Trgovina z bitkoinami na borzi: strategije, usposabljanje

Za nepoklicano trgovanje z bitcoini na borzi je verjetno lahka zaposlitev, ki ne vključuje nič bolj intenzivnega kot klikanje z miško ali ogled zaslona. Kaj lahko rečemo v resnici? Pravzaprav velika večina novih trgovcev s kripto valutami izgubi denar in izstopi s trga skozi celo leto.

Zakaj je trgovanje z bitcoini tako težko?

To je predvsem posledica naslednjega:
 • nepredvidljivosti domačih trgov;
 • je zelo težko napovedati.
 • Trgovina je čustvena napetost, ki vključuje dolge ure izpadov, ki se izmenjujejo z obdobji intenzivnega delovanja in stresa. Ker trgovci tvegajo svoj lastni kapital v neskončni igri, je trgovanje na borzi lekcija, ki je blizu profesionalne igre na srečo. Tudi uspešni udeleženci na trgu so zaradi takšnega pritiska pogosto izpostavljeni izumrtju.


  Razen pri prodaji tečajev usposabljanja, izdelkov ali storitev, trgovanje z bitko na borzi ni privilegirana pot do lahkega bogastva. Namesto tega gre za dejavnost, ki zahteva veliko potrpljenja, nadzora in discipline. Novi trgovci bodo bolj verjetno izgubili denar, ker razvijajo samo svoje spretnosti in doseganje doslednega vračanja ni nikoli zagotovljeno niti za najbolj izkušenega igralca.

  Bitcoin Trade and Investment

  Bitcoin Naložbe so dolgoročna zaveza, pogosto z več nameni, kot je diverzifikacija.portfelja, varovanje tveganj, poslovanja itd. Vlagatelji kriptovalyut, praviloma neodvisni od volatilnosti cen in verjetno ne bodo mogli izstopiti iz svojih pozicij.


  Nasprotno pa večina trgovcev podpira samo kratkoročna delovna mesta in ostane v trgovini največ nekaj mesecev, najpogosteje pa v nekaj urah. Takšni udeleženci na trgu so tudi zelo občutljivi na ceno, in želja, da bi našli najboljšo vrednost za vstop in izstop, je potrebna, da se odrečejo svojim položajem, če se izkažejo za nedonosne.

  Trgovinske koristi

  Bitcoin v trgovini presega druge instrumente - zaloge, blago ali valute - zaradi vsaj treh razlogov:
 • Izjemna nihajnost bitkoinov omogoča visoke obrestne prihodke.
 • Velika gibanja cen in povprečni dohodek so veliko bolj pogosta pri trgovanju na borzi z bitcoini kot drugi instrumenti. Tako se lahko trgovci z Bitcoinom izognejo povečanju tveganja visokih donosov iz majhnih premikov. 2. Bitcoin trgovina poteka brez ustavljanja, 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Nasprotno, z delnicami in blagom se trguje le med delovnim časom, trgi Forex pa so zaprti vsako uro. Bitcoin trgovanje ostaja aktivno vsak dan, saj je obseg večinoma razdeljen na ameriške, evropske in azijske seje. 3. Bitcoin je najhitrejše in najbolj priročno orodje za trgovanje. Menjalna provizija za bitcoine je minimalna v primerjavi s tradicionalnimi borzami in depoziti aliumiki se izvedejo v nekaj urah s kjerkoli na svetu. Manj stroge zahteve za osebne podatke so norma za izmenjavo kriptografskih podatkov, zlasti če se operacije obdelujejo izključno v bitkoinih.

  Načini trgovanja z bitkoini

  Pri trgovanju z rastjo in padanjem stopnje bitcoinov se kratkoročni trgovci zanašajo na tokove podatkov v realnem času in na likvidne trge, da zagotovijo hiter dostop in izstop iz transakcij. Zaželene so visoko produktivne izmenjave z velikimi količinami. Da bi trgovanje postalo uspešno, bi morala borza trgovcem omogočiti, da znižajo dobiček s ponudbo priložnosti za prodajo na kratko. Potreba po skladiščenju sredstev v kriptografskih in filamentarnih oblikah narekuje, da je izmenjava sredstev centralizirana storitev, čeprav se to lahko spremeni s pojavom decentralizirane izmenjave nove generacije. Kadar koli so sredstva v lasti tretje osebe, obstaja tveganje neustreznega vzdrževanja kripto valute, zato je pomembno izbrati prave storitve. Daj prednost takim trgovalnim platformam, ki ponujajo potrditev rezerv za stranke in imajo redne zunanje revizije za sredstva strank in dolgo zgodovino njihovega kakovostnega dela. Da bi bilo trgovanje primerno, izberite borzo, ki ponuja tudi dostojno količino in hiter, odzivni trgovinski vmesnik.

  Bitfinex

  Kljub nedavnemu prodoru, pri katerem so uporabniki na borzi izgubili 33% svojega denarja, je Bitfinex še vedno zelo priljubljen.možnost. Likvidnost projekta pokriva le Poloniex, zaradi česar je največja izmenjava bitkoinov v smislu ponudb v ameriških dolarjih.

  Poloniex

  Zanimivo je, da Poloniex zagotavlja Bitcoin z največjo prodajo na svetu, vendar njeni trgi niso niti pokriti z ameriškim dolarjem ali drugo veliko valuto.

  GDAX

  GDAX zavzema približno 4% celotnega obsega trgovanja z bitkoinami na borzi. 80% opravljenih transakcij se pripiše borzi BTC /USD.

  Kraken

  Kljub dejstvu, da je ime te izmenjave znano veliko, je trgovina EUR /BTC in USD /BTC tukaj približno 7% celotnega trgovalnega trga. Hkrati je približno 50% tržnega deleža Krakena padlo na zamenjavo EUR /BTC, 20% na USD /BTC in preostalih 30% na druge BTC.

  Bitstamp

  Zamenjava BTC /USD na Bitstampu je približno 25% celotnega obsega trgovanja z bitkoini. Poleg tega je par BTC /EUR do 05% skupnega zneska, ki ga Bitstamp zagotavlja s 3% deležem v svetovni trgovini Bitcoin. Na borzi je na voljo tudi trgovina z bitkoini v Rusiji.

  Čustveni dejavnik

  Trgi s svojo tehnološko kompleksnostjo temeljijo na primarnih človeških čustvih - strahu in pohlepu. Da bi postali uspešen trgovec s kripto izmenjave, morate biti ne samo usposobljeni za trgovanje z ženskami, temveč tudi biti sposobni obvladovati te sunke. Obstajajo velike priložnosti, ko trg postane neracionalen. To se pogosto zgodi po večjih spremembah cen ali resonančnih novicah. V takih trenutkih so šibkejši trgovci preobremenjeni s čustvi in ​​nelogičnimi v svojih transakcijah.

  Upravljanje denarja

  Morda samiPomemben element trgovine je ohranjanje kapitala. Pred raziskovanjem značilnosti bitcoin trgovanja in začetkom trgovanja, razmislite, koliko denarja lahko izgubite, preden je opazen za vaš proračun. To vam bo omogočilo, da bolje določite vašo točko bolečine - znesek, ki ste ga pripravljeni tvegati. Nikoli ne prenašajte več denarja na račun trgovca. Iz tega trgovalnega kapitala nikoli ne tvegate več kot 5% v eni transakciji. Začetni trgovci ne bi smeli tvegati več kot 1%. Če bo vaše trgovanje uspešno, se bo velikost vsake transakcije v absolutnem smislu stalno povečevala z rastjo vašega računa. V primeru neuspeha bodo izgube čim bolj zmanjšane, kar vam omogoča, da prilagodite načrt trgovanja.

  Cilji dobička in stop-loss

  Začetek trgovanja brez jasne izhodne strategije je recept za katastrofo. Vnaprej določite ceno, po kateri boste zmanjšali izgube, če se bo trg gibal v nasprotju s pričakovanji. Ta raven je znana kot stop-loss in je pomembna za preživetje na trgu. Omejite izgubo pod 25% velikosti pozicije. Obratna stran stop-izguba je dobiček: raven, na kateri se dobi dobiček, ko se cena obnaša po pričakovanjih. Podatki o ciljnem dobičku so najbolje umeščeni na prej pomembne ravni. Če cena preseže vaša pričakovanja, prodre na pomembne prejšnje ravni in ohrani močno tendenco, razmislite o zamenjavi svojega cilja za končno stop.

  Dejavnik tveganja in plačilo

  Lahko bi trdili, da je napravastop-loss -25% v kombinaciji s ciljnim dobičkom + 50% daje faktor tveganja in nagrado 1: 2. Sledenje tej metodologiji: en dober posel bo nadomestil dve slabi. Pošteno je domnevati, da so možnosti trgovca za uspeh pri vsaki transakciji približno enake. Zato bi morala izbira transakcij, ki bi potencialno ustrezala razmerju 1: 2, zagotavljala dosledne povratne informacije v daljšem časovnem obdobju. Seveda so trgi redko predvidljivi. Njihova nesreča pomeni, da je treba predvideti in zaščititi dosledne izgube s pravilno opredelitvijo položaja.

  Nasveti za trgovanje

  Nakupi nizko in prodajajo po visoki ceni. Očitno se težave pojavijo zaradi popolne subjektivnosti izrazov "nizka" in "visoka". Pogosto je težko oceniti sedanjo vrednost le v okviru preteklih ravni in pričakovanih prihodnjih rezultatov. Ta ocena je lahko tudi posledica čustvenega impulza. Za vsakega kupca obstaja prodajalec, saj ima vsaka transakcija dve strani. Pravzaprav so ponudbe posledica dejstva, da prodajalci menijo, da je visoka cena, in kupci so nizki. Stalna gibanja cen vodijo k dejstvu, da sta obe strani aktivnejši pri prehodu širjenja. Z drugimi besedami, ne glede na to, katera stranka je bila kolektivno bolj nagnjena k plačilu razlike med ceno ponudbe in povpraševanja, da bi začela trgovati, bo gibala ceno v želeni smeri. Lahko se izrazi tudi kot bikovski ali medvedji trg.

  Začasni okvir

  Različne strategije za trgovanje z ženskami na borzi se v veliki meri razlikujejo od izrazov, ki jih uporabljajo. Bitcoin skalperjiobičajno se trguje s 5-minutnim ali nižjim časovnikom, včasih pa sledi tabelarnim grafikonom, ki zajame vsako transakcijo brez sklica na čas. Skalperji si prizadevajo izkoristiti neskladje med kupci in prodajalci. Naredijo lahko na stotine poslov v enem dnevu. Zaradi očitnih razlogov so taki trgovci pogosto prisotni na burmanskih borzah, ki ponujajo ničelne ali minimalne trgovinske pristojbine. Udeleženci na trgu, ki želijo izkoristiti višje stave med sejo, so znani kot dnevni trgovci. Ta izraz izvira iz tradicionalnih udeležencev na borzi, ki se nočejo zadrževati ponoči. Kljub temu je primeren za Bitcoin trgovce, ki ponavadi gredo pol ure, urni ali 2-urni grafikoni. To je dobro utemeljeno, saj bitcoinov dolar za dolar nenehno niha in trend je lahko hiter in stabilen. Trend trgovci so tisti, ki podpirajo pozicije za nekaj dni, tednov ali celo mesecev. Takšni trgovci poskušajo izkoristiti velika nihanja znotraj tržnega razpona ali osnovnih trendov. Običajno sledijo dnevnim grafikonom z občasnimi povezavami do tedenskih grafikonov za širši kontekst. Lahko se odločijo za časovno omejen čas, da preučijo oblikovanje cen na pomembnih ravneh ali dosežejo večjo natančnost izhodnih podatkov in zapisov. Izberite obdobje, odvisno od želene ravni tržne aktivnosti. Skalperji sledijo vsakemu poslu in običajno porabijo nekajtransakcije na dan, medtem ko trgovci s fluktuacijami ali trendi cene preverjajo le občasno in redko izvajajo tržne operacije. Praviloma pristojni trgovci upoštevajo več časovnih okvirov pri načrtovanju svojih poslov. Če je mogoče v vseh ustreznih časovnih okvirih podati prepričljiv argument v prid prihodnji tržni usmeritvi, mora ukrepati.

  Tržna gibanja

  Trgi preživijo večino časa v gibanju. Cena se giblje med močno podporo ("nizka" raven, v kateri aktivni kupci absorbirajo ves obseg, ki ga ponujajo prodajalci) in močan odpor (podpora za nazaj) je osnova. To stanje razpona je najbolje ponazoriti z dnevnim diagramom za daljše obdobje. Bitcoin stopnja za dolar nenehno niha na grafih med linijami podpore in odpornosti. Pogosteje se cena odziva na te ravni (S /R), bolj so pomembnejše. Praviloma so zakoreninjene v pomembnih "velikih okroglih številkah", kot sta $ 200 in 300 $. Ko so S /R linije nagnjene, so znane kot trend linije. Kot smo že omenili, je treba stop-los locirati na drugi strani linije trenda. Če so ga precej prodrli, je to močan signal, da se je gibanje premaknilo.

  Kazalniki in predloge

  Grafična mesta in trgovinski vmesniki imajo običajno kazalnike - matematično izpeljane vizualizacije tržnih vidikov. Med najpomembnejšimi so gibljive povprečja, MACD, Bollingerjevi pasovi, RSI itd.upravljanje kapitala in pravilno namestitev zaustavitve. Poleg tega so vzorci grafikonov in sveče dodatna orodja, ki pomagajo vašemu poslu.

  Posredniki za trgovanje z bitcoini

  Poleg nakupa in prodaje Bitcoin-a na borzah je možno trgovati s pogodbami za razlike z uporabo te kripto-izmenjave (CFD). To pomeni, da lahko prodajate spremembe cen stav, ne da bi dejansko imeli BTC. Ta proces se lahko primerja z nakupom delnic v posojilu. Za izvajanje takšnih dejavnosti se morate zateči k posredniškim storitvam. Podjetje, ki to deluje, so Alpari, Instaforex in AMarkets, ki so znani po vsem svetu.

  Sorodne publikacije