Jake Muller: opis likov, biografija, zaplet, grafika in pregledi

V vesolju igre "Abode of Evil" se je lik, imenovan Jake Muller, srečal samo v enem od delov, in tudi on je imel posebno akcijo. Do sedaj nihče ni slišal za fanta, čeprav njegova zgodba zasluži pozornost. Ona je tista, ki je seznanjena z vsemi podrobnostmi v tem članku.

Otroštvo in adolescenca

Rodil se je v Jakeu Mullerju v vzhodni Evropi in že od otroštva je občutil revščino. Vzgojila ga je ena mati, fant ni vedel nič o svojem očetu. Pogosto družina sploh ni imela ničesar za jesti, zato je bil denar za Jakea od mladih velik avtoriteto. Bila je še ena težava, ki je zajemala bolezen neznane matere. Kronični virus je bil pogosto znan kot napad. Skupaj z zorenjem njenega sina, gospo Muller, so postajali vedno pogostejši. Takrat se je junak odločil, da bo pomagal eni sami domači osebi in odšel na plačance. Uspelo mu je zaslužiti, vendar je bilo prepozno in mati je umrla. Od takrat je za človeka bogastvo glavna prednostna naloga življenja.


Začetek dogodkov v Edoniji

Jake Muller je imel v svojih dvajsetih letih neverjetne izkušnje, zato so ga leta 2012 z veseljem najeli poveljniki "Osvobodilne vojske Edonije". Takrat še niso vedeli, da jih je skrivaj financiral Neo-Amberla, ki je poslal kapsule virusu "Do". Ta snov je bila opisana v kakovosti bojnega stimulatorja, v resnici pa je povzročila grozne mutacije. Takrat Jake po zaužitju odmerka ni čutil ničesar. Izkazalo se je, da je imelmočna imuniteta, ki vam omogoča boj proti vsaki bolezni. Kmalu junak sreča dekle Sherry Birkin. Razkriva mu skrivnost, da je agent Združenih držav in da dela za vlado. Sladka dama prosi Müllerja, da gre z njo, ker lahko samo njegova kri pomaga najti zdravilo iz groznega virusa "Do". Po nekaj nihanjih se Jake strinja, ker mu je ponudil neverjetno količino denarja. Njihov cilj je bil najti poti iz države Edonia.


Nadaljnji dogodki

Jake Muller in Sherry Birkin začenjata pobegniti iz okolja upornikov in junak mora ubiti nekdanje zaveznike. Glavna ovira na njihovi poti je neverjetna velikost, imenovana Ustanak. Začne slediti paru, vendar se za nekaj časa znebita. Z velikimi težavami so liki lahko dosegli skupino APBT, ki podpira vlado Edonije v vojni z uporniki. Vodila jo je sama Chris Redfield, ki je poslušal Sherry in se strinjal, da bo pomagal v tem primeru. Zagotovil je enega od helikopterjev svoje ekipe, vendar dolga plovba za par ni trajala. Na poti jih Ustanak ponovno napade, tako da so junaki prisiljeni pristati v sili v gorah. Na srečo nihče ni trpel in hodili so na sprehod. Jake je začel čutiti sočutje do dekleta in odgovorila je na vzajemnost. Skupaj so se uspešno preselili na destinacijo, dokler niso ujeli pasti Adike Wong, čeprav se je kasneje izkazalo, da je samo klon.

Kitajski Peripetias

Jake Muller in Sherry kot njegovi spremljevalciZaprto laboratorij na Kitajskem. Tam so ločeno celo šest mesecev, dokler niso pobegnili. Tu je junak spoznal, da je njegov oče sam Albert Wesker. Dala mu je samo jezo.
Ko je par pobegnil iz laboratorija, je Sherry poklicala svojega vodjo Simmonsa, ki mu je ukazal, naj gre v Lianshan City. Z velikimi težavami jim uspe, ker na ulicah megapolisnih borcev APBT že tekmujejo z mutanti "Neo-Amberle". Jake iz Sherryja se je spet srečal s Chrisom Redfieldom, ki jim je s skupino borcev pomagal pobegniti pred preganjanjem. Potem spet vidijo stare prijatelje v osebi Leona Kennedyja in Helen Harper. So tudi agenti Združenih držav, vendar trdijo, da je Simmons kriminalec in ne more iti k njemu. Leon pravi, da je teroristični napad v Združenih državah in nato smrt predsednika Adama Benforda delo tega vplivnega uradnika.

Sprememba značaja

Jake Muller v Resident Evil se sprva kaže kot negativen značaj, za katerega je pomemben le denar. Pravzaprav ima težko usodo in ni družbeno naklonjen. To je razvidno iz dejstva, da ni nikoli vrgel Sherry v težave. Pogovor z Leonom je prekinil Ustanak, ki je ponovno napadel Jakeovo pot. Po dolgem boju, Sherry pravi koordinate mesta, kjer je imenovanje imenoval Derek Simmons, in gredo tja posamično. Ob prihodu so štirje junaki ujeti in uradni načrti uradnika so razkriti.
Jake iz Sherryja teče skozi črno progo, na izstopu pa srečata ogromno množico mutantov. Celo Jakeova rastMuller v 190 centimetrih in fizični trening ni pomagal pobegniti ujetništvu v tej situaciji. Poslani so v podmornico, ki pluje blizu Kitajske. Po nekaj časa, junaki naredijo pobeg in v tem še enkrat pomagajo Chrisu Redfieldu in njegovemu partnerju Pearce.

Rešitev

Po srečanju s Chrisom Jake ugotovi, da je njegovega očeta ubil ta zelo legendarni APBT borec. Ne more se spopasti s čustvi in ​​poučuje izkušeno pištolo bojevnika, vendar ne pritisne na sprožilec. Namesto tega se nova ekipa odloči za skupno pridobitev cepiva proti virusu K. Ponovno jih je treba razdeliti zaradi ogromne pošasti imenovane Chaos, ki se je izlegla iz kokona. Naprej je bila Ustanak, ki je bil že utrujen od Muellerja. On se skupaj s Sherry odloči, da se bo z njim boril namesto stalnega bivanja v teku. Po hudem streljanju so uspeli odtrgati mehansko roko utišanega bitja, toda na tej Ustanak se ni predala. Uspelo mu je razdeliti soigrače v orožje in Jake je bil iz oči v oči z nevarnim sovražnikom. Potem, brez ene pištole v lasti, se odloči, da bo izvedel vso prvo metodo, ki je na vrhu.

Še ena bitka

Zdi se, da potem, ko je Ustanak šel na klop z močnimi udarci Jakea Mullerja (moč, podedovana od Veskerja), ne bi smel biti ovira, ampak vse drugo se je zgodilo. Par se je po boju ponovno združil in se odločil zapustiti laboratorijski kompleks na tovornem dvigalu.

Pošast zdaj z eno roko nenadoma skoči na njih in hoče pritisnitifant in dekle z bremenom. Potem je eden oster strel v srcu Jake odšel na Ustanak za popolno brezskrbnost. To je bila zadnja bitka, po kateri so uspeli priti iz nevarne zgradbe. Skupaj s Sherry, junak gre v ZDA, kjer bi najboljši znanstveniki lahko našli uporabo Mullerjeve krvi. S svojo pomočjo so ustvarili učinkovito cepivo proti virusu "Do". V tem primeru se podatki o junaku strogo uvrščajo, da bi se izognili grožnjam v njegovi smeri.

Konec poti

V vesolju "Abode of Evil" so Jake Muller in Sherry Birkin opravili skupaj dolgo pot, a po nastanku cepiva so se odpravili na pot. Dekle je služilo kot agent, in fant je šel iskat srečo po svetu kot samoten vojak. Veliko se je spremenil, kar dokazuje sporočilo Sherryjevega telefona od junaka s predlogom za nakup steklenice krvi za petdeset dolarjev. Kmalu se je ponovno pojavil, vendar že na Bližnjem vzhodu. Tam je rešil fanta iz nevarnih mutantov in vzel simbolično desko za nagrado. Iz tega lahko sklepamo, da se je odločil pomagati ljudem, sredstva pa potrebujejo le za življenje. Ustvarjalci tega vesolja niso razkrili nadaljnje usode značaja, čeprav je dodatnih materialov o vrsti filmov, stripov, karikatur na svetu »Očetje zla« obilo. Navijači lahko samo upajo, da bo po šestem delu Muller še vedno vedel za sebe.

Sorodne publikacije