Design CSS kontrole: lepi gumbi

Lepota - koncept je relativen. Okusi programerjev in uporabnikov so osupljivi. Pojav interneta in razširjena preobrazba lokalnega programiranja v razvoj spletnih virov ter uporabniki programa - obiskovalci spletnega mesta niso spremenili stanja stvari. Predloge, okviri, sistemi za upravljanje spletnih mest in drugi pospeševalniki procesov so prvotno ustvarili zbirke menijev, gumbe, elemente oblikovanja strani in orodja za upravljanje, nato pa so ponudili zelo preproste možnosti in udobne modele za razvijalce, ki so jasni obiskovalcem.

Zgodovinski vidik lepote pri programiranju

Prihodnji voditelji na področju predstavitve in obdelave informacij so se začeli z menijem. Druge programske industrije so sledile tradiciji prihodnjih voditeljev. Gumbi so se pojavili nekoliko kasneje kot v meniju, vendar je bila njihova prvobitna lepota sestavljena iz volumna, ki je omogočilo razlikovanje od pritisnjenega ali nedostopnega gumba.


To je bil začetek "okenskih" idej, dialoga in tradicionalnega gumba "lepa" rešitev: OK in Cancel. Turbo Vision lupine (okolja, orodja, IDE) so hitro odkrile številne starše in družino priljubljene Vision. Pojav grafike na osebnih računalnikih je privedel do prehoda v resnično velik način.
To je bil "siv obseg", vendar pravi vmesnik okna in začetek oblikovanja gumbov. Mnogi ljudje se ne spomnijo več primitivnih časov v grafičnem področju, vendar so se že pojavili lepi gumbi HTML /CSSpotem Kar se je kasneje zgodilo, je bil zgolj prihod oblikovalcev na področju razvoja spletnih virov. Programer (razvijalec), kot ime tega poklica, se ni nikoli razlikoval v nagnjenosti k prikazovanju lepega. Njegova karma - kodeks, ideje in tehnologija razvoja. Oblikovalec razmišlja o drugih kategorijah, prihod oblikovalcev pa je delček resnične lepote prestavil v oblike gumbov, pri čemer je ostala moč:

 • ideja;
 • prostornina;
 • stanje (je, kliknili, ni na voljo).
 • Če ne gredo v intricacies tehnologije za razvoj spletnih virov, potem produktivnih 80-ih in 90-ih so dali svetu ne samo Oracle, Microsoft in Google, ampak tudi začetek izvajanja "lepoto" v resničnem delu in praktične vsebine.

  Prva zasnova, nato praktičnost

  Preoblikovanje predstavitev lepote v razvoj spletnih virov je bilo preprosto. Ideja o hipertekstu je učinkovita in konceptualno usmerjena sistematizacija vsega, kar je bilo prej doseženo. Dober slog pisanja kode je zahteval ustvarjanje visokokakovostnih pogovornih orodij za HTML /CSS. Lepi gumbi in meniji so pomemben del vsakega spletnega vira.
  Ni pomembno, kako točno je gumb izdelan: oznaka seznama in seznam elementov ali blok tag in vsebuje stopnjevanje funkcionalnosti. Blok postavitev, hipertekstualni razvoj, razširitev funkcionalnosti kaskadnih slogov so bile takoj postavljene pod kotom oblikovanja kotov, ne pa praktičnosti. To je bila prva hitra odločitev in začasni uspeh. Spletna stran mora biti živa, resnično praktična in dejstvo, da mora biti njegova zasnova brezhibna, preprosto ne sme povzročiti dvoma.

  Primer: zemljevid na vremenski strani

  Preprosto narišite zemljevid (mesto, območje ali ozemlje) in mu dodajte nekaj gumbov:
 • temperatura;
 • vlažnost;
 • pritisk.
 • Toda to ni zelo praktična odločitev. Izkušnje z razvojem podobnih lokacij naenkrat daje nedvoumno odločitev o tem, kako narediti "dober gumb". Pravilo CSS (eno!) Na risbi zemljevida in zahtevano število oznak HTML na lokacijo (to je mogoče brez pravil CSS). Vse odločitve.
  Pri takšni odločitvi bo usmerjanje miške na lokacijo povzročilo dogodek in omogočilo obdelavo določene poravnave. Viden je samo zemljevid - resničen in praktičen. Pod zemljevidom je funkcija funkcije. Potrebni upravljavci dogodkov sami določijo pravilno funkcionalnost.

  Spletna stran mora biti živa in resnično praktična

  Oblikovanje spletnega vira mora biti brezhibno - ni dvoma. Ni problemov: primeri za čisti CSS (lepi gumbi in meniji, pojavna okna, algoritmi za sledenje, namigi z izbranimi bloki) na internetu so obilni.
  Težava ni v tem, kako prikazati predlagani sklop pravil CSS. Problem je, kako predlagano lepoto združiti z oznakami spletne strani. To ni tako enostavno "raztezajo" stran za tujec CSS datoteko, ampak za premikanje ideja je vedno praktična in bogati razvijalec z izkušnjami. Praviloma so v možnosti "Internet CSS" lepi gumbi opremljeni z viri, vstavki HTML, povezavami s predlogami ali okviri drugih ponudnikov. Ni vsak razvijalec ali lastnik spletnega mesta zainteresiran za zamašitev njegove kode nekemu drugemu. Morda jerazlogi, ki jih povzročajo varnostni razlogi, in bolj pogosto kot ne, pomanjkanje prave potrebe.
  Kopiranje in razvoj ideje CSS oblikovanja in pravil ter lepih domačih gumbov so pripravljeni. Kakovostna in pravno čista rešitev. Res je, da boste morali preživeti nekaj časa na preoblikovanju in programiranju, vendar je igra vredna sveč. Brezhibno oblikovanje strani je aksiom razvoja spletnih strani.

  Preprostost je ključ do uspeha

  Prva rešitev je privedla do začasnega uspeha, ko se je siva glasnost spremenila v pisane gumbe in izvirne odločitve v menijih, zahvaljujoč sodelovanju profesionalnih oblikovalcev. Lepota je osvojila obiskovalce mest, toda prišla je zunanja oklepaja, ki je začela odvrniti pozornost od utripajočih pravil CSS.

  Druga rešitev: mejna preprostost s polno funkcionalnostjo - je postala norma. Značilno je, da je bila ta odločitev sprejeta, kot je samoumevno. Sodobni sistemi za upravljanje lokacij (CMS) so postali zelo enostavni in čim bolj priročni za doseganje svojih ciljev. Razvijalec lahko danes v kateri koli različici spletnega mesta - ročni razvoj ali na podlagi CMS - izvaja CSS lepe gumbe po vašem okusu ali pa uporabi priljubljeno zbirko z drugega mesta. To je tvegano odločitev.
  V prvem primeru, pri ročnem razvoju strani, ni greh zahtevati mnenja vodilnih proizvajalcev priljubljenega CMS-a. Še vedno pa ni sto strokovnjakov, ki so pridobili svoje znanje in veščine, razvojne skupnosti pa meri več sto tisoč strokovnjakov. V drugem primeru upognite linijo, ko je vse pripravljeno pri roki, in jo lahko preprosto očistiteČudovit je čas, da opustimo delo - izguba časa. Stranka ne more ceniti in obiskovalec preprosto ne razume avtorja. Včasih, ko so se gumbi že pojavili, vendar ni bilo še nobenega CS-ja, so lepi gumbi trdili, ker so bili res lepi. Bili so "slabi". To je bil psevdo-grafika, to je tekstovni način! Toda imeli so zvezek, ki bi lahko pokazal, da so bili pritisnjeni in bi lahko postali nedostopni. No, ni vse, kar je naredil profesionalni oblikovalec, ampak vedno lepo opravljeno tako profesionalno in ima resnično praktično vrednost.

  Sorodne publikacije