustrezalo temu. Uporablja se tudi za prenos podatkov. Običajno so vse naprave povezane z istim omrežjem. To je pomemben pogoj za pravilno povezavo. Na pametnem telefonu morate namestiti aplikacijo, ki vam omogoča prenos datotek prek povezave Wi-Fi. Uporabite lahko upravljalnik datotek "ES Explorer".

  Aplikacijo morate zagnati in potegniti v desno. Odpre dodatni meni, kjer želite najti postavko »Omrežje«. Nato izberite razdelek »Oddaljeni dostop«. Zaslon bo moral zagnati možnost. Sistem prikaže brezžično omrežje, na katerega je priključen pametni telefon, in pod naslovom, na katerem lahko dostopate do računalnika. Zdaj morate uporabljati računalnik. Pojdite na "Moj računalnik". Na vrhu lahko vnesete naslov, ki je naveden na pametnem telefonu.
  Računalnik se lahko poveže s telefonom prek brezžičnega omrežja nekaj sekund. Novo pogovorno okno bo prikazalo vse mape sistema pametnega telefona.

  Uporaba Wi-Fi: modem

  Kako povezati pametni telefon z računalnikom prek WiFi, morate vedeti, ne samo za prenos podatkov. Ta metoda bo tudi pomagala zagotoviti internetno povezavo, če ne. V tem primeru morate imeti računalnik priključen na usmerjevalnik Wi-Fi ali imeti adapter. Telefon morate nastaviti tudi za povezavo. Kako povezati modem pametnega telefona z računalnikom? Odprite nastavitve naprave. Odvisno od modela pametnega telefona morate najti element "Modem in dostopna točka". Naprej se vklopimodostop do mobilnega omrežja in ga nastavite. Kot omrežno ime je nameščen model pametnega telefona. Spodaj morate izbrati PSK, WPA2 in določiti geslo, da bo povezava varna.
  Po tem morate iti v računalnik. V spodnjem desnem kotu vrstice je ikona internetne povezave. Ko ga odprete, bomo videli vsa brezžična omrežja, s katerimi se lahko povežemo. Izberemo ime modela pametnega telefona, vpišemo geslo in uporabimo mobilni internet.

  Sorodne publikacije