Napaka v uTorrent "Zavrnjen dostop do zapisovanja na disk": vzroki, ukrepi

Dejavnost piratstva na sledilcih, ki se kaznujejo z zakonom, vendar ne preneha obstajati. Na stotine torrent trackerjev omogoča uporabnikom, da vsak dan prenesejo filme, serijske publikacije, glasbo, programe itd. Torrent je eden prvih programov, ki se prenese na osebne računalnike po namestitvi "čistega" operacijskega sistema. Poleg tega se program izvaja v ozadju, prenos datotek poteka, ko je računalnik vklopljen. Ne morete se bati, da bo brskalnik visel, in vsi podatki bodo izgubljeni. Zahvaljujoč torrentu se datoteke v razsutem stanju enostavno prenesejo čim prej.


Toda tudi ta program se zruši. Eden od najpogostejših uTorrent napak je zavrnjen dostop do pisanja na disk. Obstaja več načinov za reševanje tega problema. Toda najprej morate razumeti vzroke za njegovo pojavljanje.

Vzroki za napako v uTorrentu "Zavrnjen dostop do zapisovanja na disk"

Izmerjeno delo torrenta se lahko prekine zaradi "napak" operacijskega sistema. Da, »Windows« morda ne podeli pooblastil skrbnika programa. V teh primerih pride do napake pri snemanju informacij na diskih. Drug razlog je nezmožnost prenosa datoteke v določen imenik na disku. Takšni primeri se pogosto pojavljajo. Program ne sledi pravilno poti in ne more pisati novih podatkov. Antivirus je še en program, ki moti pravilno delovanje uTorrenta. Ko se protivirusni program zažene, se prikaže »Zavrnjen dostop do zapisovanja na disk«skeniranje datotek, ki še niso bile prenesene na disk. V takih primerih lahko onemogočite antivirusne in tokovne podatke za začetek prenosa podatkov.


Popravek napak: Administratorske pravice

Včasih je vzrok napake "Write to disk denied" v uTorrentu omejene pravice. Za ponovno nalaganje datotek na trdi disk mora uporabnik spremeniti "pooblastilo" za torrent.
Za to morate zagnati program. V zgornjem meniju kliknite »Lastnosti« programa. V oknu izberite "Združljivost". V trenutnem zavihku kliknite gumb »Zaženi reševanje težave«. Prav tako postavite kljukico poleg elementa, ki daje pooblastilom skrbnika programa. Potem bo uporabnik moral shraniti spremembe in onemogočiti program. In zadnji korak je preverjanje. Torrent se mora znova odpreti in poskusiti zagnati prenos datoteke. Če vam je zavrnjen dostop (zapis na disk v uTorrent), morate dodati nov imenik.

Popravek napak: Dodajanje novega imenika

Če program ne odpravi težave s skrbniškimi pravicami, mora uporabnik spremeniti mesto shranjevanja podatkov. Pogosto je napaka v uTorrentu »Zavrnjen dostop do zapisovanja na disk« določena z ustvarjanjem novega imenika. Če želite dodati nov imenik, morate odpreti koren pogon, na katerega bodo naloženi novi podatki. Treba je opozoriti, da mora biti nova mapa ustvarjena točno v korenu diska. Ime mape mora vsebovati samo latinske znake.
PoČe želite ustvariti imenik, morate zagnati torrent in odpreti program "Settings". V oknu kliknite »Mape« in dodajte novo pot do lokacije prenesenih podatkov. Nato kliknite "Uporabi" in "V redu".

Preprečevanje toka: Preverjanje pomnilnika, imena datoteke in protivirusnega skeniranja

Če po izvedbi zgornjih metod za popravljanje napak torrent še vedno povzroči napako pri nalaganju podatkov, mora uporabnik paziti na nekaj odtenkov.
  • Pomnilnik. Na trdem disku morda ni dovolj prostora za prenos novih podatkov. V takih primerih morate zbrisati dodatne informacije in ponoviti prenos.
  • Ime datoteke. Včasih pisanja na disk ni mogoče zagnati, če so znaki v imenu datoteke *, {, & gt; in tako naprej. Znake je treba izbrisati in znova se aktivirajo torrenti.
  • Antivirus. Pogosto antivirus preprečuje nalaganje torrentov. Za uspešno nalaganje jo morate onemogočiti, dokler se ne zažene prenos in izberete shranjeno pot podatkov.
  • Obstajajo primeri, ko nobena od zgoraj navedenih metod za obravnavo napake pri nalaganju podatkov ni delovala. Vzrok je lahko poškodovana datoteka v samem programu, nato pa je težavo mogoče rešiti z odstranitvijo torrenta. Uporabnik bo moral iti na uradno torrent stran, prenesti datoteko in jo namestiti. "Nov" torrent bo deloval brez napak.

    Sorodne publikacije