Ustvarite senco v Illustratorju: nekaj preprostih načinov

Da bi vašemu risanju v ilustratorju zagotovili več realizma, morate delati s svetlobo in sencami. Danes bomo govorili o zadnjem. Obstaja več preprostih načinov, da osvetlite senco ilustratorja, o tem - v članku.

Za začetek

Preden začnete z delom, najprej narišite predmet, ki bo po načrtu odvračal senco od svetlobnega vira, pa tudi vse druge sestave, kjer bo ta senca padla. Treba je pomisliti, kje bo vir svetlobe na sliki, ali je sam ali pa je več, na katero stran bo poslan svetlobni žarek. Ko razumemo vir svetlobe, nadaljujte neposredno z ustvarjanjem sence objekta Illustrator.

S pomočjo geometrijske figure

je eden od načinov, da naredite senco "Illustrator", pogled na primer preprostega objekta. Na primer, krogle. Najprej upoštevajte senco, ki jo predmet vrže na površino, na kateri se nahaja. Če želite ustvariti preprosto senco iz preprostih objektov, je dovolj, da uporabite iste geometrijske oblike.


Za našo kroglo uporabimo elipso (imenovano z vročo tipko L), ki jo naredimo približno enako velikosti kot sam objekt. Toda navpično ga zožimo, tako da se razume, da je senca ploska in leži pod objektom. Glede na vir svetlobe je lahko senca neposredno pod objektom, levo ali desno. Nižji kot je svetlobni vir, bolj je v naši sferi. Če želite dodati večjo verodostojnost senci "Illustratorja", lahko eksperimentalno eksperimentirate z gradienti in transparentnostjo.

Od objekta do drugega objekta

Če želite ustvariti senco, ki pade iz enega objekta v drugega, morate kopirati oba objekta in ju prilepiti na isto mesto, kjer se nahajajo originali (za to označite želeni predmet in pritisnite vroče tipke Ctrl + C in Ctrl + Shift + V).


Kadar se oba predmeta kopirata in prilepita na mesta izvirnikov, je treba izbrati tistega, iz katerega pade senca, in ga premakniti na drugo. Kolikor je dosežena senca prvega predmeta. Nato morate poudariti obe kopiji predmetov in uporabiti obrezovanje vektorskih objektov tako, da se po pridelku ohrani samo območje, kjer je druga stran naložena. Izpustili smo nov predmet, ga spustimo na raven pod prvim predmetom. Ampak tako, da je bil nad drugo stopnjo. Po tem naredimo nekaj tonov temnejši od barve drugega predmeta. Tako ustvarjamo senco.

Senčni gradient

Druga vrsta senčnih "ilustratorjev" - na samem predmetu. Ko svetloba pade na predmet, slednja ne samo, da vrže senco, temveč tudi spremeni barvo. Od vira svetlobe postane svetlejša, na nasprotni strani pa je temnejša. Ustvari senco na predmetu. Vse tukaj je veliko preprostejše kot pri prejšnjih načinih ustvarjanja sence. Da bi senca na samem predmetu odsevali od svetlobnega vira, je potrebno uporabiti gradient. Trak gradienta v tem primeru naj bo raztegnjen od vira svetlobe do senc in na trak doda dve enaki barvi z gladkim prehodom svetlobe. Glavna stvar na ta način je, da pošljemo vse črtegradientov enako glede na svetlobni vir, tako da je celotna kompozicija pravilna.

Objekt je popolnoma v senci

Ko v Illustratorju na primer narišemo kompleksen objekt, se zgodi, da se en del tega predmeta, ki smo ga narisali ločeno, nato pa združi z drugi, je popolnoma v senci. Na primer, uho ali roka je na zadnji strani vira svetlobe. Kako ustvariti senčni učinek Illustrator v tem primeru? Da se ne bi pretiravali s sencami, je dovolj, da predmet (roko ali uho v našem primeru) barvamo nekaj tonov temnejših. Tu smo si ogledali najpreprostejše načine, kako ustvariti senco v Illustratorju, ki bo priložena ilustratorjem ali oboževalcem.

Sorodne publikacije