Makro tipkovnica: kaj je to in kaj potrebujete

Hitri makri omogočajo avtomatizacijo zelo zapletenih nalog, pa tudi ustvarjanje drugih skript in programov. Uporabniki potrebujejo makre za tipkovnico za poenostavitev stalnih dejanj v računalniku. To je seznam ukazov, kot so "klik", "zaženite datoteko", "klikni za povezavo" in večino drugih opravil, ki jih je mogoče opraviti ročno s pomočjo tipkovnice in miške, tako da lahko izvajajo rutinsko delo za uro.

Makro zmogljivosti

Hitri makri so sposobni zamenjati različne pripomočke, zagnati programe in druge programe, kar zmanjšuje število nameščenih programov in tekočih procesov. Makri omogočajo:
 • Manipulacijo oken. Aktivirajte, zaprite, spremenite velikost, premaknite, dobite lastnosti.
 • Upravljanje datotek. Zagon, odpiranje, podvajanje, brisanje, iskanje, pridobivanje lastnosti, zip. Samodejno zaprite pojavna okna.
 • Samodejno izpolnite pogovorna okna. Izvedite vse korake pri ustvarjanju določenega okna. Za zaganjanje programov, odpiranje dokumentov, map in spletnih mest so na voljo makri za tipkovnico in miško.
 • Z orodno vrstico /menijem prilepite e-poštne naslove in drugo pogosto uporabljeno besedilo v aktivno okno.
 • Avtomatizirajte in sodelujte s predmeti spletne strani brez tipkovnice in miške. Prijavite se, izpolnite obrazce, naložite podatke, prenesite datoteke, FTP.
 • Pridobite besedilo iz različnih virov: okno, datoteka, spletni brskalnik, internet, excel, sqlite baza podatkov, register,XML, CSV, INI. Obdelava, urejanje in pošiljanje podatkov v drugo okno ali datoteko programa Excel.
 • Naloge obsega za makro za skrbnike: namestitev programske opreme, nadzor datotek, procese, dnevnike.
 • Upravljanje storitev, varnostno kopiranje datotek, zaustavitev, ponovni zagon, mirovanje, zaklepanje računalnika.
 • Izvajati različne programske in programske rešitve.
 • Preizkusna programska oprema.
 • Izvajanje pogojne izvršitve, ponavljanja, ravnanja z napakami in drugih vrst programiranja. Ravnajte z besedilom, lastnimi pogovornimi okni in uporabite urejevalnik pogovornih oken.
 • Pretvarjanje makrov v programe, ki se izvajajo na računalnikih brez QM.
 • Programiranje tipkovnice

  Makro je niz dejanj, ki jih določi uporabnik in jih tipkovnica lahko izvede večkrat brez zunanje pomoči. Običajno so uporabne pri izvajanju ponavljajočih se računskih nalog, ki zahtevajo dolgo zaporedje klikov ali bližnjic na tipkovnici. Različna programska oprema in kode so na voljo kot odprta koda za uporabnike, kar vam omogoča, da spremenite ali uveljavite makre za tipkovnico in jih kadar koli ustavite.


  Obstajajo trenutki, ko mora uporabnik znova in znova izvajati operacije na računalniku, ponavadi so zelo naporni in mučni. Na primer, prenos velike količine podatkov iz preglednice Excel v sistem za upravljanje baz podatkov (DMBS), če jih ni mogoče uvoziti v datoteko XLS. Namesto da najemamo ekipo ljudi za vnos podatkovali programer za pisanje uvoznikovega vmesnika, lahko uporabite posebno programsko opremo za ustvarjanje makroja, avtomatizacijo procesa. FOR, ki se uporablja za ustvarjanje niza samodejnih dejanj. Če želite to narediti, zabeležite dejanja s tipkovnico in miško ali napišite svoj zapleten skript za predvajanje. Obstaja brezplačno in plačano programsko opremo za ustvarjanje makrov. Prosti programi so enostavnejši za uporabo, vendar imajo manj funkcij, medtem ko plačane različice podpirajo več ukazov in aktivacij, zaradi katerih lahko računalnik opravlja zapletene in ponavljajoče se naloge.


  Avtomatizacija z makro dolarjem in WinMacro

  Makro dolar je makro program, ki je nastal pred približno desetimi leti za "plačano deskanje", da klikne na oglasne enote, nameščene v računalniku, saj lahko snema dejanja tipkovnice in miške. Verjetno najbolj edinstvena, vendar najmanj uporabljena funkcija, ki jo najdemo v programu, je možnost Shake, ko se kurzor med snemanjem trese, kar ustvarja simulacijo delovanja resnične osebe. Izrazi, uporabljeni v makro dolarju, se nekoliko razlikujejo od drugih, ker je ta program ustvarjen v francoščini. Na primer, dnevnik se imenuje Macro (Makro) in skript je dejansko Scheduler. WinMacro ustvari makro bližnjice na tipkovnici. Program je skoraj stara kot makro dolar, vendar še vedno deluje v operacijskem sistemu Windows 7. Za snemanje potrebujete le 3 korake:
 • Oglejte si lokacijo za shranjevanje datoteke. Pritisnite Hardcoded Pause /Break.
 • Snemanje predvajanja. Po ogledudatoteko morate klikniti na gumb "Predvajaj".
 • Ctrl + Esc izbriše predvajanje in na zavihku Možnosti lahko nastavite število ponovitev in hitrost izvajanja.
 • Makri za dokončanje programskega cikla

  GhostMouse je neverjetno lahek pripomoček, ki vam omogoča ustvarjanje makrov za tipkovnico. V glavnem grafičnem uporabniškem vmesniku sta samo 2 gumba odgovorna za predvajanje in snemanje. Program je bolj verjetno uporabljen za kratkoročno uporabo, ne pa tudi za avtomatizacijo, saj ni ponavljajočih ali zančnih funkcij. Ena edinstvena funkcija, ki jo je mogoče najti v GhostMouse, je izvajanje zaporedja dejanj, kot je zaustavitev računalnika po zaključku predvajanja.
  Program Do It Again ima veliko prednost - seznam makro zapisov za izvajanje različnih nalog, ki se lahko uporabljajo brez ročne priprave in prenosa skriptov. Za napredne uporabnike je še ena prednost - shrani se kot razširitev .DIA, shranjena v obliki besedilne datoteke v programski mapi, tako da lahko uporabnik ureja svoja dejanja.

  Ukrep za miško

  Mini Macro Macro - makro program za tipkovnico in miško, tukaj lahko ustvarite odprtokodni makro, ki se nahaja na SourceForge. Poleg zmožnosti zapisovanja dejanj z miško in tipkovnico, cikličnega /ponovnega predvajanja, je na voljo tudi preprost urejevalnik za dodajanje /odstranjevanje /urejanje zajetih dejanj. Kazalec miške je in takoj, ko je označen, se bo vklopil makro za mini miškopremaknite miško nad X in Y v zapis.
  Nekoliko težje je določiti število ciklov s klikom na besedo "Loop", kjer se prikaže pogovorno okno, po katerem lahko vnesete vrednost za število ciklov. Ukazna vrstica je podprta in jo lahko preprosto ustvarite iz skriptov, ki jih najdete v meniju Datoteka. Miška snemalnik Pro je oblikoval nadarjen fant po imenu Shay iz Izraela. Hitri pogled na programski vmesnik ustvarja vtis, da je to še en preprost program za pisanje, vendar ima veliko več funkcij. Miška snemalnik Pro je zelo enostaven za uporabo, zahvaljujoč 5 velikih gumbov, ki lahko snemajo, predvajajo, shranjujejo in nalagajo zapise. Vgrajeni urejevalnik makrov omogoča dodajanje ali odstranjevanje dogodkov za natančno nastavitev dejanj. Najnovejša posodobitev, izdana pred 3 leti, je dodala podporo za uporabniške vtičnike, kjer bodo lahko ustvarjali lastne skripte z uporabo Visual Basic.Net za upravljanje scenarija snemanja in predvajanja.

  Popolna avtomatizacija

  Macro Toolsworks - Makro Creator za tipkovnico. Vključena je na seznam programov, ki so brezplačni, standardni in profesionalni. To je pravzaprav zelo zmogljiva programska oprema za avtomatizacijo makrov, ki podpira več kot sto dejanj, kot so spremenljivke, iskanje slik na zaslonu, pošiljanje pošte, FTP, delo z okni itd. Vendar samo osnovna dejanja, kot so pritiski tipk in dejanja miške so vključena v brezplačno različico, zaradi česar je zelo preprosta za uporabo z naprednim vmesnikom. Popolna avtomatizacija -Zelo močan program, ki prihaja z urejevalnikom zagonskih skript, planerjem in seveda snemalnikom za vhodne naprave. Primerno tako za začetnike kot tudi za napredne uporabnike. Snemanje makra omogoča enostavno zapisovanje avtomatizacije, programerji pa lahko ustvarijo lastne ukaze s programskim jezikom Gentee.
  Prednost popolne avtomatizacije je zmožnost zapisovanja dejanj v relativne koordinate namesto absolutnega in makro lahko deluje v aktivnem oknu, tudi če je bil premaknjen na drugo mesto na zaslonu. Urednik ima več kot sto pripravljenih skriptov za avtomatizacijo operacij.

  Mini aplikacija TinyTask

  TinyTask je znan kot najlažja programska oprema za makre z neverjetno velikostjo 33 KB. S to velikostjo datoteke uporabnik čaka na preprosto aplikacijo, morda samo z dvema funkcijama: snemanjem in predvajanjem, vendar čaka nekaj več. To je program s šestimi gumbi za odpiranje in shranjevanje zapisa, ki sestavlja makro za neodvisno izvedljivo datoteko. Obstajajo tudi možnosti za spremembo hitrosti predvajanja, ponavljanje predvajanja. TinyTask je najbolj primeren za navadne uporabnike računalnikov, ki ne želijo uporabljati urejevalnika makrov. Edina pomanjkljivost je, da ima grafični uporabniški vmesnik TinyTask velikost 137x48 slikovnih pik, kar je za monitorje z visoko ločljivostjo nekoliko nizko Združljivost: Windows 98 /Me /NT /2000 /XP /2003 /Vista /7/8/10. Še ena mini aplikacija - Mini Mouse Macro, je majhen program. Pomaga beležiti dejanja miške in vnos s tipkovnice, nato pa se učinkovito predvajanjih. Ima intuitiven vmesnik, ki omogoča enostavno uporabo tudi za začetnike. Program ima prenosno različico. Preden naredite makro tipkovnice, ga ni treba namestiti in zato lahko preprosto dodate izvršljivo datoteko na trdi disk in jo začnete kjerkoli. Program lahko shranite tudi na pomnilniški ključek USB, tako da se lahko zažene na katerem koli računalniku brez predhodne namestitve in z minimalnim naporom. Združljivost: Windows XP /Vista /7/8.

  Pulover Macro Creator

  Puloverjev Macro Creator je verjetno najboljša različica brezplačnih makrov, ki temeljijo na AutoHotkey. Je enostaven za uporabo in ima vse potrebne funkcije, kot so kompilacija v EXE, cikli, urejanje makrov, vroče tipke za začetek /zaustavitev snemanja /predvajanja, prilagajanje, planer, pospešek in večina drugih. Hkrati je zelo pomembno uporabiti spomin pri delu. Med preskusom prevedeni izvedljivi makro uporablja do 12 MB in ne poveča velikosti pri ponovnem predvajanju. Pulover Macro Creator ponuja vgrajen snemalnik, možnost zapisovanja vnosov v vaš vmesnik in širok spekter ukazov za avtomatizacijo. Ne samo, da beleži stalne pritiske na tipke in dejanja miške, temveč tudi nadzira kontrole, išče slike, datoteke, okna in črte ter ustvarja kode If /Else za nadzor gibanja makrov. Poleg tega je enostaven za uporabo in porabi zelo majhen pomnilnik. Združljivost: XP /Vista /7/8/10.

  Večfunkcijski Windows kliker

  AutoIt je brezplačen program, razvit za Windows, ki vam pomaga pospešiti delo in vam tako omogoča hitrejše izvajanje nalog. Pripada skriptni datoteki, ki opravlja številne funkcije, na primer izvajanje aplikacij DOS ali Win. Avtomatizira gibanje miške in tipkovnice, dejanja oken, aktiviranje, minimiziranje, prikrivanje in še več. Ko govorimo o njenih bolj zapletenih makro funkcijah za tipkovnico x7 ali druge modele, program avtomatizira tudi nalogo odložišča, spreminja vnose v registru in izvaja nizov. Najboljši del tega programa je veliko možnosti za avtomatizacijo, ki jih ponuja. Je zelo enostaven za uporabo in zelo poenostavi uporabo. Združljivost: Windows 2000 /XP /2003 /Vista /Server 2008/7/8/10.

  AutoHotKey Makro Snemalnik

  Če želite avtomatizirati pritiske na tipke in premike miške, je najbolje, da to storite z AutoHotKey. Program vam omogoča učinkovito obdelavo nalog, na primer tiskanje domačega naslova ali klikanje na različne spletne strani. Brezplačna odprtokodna programska oprema vam bo pomagala pisati lastne makre bodisi s pomočjo uporabnika ali makrorektorja. To ni vse, saj vam omogoča, da ustvarite vroče tipke za naprave, kot so miška, daljinski upravljalniki, tipkovnica in igralna palica. Pravzaprav se lahko katerakoli tipka spremeni v hotkey. Poleg tega obstaja odlična funkcija, ki omogoča razširitev samodejnih okrajšav. Med drugim - možnost prilagajanja glasnosti, pretvorbo tipkovnice ali igralne palice vfunkcija miške, spremembe oken v načinu "vedno navzgor", preglednost ali spreminjanje oblike, razporeditev menijskih elementov in ikon v skladu z izbiro uporabnika in še veliko več. Združljivost: Windows 2000 /XP /Vista /7/8/10. Miška snemalnik Premium je brezplačna programska oprema, ki vam omogoča ustvarjanje makrov za običajno tipkovnico. To je profesionalno orodje za snemanje, ki pomaga avtomatizirati ponavljajoče se naloge, kot so kliki z miško. Program ponuja veliko več kot samo avtomatizacijo klikov miške in tipkanja. Uporabnik lahko spremlja posamezne premike kazalca na svojem monitorju tako, da postavi makre za priročno analizo. Program brezplačno vam omogoča, da v primeru sprememb ponovno vzpostavite položaj programov posnetih oken in še veliko več. Združljivost: Windows Vista /Server 2008/7/8/10.

  Dejanja miške in tipkovnice v okolju X11

  GNU Xnee ni aplikacija, temveč niz orodij, ki vam omogoča zapisovanje, reprodukcijo in dodeljevanje dejanj z miško in tipkovnico v okolju X11. To je nekakšen robot, ki lahko popolnoma prekine dejanja uporabnika. Program se uporablja za testiranje in prikaz različnih aplikacij X11, nastavitev korakov za snemanje in predvajanje makra, ponovno vnašanje datoteke in lahko tudi predvaja ali dodeli ukaze za izvajanje več kot dveh naprav naenkrat. Dejstvo, da je Xnee brezplačna odprta koda, poenostavlja njegovo spreminjanje za obravnavo določenih nalog. Vsebuje knjižnico, dva dodatka in programček panela Gnome. Združljivost: WinXP /Win2003 /2000 /Vista /Windows 7/8/10.

  Sorodne publikacije