Nastavitev televizorja Philips: navodila po korakih, namigi in triki

Nastavitev televizorja Philips na kateri koli moderni model je dokaj preprost postopek. Z njim se lahko vsakdo znajde brez posebnih težav in brez pomoči tretje osebe. To je rešitev tega vprašanja in je posvečen članku. Pri izbiri te naprave boste dobili tudi splošna priporočila. Poleg tega bo na kratko pregledana programska oprema takšnih multimedijskih sistemov.

Priporočilo o izbiri

Sodobne televizorji so precej zapletene naprave. Sposobni so sprejemati ne samo zemeljski prenos, ampak tudi kabel skupaj s satelitom. To pomeni, da je prisotnost univerzalnega sprejemnika predpogoj za nakup take naprave. Komunikacijski komplet mora vključevati tudi vrata, kot so HDMI, SCART, VGA, RCA, USB in 3,5 mm avdio priključki. To vam bo omogočilo povezavo z vsako dodatno napravo.


Treba je posebej poudariti, da kakovost slike ne sme biti pod FullHD. Seveda se lahko naprave z matrico HD ujemajo na policah, vendar so trenutno zastarele. Poleg tega sodobne zahteve za take sisteme kažejo, da morajo delovati pod nadzorom posebnega operacijskega sistema. To vam omogoča bistveno razširitev njihovih zmogljivosti. Temelji na zgornjih priporočilih in morate izbrati nov televizor.

Operacijski sistem. Njene odtenke

Nastavitev televizorja Philips mora biti posodobljenaob upoštevanju nameščene sistemske programske opreme. Pogojno vse te naprave lahko razdelimo v dve veliki skupini.


Ena od teh funkcij ne podpira funkcije Smart TV. V tem primeru vam naprava omogoča ogled samo virov. Druga skupina televizorjev ima namenski operacijski sistem in zahvaljujoč temu popolno podporo takšne možnosti, kot je Smart TV. Zaradi tega se takšne naprave spremenijo v polnopravne multimedijske zabavne sisteme. Podobna sistemska programska oprema omogoča namestitev dodatnih programov, ki lahko predvajajo različne večpredstavnostne vsebine. Tudi v programski opremi takšnega sistema je zgrajen brskalnik. Zato si lahko na internetu ogledate različna spletna mesta. Do danes obstajajo tri glavne vrste operacijskih sistemov za takšne naprave: Tizen, WEB OS in Android. Philips uporablja svoj najnovejši multimedijski center v svojih multimedijskih centrih. Spet je pomembno razumeti, da pametni telefoni uporabljajo razširjeno različico tega operacijskega sistema in na televizorjih - "obrezani". To pomeni, da so nekatere možnosti na njej na ravni programske opreme prisilno onemogočene. Na primer, podpora za integrirane kamere ali kurirje.

Paket. Montaža Povezava

Seznam dobave te skupine naprav običajno vključuje naslednje:
 • TV.
 • Stojte za njim.
 • Nadzorna plošča z nizom baterij.
 • Navodila za uporabo.
 • Niz različnih oglaševalskih brošur.
 • Garancijska kartica.
 • NastavitevPhilipsov televizor se začne z montažo. Na tej stopnji se naprava izvleče iz transportne škatle. Nato je potrebno na njo namestiti oporo za montažo na vodoravno površino ali visečo montažo na navpično steno. Po tem smo ga postavili na mesto prihodnje uporabe.
  Nato morate sporočila in jih povezati. Na tej stopnji se napajalni kabel priključi na vtičnico napajalnega sistema z enim koncem, drugi pa na vtičnico. Prav tako je kabel z TV signalom povezan z ANT IN vhodom. Če je potrebno, se dostavi sukani par, s katerim se multimedijski center preklopi na internet.

  Inicializacija programske opreme

  Naslednji korak je prilagoditev slike televizorja Philips na nastavitve opravil operacijskega sistema. Ko je naprava vklopljena, se prikaže okno za poizvedbo, v katerem sta določeni njena lokacija, čas in datum. Če je katera od teh možnosti napačna, je mogoče nekatere možnosti onemogočiti na ravni programske opreme. Tudi na tej stopnji je treba izbrati najprimernejši jezik vmesnika.

  Iskanje kanalov

  Nato prilagodite digitalne kanale na televizorjih Philips in poiščete razpoložljive televizijske oddaje. V ta namen pojdite v meni za nastavitev naprave. Nato izberite podpostavko "Kanali". Na odprtem seznamu izberemo "Samodejno iskanje". Naprava bo nato zagnala samodejno iskanje televizijskih programov. Pred tem morate nastaviti samo vrsto vhodnega signala (analogni, digitalni alianalogno-digitalno) in vrsto priključene opreme (lokalne antene, satelitsko ali kabelsko opremo). Po tem bo televizor pregledal celotno frekvenčno območje. Na koncu boste morali shraniti prej prejeti seznam orodja.

  Omrežna povezava

  Ta nastavitev kanala na televizorju Philips je končana. Zdaj morate nastaviti nastavitve omrežne povezave. V ta namen pojdite v meni za nastavitve in izberite razdelek »Omrežna povezava«. Nato izberite način za preklop na globalni splet. To je lahko sukani par ali Wi-Fi oddajnik. Prav tako je treba določiti značilnosti omrežne povezave (naslov, maska, prijava, geslo). Nato morate shraniti spremembe v programsko opremo za multimedijski center.

  Izbira vlog. Njihova namestitev

  Po nastavitvi omrežne povezave lahko namestite dodatne programe. To storite tako, da v glavnem meniju, ki se odpre z gumbom Domov na nadzorni plošči, izberete element Play Market. Nato lahko v Googlu uporabite obstoječi račun ali ustvarite novega. S tem se odpre meni z nizom razpoložljivih aplikacij. Uporabnik nato program namesti po lastni presoji. Priporočamo, da izberete ivi, YouTube in Tvigle. Ti viri imajo določen niz brezplačnih vsebin. Če med nastavljanjem naprave pride do nepredvidenih težav, lahko programirano lupino multimedijskega centra spremenite v prvotno stanje programske opreme. Upoštevali boste, kako ponastaviti nastavitve na televizorju Philips. Toda zateči se k temu je smiselno le vnajbolj skrajni primer. Ko je programska oprema nameščena, je treba ponoviti konfiguracijo programske opreme naprave. Ampak ponavadi ni težav.

  Ponastavitev nastavitev. Njegove značilnosti

  Zdaj pa poglejmo, kako ponastaviti nastavitve televizorja Philips. Za začetek morate v navodilih za uporabo ugotoviti posebno geslo in ga zapomniti. Nato pojdite v meni za nastavitev naprave in izberite element "Splošno". Nato se premaknete na njegove točke, morate najti "Reset" in pojdite k njemu. Po tem bo multimedijski sistem zahteval geslo. Vnesite niz številk iz uporabniškega priročnika in potrdite dejanje. Nato bo naprava v 10-15 minutah ponastavila programsko opremo. V naslednjem koraku morate ponoviti nastavitev programske opreme, omrežno povezavo in iskanje kanalov, ki so že bili podrobno opisani.

  Zaključek

  V tem prispevku je bil obravnavan algoritem za postavitev Philipsovega televizorja. In tako s podporo tehnologije Smart TV, in s takšno možnostjo. To je dokaj preprost postopek. Zato ga lahko upravlja vsak lastnik take naprave. Običajno novoustanovljeni lastniki takšnih novih multimedijskih sistemov poskušajo pomagati strokovnjakom, toda vse prej omenjeno kaže, da se brez njihove udeležbe lahko spopadete z njim.

  Sorodne publikacije